Η ευρωπαϊκή αναγνώριση του Μήτρογλου

Δημήτρης Τομαράς
Η ευρωπαϊκή αναγνώριση του Μήτρογλου

bet365

Μολονότι ο Μήτρογλου δεν διανύει... top ημέρες, η αναγνώριση είναι δεδομένη! Διαβάστε στο Gazzetta.gr τι έχουν πει Μουρίνιο, Βενγκέρ και Κλοπ και γιατί τον παρακολουθεί ακόμα η Ντόρτμουντ.

Πάντα για έναν παίκτη όταν επανέρχεται στα γήπεδα μετά από σοβαρό και μεγάλο τραυματισμό τα πράγματα είναι δύσκολα. Ο Μήτρογλου για όσους ξεχνούν (σ.σ. και η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα το να λησμονεί κανείς είναι το μόνο εύκολο) ταλαιπωρήθηκε με το σοβαρό του πρόβλημα και τους τραυματισμούς που είχε μετά από την επέμβασή του από τον Νοέμβριο του 2013 έως και το καλοκαίρι που μας πέρασε. Όπως σας έχουμε επισημάνει ξανά ο Ολυμπιακός -στον οποίο σημειωτέον είναι ο πιο παλιός παίκτης- αποτελεί το νέο του ξεκίνημα και την προσπάθεια για την προσωπική του αναγέννηση. Ο Μητρογκόλ που αμφισβητήθηκε και αμφισβητείται ακόμα είναι όμως ένας φορ που τυγχάνει μεγάλης εκτίμησης από κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης.

Όταν ο Γιούργκεν Κλοπ και η Ντόρτμουντ τον παρακολουθούσαν στενά και ακόμα και σε ματς Εθνικής ο προπονητής της γερμανικής ομάδας είχε τονίσει -σύμφωνα με πληροφορίες- τότε προς τους ανθρώπους της πλευράς του παίκτη: «Για μένα αυτήν την στιγμή και με αυτά που έχει κάνει είναι στο κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη και λίγο πιο κάτω από παίκτες όπως ο Ντιέγκο Κόστα. Εγώ θέλω όμως από τον φορ περιοχής να κάνει και λίγα παραπάνω πράγματα από αυτά που κάνει ο Μήτρογλου». Ο Μήτρογλου τελικώς δεν έκλεισε στην Μπορούσια η οποία όμως τον παρακολουθεί εδώ και χρόνια και ενώ συνεχίζει ακόμα και σήμερα να τον... τσεκάρει. Είναι χαρακτηριστικό πως ψάχτηκε ακόμα και για τον χαρακτήρα του αλλά και για το γεγονός πως σπανίως αποβάλλεται σε αγώνες. Ο γερμανικός σύλλογος έχει δει πάνω του στοιχεία που αρέσουν για τα καλά στους ανθρώπους του. Ωστόσο θέλει να περιμένει να μπει ξανά σε μία πιο σωστή... τροχιά για να ασχοληθεί ξανά ενεργά μαζί του.

Από την άλλη ο Αρσέν Βενγκέρ -που έχει κάνει και δημόσια δηλώσεις για τον Μήτρογλου- σε συζητήσεις που είχε με ανθρώπους του ποδοσφαίρου στην Αγγλία αλλά και εκπροσώπους παικτών έλεγε από την μεριά του πως «ειλικρινά απορώ πως αυτός ο παίκτης δεν έπιασε στην Πρέμιερ Λιγκ και την Φούλαμ. Είναι ποδοσφαιριστής για τοπ ομάδα». Όσο για τον Ζοσέ Μουρίνιο το σχόλιό του όταν ενημερώθηκε για την μεταγραφή του Μήτρογλου στην Φούλαμ ήταν: «Αυτός ο... τρελιάρης (σ.σ. το σχόλιο για την τρέλα αναφερόταν στο πως πανηγυρίζει τα γκολ του) που πήγε από τον Ολυμπιακό στην Φούλαμ είναι μεγάλος παίκτης. Ένας φορ μεγάλης αξίας». Όλοι οι προαναφερθέντες προφανώς και ξέρουν καλύτερα από τον καθένα το πως να αξιολογούν έναν παίκτη. Ως προς το σήμερα πάντως είναι καθαρά στο χέρι αλλά και στα... πόδια του Μήτρογλου να παρουσιάσει το πρόσωπο που μπορεί και πρέπει στους επόμενους αγώνες του με την φανέλα του Ολυμπιακού.

 

Τελευταία Νέα