Αλέγκρι: «Καμία κρίση»

Αλέγκρι: «Καμία κρίση»

bet365

Η εικόνα της Γιουβέντους και τα τελευταία αποτελέσματα έχουν ως συνέπεια ο Τύπος να γίνεται «ενοχλητικός» αλλά ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παραμένει χαλαρός και σίγουρος.

Οι Μπιανκονέρι έχασαν πέντε βαθμούς στα τελευταία δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Σασουόλο και Τζένοα αλλά ο προπονητής δεν συμφωνεί ότι κάτι δεν πάει καλά και ασχολείται, όπως είπε, μόνο με τον αγώνα του Σαββάτου -επίσης εκτός έδρας- κόντρα στην Εμπολι και όχι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί, την Τρίτη.

«Τα τελευταία δύο εκτός έδρας ματς ήταν καταστροφικά σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα. Η Εμπολι παίζει καλό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να συγχαρούμε τον Μαουρίτσιο Σάρι γιατί κάνει καλή δουλειά. Συγχαρητήρια σε αυτόν και στη διοίκηση της Εμπολι γιατί προώθησε στην πρώτη ομάδα αρκετούς παίκτες από τις ακαδημίες. Οσο για τον αγώνα, δεν θα είναι περίπλοκος. Θα είναι δύσκολος, απέναντι σε μια ομάδα γρήγορη, μια ομάδα που έχει μεγάλο κίνητρο. Ξέρουμε, πάντως, ότι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης για εμάς και αυτό ισχύει για όλους τους αγώνες», ήταν η... εισαγωγή του Αλέγκρι στη συνέντευξη Τύπου για την σαββατιάτικη αναμέτρηση και στη συνέχεια υπερασπίστηκε την δουλειά του και την ομάδα.

«Το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο. Είχαμε ένα προβάδισμα τριών βαθμών αλλά χάσαμε κόντρα στην Τζένοα με απίστευτο τρόπο. Οταν η Γιουβέντους χάνει ένα ματς, όσοι είναι έξω από την ομάδα αρχίζουν και μιλάνε για κρίση. Οσοι είναι εκτός ομάδας, επαναλαμβάνω. Δεν υπάρχει, όμως, καμία κρίση γιατί στα τρία τελευταία εκτός έδρας ματς (Σασουόλο, Ολυμπιακός, Τζένοα) κάναμε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε και παράλληλα δεχθήκαμε γκολ στις ελάχιστες φάσεις που δεχθήκαμε σε αυτούς τους αγώνες. Από εδώ και πέρα, επομένως, πρέπει να κοιτάξουμε πώς δεν θα επιτρέψουμε τίποτα στον αντίπαλο και παράλληλα να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που κάνουμε».

Από εκεί και πέρα, ο Αλέγκρι ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιλέξει την 11άδα του αγώνα με την Εμπολι με βάση το ματς που ακολουθεί κόντρα στον Ολυμπιακό.

«Τώρα σκεφτόμαστε τον αγώνα με την Εμπολι, τον αγώνα του Champions League θα τον σκεφτούμε μετά το αυριανό ματς. Ξέρουμε ότι την Τρίτη έχουμε τον αγώνα που ουσιαστικά κρίνει τα πάντα σε ό,τι αφορά την πρόκριση αλλά το μυαλό μας τώρα είναι στην Εμπολι. Οταν παίζεις κάθε τρεις μέρες πρέπει να είσαι δυνατός πνευματικά και να έχεις ισορροπία. Η Γιουβέντους είναι συνηθισμένη σε αυτό και θα συνεχίσει».

Κάπου εκεί, στον τεχνικό των Μπιανκονέρι επισημάνθηκε το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι βλέπουν μια Γιούβε που δεν έχει την ίδια ένταση που είχε επί Κόντε, με τον ίδιο να μην συμφωνεί.

