Ρόμα - Τσεζένα 2-0

Gazzetta team
Ρόμα - Τσεζένα 2-0

bet365

Η Ρόμα νίκησε με 2-0 την Τσεζένα και είναι πλέον ισόβαθμη της Γιουβέντους. Μοιραίος ο Ιγουαΐν για Νάπολι (1-1 στην Αταλάντα), νίκη για Ιντερ (1-0 την Σαμπντόρια), ισοπαλία η Μίλαν (1-1 στην Κάλιαρι).

Η Ρόμα έπαιξε… αρκετές ταχύτητες πιο κάτω από ό,τι την έχουμε συνηθίσει, όμως αντιμετώπισε ελάχιστα προβλήματα στο «Ολίμπικο» από την Τσεζένα και έφτασε άνετα στη νίκη 2-0 με γκολ των Ντέστρο και Ντε Ρόσι, για να πιάσει ξανά την Γιουβέντους στην κορυφή.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο 6’ με την… τριπλή προσπάθεια του Τοροσίδη και στο 8’ έφτασαν στο γκολ. Ο Τοροσίδης έβγαλε ωραία πάσα στον Ζερβίνιο και εκείνος έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντέστρο που έκανε το 1-0. Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Γκαρσία να παίζουν χαλαρά, να φτάσουν ξανά κοντά στο γκολ στο 30’ με τον Ντέστρο και το 1-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη οι Ρωμαίοι αποφάσισαν ξανά να μην φορτσάρουν και μετά τη μοναδική καλή ευκαιρία της Τσεζένα με την κεφαλιά του Αλμέιδα στο 69’ να σοβαρευτούν. Ο Αλιάρντι έβγαλε το σουτ του Φλορέντσι στο 71’, ενώ τα πάντα τελείωσαν στο 81’, όταν μετά από κόρνερ ο Μπιβά έκανε το γύρισμα με το κεφάλι και ο Ντε Ρόσι από κοντά το 2-0. Μελανό σημείο για τους πρωτευουσιάνους ο τραυματισμός του Αστόρι, με τον Γκαρσία να μην μπορεί να ησυχάσει με τους κεντρικούς του αμυντικούς...

Αήττητο τέλος για Ντόρια
Η Σαμπντόρια ταξίδεψε στο «Σαν Σίρο», έχοντας ως στόχο να διευρύνει το αήττητο της στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, αν και ήταν τυχερή και δεν δέχτηκε γκολ νωρίτερα, η παράδοση που την θέλει να μην μπορεί να νικήσει την Ιντερ στο Μιλάνο από το 1996 διατηρήθηκε. Για την ακρίβεια οι Νερατζούρι ήταν εκείνοι που στο φινάλε πανηγύρισαν (1-0) χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Ικάρντι που κέρδισε στο 90’ ο κορυφαίος της ομάδας του, Κόβατσιτς από τον Ρομανιόλι.

Οι γηπεδούχοι πάντως που ουσιαστικά τα… χρειάστηκαν μόνο στο οριζόντιο δοκάρι του Ντάνκαν (45’) και σε ένα σουτ του Οκάκα που έβγαλε ο Χαντάνοβιτς (54’), είδαν τον Παλάσιο να μετατρέπεται σε απίστευτο «χασογκόλη». Ο Αργεντινός επιθετικός βρέθηκε σε εξαιρετικές θέσεις βολής σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις. Εκτός από τη μία που τον σταμάτησε ο Ρομέρο, στις άλλες σημάδεψε τραγικά άστοχα. Τέλος καλό όλα καλά όμως για την Ιντερ που πάλεψε πολύ στο παιχνίδι και δικαιώθηκε με την άνοδο της στο -1 από την 3η θέση.

Βαθμό με Μποναβεντούρα η Μίλαν
Μάλλον τυχερή θα πρέπει να αισθάνεται η Μίλαν, που έφυγε με την ισοπαλία από την Σαρδηνία. Η Κάλιαρι είχε τις καλύτερες ευκαιρίες και χρειάστηκε μία εκπληκτική έμπνευση του Μποναβεντούρα, για να σκοράρουν οι Μιλανέζοι και να πάρουν τον βαθμό. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια και έχασαν κλασικές ευκαιρίες. Η πρώτη από αυτές ήρθε μόλις στο 4’, όταν τίποτα δεν έμοιαζε να βρίσκεται στο δρόμο ανάμεσα στην εστία και στον Ιμπάρμπο, όμως ο Ραμί με εκπληκτικό τάκλιν έσωσε τους ροσονέρι! Ο Ιμπάρμπο, που προκάλεσε πάρα πολλά προβλήματα στην άμυνα της Μίλαν, απείλησε ξανά στο 9’ και τελικά βρήκε το γκολ στο 24’, όταν μετά από σέντρα του Σάου πρόλαβε τον Αμπιάτι και με κεφαλιά έκανε το 1-0! Οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπιζαν τεράστια προβλήματα στην ανάπτυξη, με τους Ελ Σαραουί και Τόρες να βρίσκονται ελάχιστες φορές σε θέσεις βολής και όταν αυτό γινόταν απλά τα… θαλάσσωναν.

Τελικά, χρειάστηκε να πετύχει ο Μποναβεντούρα το δεύτερό του γκολ με τη φανέλα της Μίλαν και με εκπληκτική λόμπα εκτός περιοχής από πλάγια θέση να κάνει το 1-1 στο 34’! Ο Μουντάρι παραλίγο να δώσει και το προβάδισμα στην Μίλαν στο 37’, όμως το 1-1 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ στην επανάληψη, με τους Ιμπάρμπο (48’) και Κόντι (58’) να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες, τον ρυθμό να πέφτει στη συνέχεια και τον Αμπιάτι να σώζει την Μίλαν στο 89’ στο σουτ του Φαρίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 90+3’ με το μακρινό σουτ του Ντε Γιονγκ και το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Βουλιάζει με ρεκόρ η Πάρμα
Η ένταση από την περσινή μάχη τους για μία θέση στην Ευρώπη δεν είχε καταλαγιάσει. Βέβαια τούτη η συνάντηση τους είχε να κάνει με την παραμονή. Αυτή που θα χρειαστεί απ’ ότι φαίνεται τεράστια δουλειά για να την επιτύχει η Πάρμα. Εκείνη ήταν που αποχώρησε ηττημένη 1-0 από το Τορίνο και παρέμεινε με μόλις τρεις βαθμούς στον πάτο της Σέριε Α’. Μάλιστα προήλθε από το μόλις δεύτερο γκολ στην καριέρα του Νταρμιάν (1’), ήταν η έκτη διαδοχική ήττα της, κάτι που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της στα ιταλικά σαλόνια.

Μοιραίος Ιγουαΐν
Μετά το 6-2 επί της Βερόνα, η Νάπολι ήθελε νίκη στο Μπέργκαμο επί της Αταλάντα για να πάει με φόρα στο ματς του Σαββάτου με την Ρόμα. Η αρνητική παράδοση στο «Ατλέτι Ατζούρι Ντ' Ιτάλια» όμως συνεχίστηκε με το τελικό 1-1, όπως συνεχίστηκε και η αδυναμία του Ιγουαΐν από τα 11 βήματα... Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ ήταν από την αρχή καλύτερη, έφτιαξε ευκαιρίες αλλά ο Σπορτιέλο σταματούσε τα πάντα, κρατώντας όρθια την Αταλάντα. Κι όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, η Νάπολι αντί να προηγηθεί κατάφερε να βρεθεί πίσω στο σκορ μετά το γκολ του Ντένις στο 58'με κεφαλιά. Αυτό ήταν το γκολ Νο6 του Αργεντίνου κόντρα στην πρώην ομάδα του!

Η Νάπολι μπορούσε να ισοφαρίσει άμεσα αλλά ο Καγιεχόν μόνος του με το τέρμα κατάφερε να αστοχήσει και στο 83' οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες μετά την δεύτερη κίτρινη κάρτα που είδε ο Τσιγκαρίνι. Η Νάπολι το εκμεταλλεύτηκε και ισοφάρισε στο 85' με ωραία προσπάθεια του Ιγουαΐν (1-1), ο οποίος στο 92' είχε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στους Παρτενοπέι που κέρδισαν πέναλτι αλλά ο Σπορτιέλο απέκρουσε!

Λυτρωτής Ριγκόνι
Παλέρμο και Κιέβο ήθελαν μόνο νίκη σε ένα ματς... έξι βαθμών αφού ο στόχος είναι κοινός και αυτοί που τα κατάφεραν τελικά ήταν οι γηπεδούχοι. Οι Ροζανέρι, που είχαν και την καλύτερη ευκαιρία με το δοκάρι του Ντιμπάλα, έψαξαν περισσότερο από τους Βερονέζους το γκολ και δικαιώθηκαν στο 81' με το σουτ του Ριγκόνι, που «κάρφωσε» την πρώην ομάδα του για το τελικό 1-0.

 

SERIE A Τελευταία Νέα