Μπενίτεθ: «Θα τιμήσουμε τον Τσίρο»

Μπενίτεθ: «Θα τιμήσουμε τον Τσίρο»

Μπενίτεθ: «Θα τιμήσουμε τον Τσίρο»

bet365

Ο αγώνας που περίμεναν πώς και πώς οι τιφόζι της Νάπολι έφτασε και ο Ράφα Μπενίτεθ θέλει ένα καλό ματς και μια νίκη της ομάδας του.

Από τις 3 Μαΐου και την δολοφονία του Τσίρο Εσπόζιτο από τον Ντανιέλε Ντε Σάντις, στον ιταλικό νότο το μίσος για την Ρόμα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Το κλίμα είναι... πολεμικό, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πρωτοφανή για ένα ματς Νάπολι-Ρόμα αλλά ο Μπενίτεθ προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας πως οι οπαδοί θα πρέπει να επικεντρωθούν μόνο στο πώς θα υποστηρίξουν την ομάδα τους.

«Η Ρόμα είναι μια δυνατή ομάδα, με έναν καλό προπονητή. Είναι γρήγοροι, δέχονται λίγα γκολ, είναι τεχνική ομάδα. Τι περιμένω από εμάς; Ενταση, χαρακτήρα, προσωπικότητα. Είμαστε συγκεντρωμένοι, ο αγωνιστικός χώρος θα πει την αλήθεια. Πέρυσι κόντρα στις δυνατές ομάδες κάναμε τα καλύτερα παιχνίδια μας, ελπίζουμε να το ξανακάνουμε και τώρα. Μπορούμε να νικήσουμε οποιαδήποτε ομάδα», τόνισε στο ξεκίνημα των δηλώσεων του ο Ισπανός προπονητής και πρόσθεσε: «Για να τιμήσουμε τον Τσίρο θα πρέπει στο τέλος να μιλάμε όλοι για ποδόσφαιρο και για ένα καλό ματς. Θα πρέπει να στείλουμε το δικό μας θετικό μήνυμα, ένα μήνυμα με αθλητικό πολιτισμό. Αυτό που λέω στους τιφόζι είναι να έρθουν στο γήπεδο για να υποστηρίξουν την ομάδα».

Συνεχίζοντας, ο Μπενίτεθ δεν έκρυψε την πίκρα που υπάρχει για τον τρόπο με τον οποίο χάθηκαν κάποιοι βαθμοί για τη Νάπολι στα τελευταία ματς αλλά δήλωσε και ικανοποιημένος από την προσπάθεια που γίνεται, μετά το πολύ κακό ξεκίνημα στη σεζόν.

«Σε όλα τα τελευταία παιχνίδια αξίζαμε περισσότερους βαθμούς, ακόμη και στο ματς με την Ιντερ. Πίκρα υπάρχει, ναι, γιατί μπορούσαμε τα έχουμε πάει καλύτερα. Δεν χρειάζεται όμως να κοιτάμε πίσω αλλά μπροστά. Κάνουμε αρκετά πράγματα καλά αλλά κάνουμε ακόμη κάποια λάθη. Το θέμα είναι ότι όλη η ομάδα θα πρέπει να κάνει κάτι παραπάνω για να βοηθάει την άμυνα. Στους τελευταίους αγώνες η ομάδα έδειξε ότι έχει την δύναμη για να αντιδράσει ως το τέλος και μπορούμε να ωριμάσουμε κι άλλο».

Κάπου εκεί, ο Μπενίτεθ μίλησε και για τον Γκονζάλο Ιγουαΐν, ο οποίος επέστρεψε στα γκολ αλλά στο Μπέργκαμο κόντρα στην Αταλάντα έγινε μοιραίος με το χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις.

«Ο Ιγουαΐν είναι καλά και είναι και θυμωμένος μετά το χαμένο πέναλτι στο Μπέργκαμο. Είναι σημαντικό να καταφέρουμε να μετατρέψουμε αυτό τον θυμό σε θετική ενέργεια».

Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, ο Ισπανός πρόβλεψε ότι όλες οι ομάδες θα χάσουν αρκετούς βαθμούς, λέγοντας σχετικά: «Είδαμε ότι μια δυνατή ομάδα όπως η Γιουβέντους έχασε, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να χάσουν όλοι. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη, όλοι θα χάσουν βαθμούς».

Τέλος, έκανε ένα σχόλιο για τον Λορέντσο Ινσίνιε, που άρχισε άσχημα την σεζόν αλλά τώρα παίρνει τα πάνω του αλλά και για τον Χουάν Ζούνιγκα, που ταλαιπωρείται συνεχώς από τραυματισμούς.

«Ο Ινσίνιε κάνει πολλά για την ομάδα, με τα χαρακτηριστικά του είναι ικανός να βοηθήσει και ανασταλτικά. Εχω πάντα εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, βλέπω πώς δουλεύουν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και ξέρουμε όλοι το επίπεδο μας. Ως προπονητής, το πρώτο πράγμα που θέλω να δώσω σε έναν ποδοσφαιριστή είναι η εμπιστοσύνη. Αν κάνει ένα λάθος, θα δουλέψει για να μην το ξανακάνει. Οσο για τον Ζούνιγκα, αυτή την στιγμή εξετάζουμε την κατάσταση του, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι για την κατάσταση του πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση. Ο Γκαργκάνο ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, προπονείται και είναι διαθέσιμος για αύριο».

 

SERIE A Τελευταία Νέα