«Οσοι λένε ότι η Γιουβέντους είναι λιγότερο "κακή" με τον αντίπαλο σε σχέση με πέρυσι, δεν έχουν δίκιο. Εχω βλέπω ότι οι αριθμοί δεν είναι τόσο τραγικοί όσο τους παρουσιάζουν, η ομάδα έχει τους ίδιους βαθμούς με πέρυσι. Σέβομαι την άποψη του καθενός αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι την αποδέχομαι. Είμαστε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Εγώ πιστεύω ότι θα πάνε καλά. Είναι αλήθεια ότι αφήσαμε σημαντικούς βαθμούς αλλά το ίδιο έκανε και η Ρόμα. Αυτοί με την Σαμπντόρια, εμείς με την Τζένοα. Επαναλαμβάνω, η Γιουβέντους έχει τους ίδιους βαθμούς με πέρυσι».

Ο Αλέγκρι, μάλιστα, δεν σταμάτησε εκεί την συζήτηση για την αγωνιστική ένταση των Τορινέζων αλλά επέμεινε σε αυτό το θέμα, εκφράζοντας και την εμπιστοσύνη του σε όλους τους παίκτες.

«Στη Γένοβα είχαμε ένταση, ψάξαμε με κάθε τρόπο τη νίκη, δεν είδα μια ομάδα που δεν ήταν όσο "κακή" έπρεπε. Το χειρότερο παιχνίδι μας φέτος ήταν με την Παλέρμο, παρά τη νίκη. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει κριτική, την οποία αποδέχομαι και η οποία θα λειτουργήσει ως κίνητρο για την ομάδα. Οι παίκτες μου, όμως, κάνουν αυτό που πρέπει. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να βελτιωθούν. Οι Ογκμπόνα, Μαρκίζιο, Κάσερες και Περέιρα, για παράδειγμα, είναι μια χαρά από το ξεκίνημα. Εχουμε νέους, όπως ο Κομάν, που δεν παίζει πολύ αλλά τον εμπιστεύομαι. Εχουμε άλλον νεαρό, όπως ο Μοράτα που ήρθε από την Ρεάλ. Εκεί δεν ήταν βασικός αλλά έχει πολύ ταλέντο και χρειάζεται να ωριμάσει».

Προς το παρόν, πάντως, το πρόβλημα της Γιουβέντους δεν είναι όσοι ήρθαν αλλά όσοι ήταν ήδη στην ομάδα αφού το κέντρο, με εξαίρεση τον Μαρκίζιο, είναι ντεφορμέ και αυτό επηρεάζει άμεσα την απόδοση της ομάδας. Πάνω σε αυτό το θέμα, μετά από ερώτηση για τους Πολ Πογκμπά και Αρτούρο Βιδάλ που δεν είναι σε καλή κατάσταση, είπε ότι «δεν ανησυχώ καθόλου, είμαι σίγουρος ότι θα ανεβάσουν την απόδοση τους και θα έρθουν και τα γκολ. Εχουν όσα χρειάζεται... Ποιότητα, τεχνική, τακτική εξυπνάδα, σωματική δύναμη».

Στη συνέχεια, σε ακόμη μία συνέντευξη Τύπου ο Αλέγκρι χρειάστηκε να απαντήσει σε ερώτηση που αφορούσε την Γιουβέντους του Αντόνιο Κόντε, για να πει πως «το ήξερα από όταν ήρθα ότι μπορεί να γίνονται συγκρίσεις με τον Κόντε. Το θεωρώ φυσιολογικό αυτό. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δουλέψω, να φέρω αποτελέσματα και να πετύχουμε τους στόχους μας. Πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη».

Τέλος, ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι ο Κάρλος Τέβες θα είναι στον πάγκο στον αγώνα με την Εμπολι για να ξεκουραστεί λίγο αφού από την αρχή της σεζόν δεν έχει πάρει καθόλου ανάσες.

«Είναι πιθανό να μη βρίσκεται στην 11άδα αύριο. Εχουμε τον Τζιοβίνκο που είναι καλά, τον Κομάν που είναι καλά, ακόμη και τον Γιορέντε. Ο Φερνάντο και ο Μοράτα μπορούν να παίξουν μαζί, δεν συμφωνώ ότι δεν ταιριάζουν αγωνιστικά. Δεν ξέρω αν θα παίξουν μαζί αύριο αλλά μπορούν. Ισως ακόμη και κατά τη διάρκεια του αγώνα».

 

SERIE A Τελευταία Νέα