Αστέρας Τρίπολης - Καλλονή 2-1

Νίκος Τσιώκος
Αστέρας Τρίπολης - Καλλονή 2-1

bet365

Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε την ανατροπή, με πρωταγωνιστή τον Νίκο Φερνάντεθ κέρδισε 2-1 την Καλλονή και εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Φάσεις ο Αστέρας, γκολ η Καλλονή

Ο Αστέρας ήταν καλύτερος από την Καλλονή, μπήκε δυνατά στο ματς, είχε τις φάσεις, όχι όμως και το γκολ. Οι Αρκάδες απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά δε βρήκαν δίχτυα με τους Μπακασέτα (8', 34'), Μούκαμ (28'), Νίκο Φερνάντεθ (30'), Μπαράλες (34'). Μάλιστα, τιμωρήθηκαν από τον νόμο του ποδοσφαίρου και στο 39' η ομάδα της Μυτιλήνης κέρδισε πέναλτι.

Ο Θεοδωρόπουλος βρήκε μπάλα στο μαρκάρισμα στον Αγρίτη, όμως σε αυτό του Ζησόπουλου πάνω στον Κύπρου φάνηκε να υπάρχει παράβαση δίχως να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Αυτό είδε και ο διαιτητής για να δείξει την άσπρη βούλα. Από εκεί ο Αγρίτης ευστόχησε και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στο 40'.

Νίκο Φερνάντεθ και 2-1

Στην επανάληψη ο Στάικος Βεργέτης έκανε τις απαραίτητες αλλαγές, η Καλλονή θα μπορούσε να... σφραγίσει τη νίκη, δεν το έκανε και ο Αστέρας με πρωταγωνιστή τον Νίκο Φερνάντεθ πραγματοποίησε την ανατροπή για να χαρίσει το «τρίποντο» και την πρόκριση στον σύλλογο της Τρίπολης.

Το σουτ του Καλτσά στο 52' κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ ο Δαύκος μπλόκαρε αυτά των Φερνάντεθ, Πάρα στο 54' και 64', αντίστοιχα. Στο 68' ο Μίνγκας σπατάλησε τεράστια ευκαιρία να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ΑΕΛΚ, αφού πλάσαρε άουτ μέσα από την περιοχή, και στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσια.

Ο Νίκο Φερνάντεθ βρήκε το χώρο και έκανε το δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με τον αντίπαλο γκολκίπερ να μην μπορεί να αντιδράσει. Στη συνέχεια, ο Αστέρας πίεσε κι άλλο, ο Βεργέτης έκανε πιο επιθετικογενή την ομάδα του με την είσοδο του Ρόλε στον αγωνιστικό χώρο και στο 77' ήρθε η ανατροπή.

Ο Μπαντιμπανγκά έδωσε ωραία στον Νίκο Φερνάντεθ, με τον Αργεντινό να πλασάρει τον Δαύκο όντας ανάμεσα σε δύο αντιπάλους, αν και ο τερματοφύλακας της Καλλονής βρήκε την μπάλα αρχικά. Έτσι, ο Αστέρας εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου, με την ΑΕΛΚ να μένει στον 1 βαθμό και να περιμένει... δώρο από τον σημερινό της αντίπαλο την τελευταία αγωνιστική.

Οι συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωροπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Κυριακόπουλος (76' Ρόλε), Τσοκάνης, Μουνάφο, Μούκαμ (67' Μπαντιμανγκά), Νίκο Φερνάντεθ, Μπακασέτας (61' Πάρα), Μπαράλες.

ΑΕΛ Καλλονής (Γιάννης Ματζουράκης): Δαύκος, Βαλιός, Αντέτζο, Στεφάνοβιτς, Πιπίνης, Τσαμπούρης, Καλτσάς (80' Κεϊτά), Χωριανόπουλος (84' Μπουρούς), Κύπρου, Αγρίτης (77' Μανούσος), Μίνγκας.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα