ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

bet365

Ισοπαλία-σοκ για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, καθώς το 1-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα τον φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όσο αφορά την πρόκριση στο Κύπελλο! Πολλά κρίνονται στο ματς της Κέρκυρας με την Καλαμαριά!

Με την πλάτη στον τοίχο είναι πλέον ο ΠΑΟΚ που δεν κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα που ήρθε στην Θεσσαλονίκη με πολλές απουσίες . Οι «ασπρόμαυροι» ήταν φλύαροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα υστερούσαν στην τελική πάσα ενώ όσες ευκαιρίες δημιούργησαν δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πλέον ο Δικέφαλος θα πρέπει να περιμένει το αυριανό παιχνίδι της Κέρκυρας με την Καλαμαριά για να ξέρει αν θα μείνει εκτός Κυπέλλου για την συνέχεια. Αυτό θα γίνει μόνο αν ο Απόλλων κερδίσει.
Μικρό ροτέισον
Δύο ήταν οι αλλαγές στην 11αδα με τον ΠΑΣ Γιάννινα που έκανε ο Άγγελος Αναστασιάδης με σχέση με το παιχνίδι με την Βέροια. Ο Έλληνας τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού στον Μάρτενς στην θέση του Μακ που έμεινε εκτός αποστολής, αλλά και τον Βίτορ που επέστεψε στην 11αδα με τον Τζιόλη να πηγαίνει στα χαφ και τον Τζανδάρη να μένει στον πάγκο. Ο προπονητής του σε σχηματισμό 4-3-3 ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Κίτσιου, αριστερά ο Ρατς, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατσικάς και Βίτορ. Στο κέντρο οι Τζιόλης, Κάτσε και Γκολάσα. Στις πτέρυγες οι Μάρτενς και Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.
Με πολλές αλλαγές ο ΠΑΣ
Ο Γιάννης Πετράκης με πολλά νέα πρόσωπα στην 11αδα ήρθε στην Τούμπα καθώς οι γιαννιώτες ρίχνουν το βάρος περισσότερο στο ματς της Κυριακής με τον Πλατανιά στα Χανιά. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Γιαννιώτα κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Ντάσιος, αριστερά ο Αυγενικού, ενώ κεντρικό δίδυμο οι Μιχαήλ και Γαρουφαλιάς. Αμυντικά χαφ οι Σκόνδρας και Ναδάλες. Στις πτέρυγες οι Ηλιάδης και Σαπαλίδης. Στον άξονα ο Γιάκος και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ίλιτς.
Φλύαρος επιθετικά
Ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης δεν μπορούσε να μετατρέψει τις ευκαιρίες που δημιούργησε σε γκολ. Οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν στο πρώτο ημίχρονο περισσότερο από την δεξιά πλευρά, παρότι η καλή του πλευρά είναι η αριστερή. Τα ανεβάσματα του Ρατς ήταν πολύ λίγα κι αυτό γιατί ο Πετράκης είχε δύο και τρεις παίκτες πάνω του. Οι γιαννιώτες με διπλή ζώνη άμυνας προσπάθησαν να κρατήσουν μακριά τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ από την περιοχή του Γιαννιώτη. Ενώ όταν η μπάλα ήταν στο τερέν του Δικεφάλου υπήρξε πρέσινγκ προκειμένου να δυσκολέψουν την μεταφορά της μπάλας από τους γηπεδούχους.
Γκολ ο ΠΑΣ
Οι γηπεδούχοι είχαν μια δύο καλές στιγμές στο 15’ με την κεφαλιά του Τζιόλη και τον Γιαννιώτης με δυσκολία να μπλοκάρει την μπάλα. Και στο 17’ ο Κάτσε με μια προσποίηση ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο όμως το δυνατό σουτ του Αλβανού μέσου πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Γιαννιώτη. Ο ΠΑΣ, κόντρα στην ροή του αγώνα πέτυχε το γκολ σε μια γρήγορη επίθεση Ίλιτς. Στο 23’ είχαμε το ανενόχλητο γέμισμα του Ναδάλες που έφερε την μπάλα στην περιοχή του ΠΑΟΚ με τον Κατσικά να μην μπορεί να διώξει την μπάλα. Ο Γιάκος βρήκε στο ύψος του πέναλτι με το κεφάλι με τον Ίλιτς απέναντι από τον Γλύκο να μην έχει πρόβλημα να ανοίξει το σκορ.
Υστερούσε στην τελική πάσα
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να φόρτωνε την περιοχή του Γιαννιώτη με παίκτες όμως υστερούσε στην τελική πάσα. Οι Θεσσαλονικείς που έπαιρναν εύκολα την μπάλα από τα πόδια των φιλοξενούμενων αδυνατούσαν να βγάλουν μια σωστή σέντρα. Ο ΠΑΣ που είχε την ψυχολογία με το μέρος του μετά το γκολ κράτησε με ευκολία το 1-0 μέχρι και το ημίχρονο.
Μέσα ο Τζανδάρης
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αναστασιάδης έβαλε στον αγώνα τον Τζανδάρη στην θέση του Μάρτενς. Ο ΠΑΟΚ χρησιμοποίησε όλα τα βασικά όπλα που είχε στην διάθεση του σήμερα ο Έλληνας τεχνικός. Ο ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο είχε τον Ρατς ως εξτρεμ και τον Γκολάσα να παίζει στον άξονα.
Ισοφάρισε με Τζιόλη
Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στην επανάληψη με σκοπό να τελειώσει το παιχνίδι. Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο του αγώνα και πίεσαν αρκετά την εστία του Γιαννιώτη και στο 57’ ισοφάρισε το παιχνίδι με τον Τζιόλη. Ο Τζανδάρης είδε τον Τζιόλη σε θέση για σουτ με τον Κατερινιώτη να παίρνει την μπάλα και χωρίς πίεση έπιασε το δυνατό σουτ ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Άρχισαν από νωρίς τις πτώσεις
Στο επόμενο δεκάλεπτο δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο καθώς είχαμε πολλές διακοπές στο παιχνίδι με τον Γιάννη Δελφάκη να κάνει πολλές συστάσεις στους παίκτες του ΠΑΣ για τα μαρκαρίσματα τους, αλλά και για τα πεσίματα τους. Στην συνέχεια ο Δικέφαλος ανέβασε απόδοση και είχε δύο καλές στιγμές με τους Κάτσε στο 69’ με το δυνατό σουτ του τελευταίου να σταματά στην πλάτη του Μιχαήλ και ενώ ο Γιαννιώτης ήταν εκτός εστίας. Ενώ στο 70' είχαμε την εξαιρετική επέμβαση του Γιαννιώτη στο σουτ του Αθανασιάδη.
Φουλ επίθεση ο ΠΑΟΚ
Ο Αναστασιάδης στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας στο παιχνίδι τον Παπαδόπουλο στην θέση του Κατσικά. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τρεις πίσω με τον Τζιόλη να γυρίσει στην άμυνα. Ο Δικέφαλος έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει την νίκη στο 85’ με τον Αθανασιάδη. Ο Τζανδάρης από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα με τον Κλάους να μην μπορεί από το ένα μέτρο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Γλύκος γλίτωσε από τα χειρότερα
Νωρίτερα κι ενώ όλος ο ΠΑΟΚ είχε μετακομίσει στην άμυνα του ΠΑΣ είχαμε μια γρήγορη αντεπίθεση για τους φιλοξενούμενους με τον Μανιά να βρίσκει τον Σαπαλίδη που νικήθηκε με εντυπωσιακό τρόπο από τον Γλύκο.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Βίτορ, Κατσικάς (75’ Παπαδόπουλος), Ρατς, Κάτσε, Τζιόλης, Γκολάσα, Μάρτενς(46’ Τσανδάρης), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Γιαννιώτης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Σκόνδρας, Αυγενικού, Γαρουφαλιάς(76’ Χαρίσης), Ίλιτς (52’ Μανιάς), Γιάκος (83’ Μπέριος), Ηλιάδης, Σαπαλίδης

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα