Ευρωπαία Λάτσιο, εξάσφαιρη Νάπολι! (vids)

Ευρωπαία Λάτσιο, εξάσφαιρη Νάπολι! (vids)

bet365

Με το 2-1 επί της Τορίνο η Λάτσιο είναι μια ανάσα από την 3άδα ενώ η Νάπολι με χατ-τρικ του Ιγουαΐν διέσυρε την Βερόνα (6-2). Διπλό για Ιντερ (0-1 την Τσεζένα).

Το σερί της Λάτσιο ανέβηκε στις 4 σερί νίκες μετά το 2-1 επί της Τορίνο στην πρωτεύουσα. Οι παίκτες του Πιόλι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως το άναρχο παιχνίδι στο δεύτερο μέρος επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν, πριν ο Κλόζε κάνει το τελικό 2-1. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν επιθετικά και τον Καντρέβα να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 5’ έκανε το σουτ, για να βγάλει δύσκολα ο Ζιλέ. Το γκολ δεν άργησε να έρθει, με τον Μπίλια να κάνει το 1-0 στο 15’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και τον Καντρέβα να βλέπει την μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι στο 18’.

Οι Ρωμαίοι δεν κατάφεραν να τελειώσουν από νωρίς το ματς και έδωσαν την ευκαιρία στην Τορίνο να απειλήσει. Αρχικά με τους Κουαλιαρέλα (35’) και Μορέτι (35’) στο πρώτο μέρος και στη συνέχεια με τον Μπενάσι (47’) στην επανάληψη. Η ισοφάριση ήρθε στο 53’, όταν ο Σιανί έκοψε, όμως για κακή του τύχη η μπάλα στρώθηκε στον Φάρνερουντ, που με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-1 στο 53’. Το παιχνίδι ήταν πολύ άναρχο στο δεύτερο μέρος και οι περισσότερες επιλογές επιθετικά βιαστικές. Η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε και πολύ, καθώς στο 60’ μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Καντρέβα ο Ζιλέ απέκρουσε ασταθώς και ο Κλόζε ήρθε από πίσω, για να κάνει το 2-1.Κουαλιαρέλα (67’), Νταρμιάν (85’) και Παρόλο (88’) ήταν οι μοναδικοί που είχαν τελικές προσπάθειες άξιες αναφοράς μέχρι το τέλος, με το 2-1 να παραμένει.

Ξέσπασμα (με) Ιγουαΐν!
Για τη Νάπολι που πριν λίγες μέρες δέχθηκε επίθεση από τους οπαδούς της λόγω της ήττας στο Europa League από την Γιουνγκ Μπόις, το 0-1 της Βερόνα στο... 1' με το σουτ του Χάλφρεντσον ήταν κάτι παραπάνω κι από σοκ! Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν και χειρότερα στη συνέχεια αφού οι Παρτενοπέι παρέπαιαν στην άμυνα αλλά σταδιακά άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματα τους, με τον Ιγουαΐν να «αναγκάζει» τον Ράφαελ σε εντυπωσιακές επεμβάσεις. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ πίεζε για την ισοφάριση και τελικά έκανε το 1-1 στο 44' με τον Χάμσικ από κοντά. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Σλοβάκου στο φετινό πρωτάθλημα αλλά στο 58' πρόσθεσε και δεύτερο, για το 2-1, με διπλή προσπάθεια μετά το λάθος του Ιονίτα και την απόκρουση του Ράφαελ στο πρώτο σουτ.

Το «Σαν Πάολο» ηρέμησε αφού η Νάπολι έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση αλλά στο 67' ο Νίκο Λόπες απέφυγε τους Νταβίντ Λόπεθ και Κουλιμπαλί, νικώντας στη συνέχεια τον Ράφαελ Καμπράλ για το 2-2 κι ενώ είχε μπει ως αλλαγή τρία λεπτά νωρίτερα. Πριν προλάβουν να αγχωθούν οι γηπεδούχοι, όμως, ανέλαβε ο Ιγουαΐν. Ο Αργεντίνος, όπως και ο Χάμσικ, δεν είχε σκοράρει στο πρωτάθλημα αλλά στο 68' εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ταχτσίδη και τελείωσε σωστά την φάση (3-2).

Από εκεί και πέρα, δεν υπήρχε γυρισμός... Στο 76' ήταν η σειρά του Καγιεχόν να σκοράρει, ολοκληρώνοντας ιδανικά την αντεπίθεση, για το 4-2, ο Ράφαελ απέκρουσε φάουλ του Ταχτσίδη στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στο 84' ο Ιγουαΐν βρήκε ξανά δίχτυα, με πλασέ προ κενής εστίας μετά την ασίστ του... Ραούλ Αλμπιόλ, ανεβάζοντας το σκορ στο 5-2. Στα τελευταία λεπτά η Νάπολι... ισοφάρισε τα δοκάρια με τον Καγιεχόν και στο 90' ο Μέρτενς ανατράπηκε από το Χάλφρεντσον, ο διαιτητής έδειξε την βούλα και ο Ιγουαΐν έκανε χατ-τρικ, διαμορφώνοντας το τελικό 6-2!

Νίκη ηρεμίας με Ικάρντι
Ο Βάλτερ Ματσάρι ήταν με την πλάτη στον τοίχο και στην Ιντερ ήξεραν ότι δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης στο «Ντίνο Μανούτσι», για να μην χαθεί εντελώς η χρονιά από νωρίς. Οι Νερατζούρι, που απείλησαν νωρίς με τον Ντοντό, δυσκολεύονταν να κάνουν ευκαιρία αφού η Τσεζένα ήταν σωστά παραταγμένη και δεν άφηνε κενούς χώρους αλλά στο 31' ο Ερνάνες έβγαλε τετ α τετ τον Παλάσιο, ο Λεάλι τον ανέτρεψε και η συνέπεια ήταν πέναλτι και αποβολή... Ο Ικάρντι από τα 11 βήματα έκανε το 0-1 για τους Μιλανέζους αλλά στα επόμενα δύο λεπτά η Τσεζένα, αν και με 10 παίκτες, άγγιξε δύο φορές την ισοφάριση με τους Κασιόνε και Μαριλούνγκο ενώ ο Χαντάνοβιτς έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά του Τζούριτς.

Στην επανάληψη η Ιντερ πλησίασε στο δεύτερο γκολ με τα σουτ των Ερνάνες και Κόβατσιτς αλλά το 0-2 δεν έγινε και στο 71' χρειάστηκε η επέμβαση του Χαντάνοβιτς στην προσπάθεια του Κασιόνε για να μην γίνει το 1-1. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο να πάρουν τον βαθμό και αυτό σήμαινε ότι θα άφηναν αρκετούς κενούς χώρους πίσω, με τον Παλάσιο όμως να μην καταφέρνει να τους εκμεταλλευτεί αφού νικήθηκε και από τον Αλιάρντι σε τετ α τετ. Μικρό το κακό, απο την στιγμή που οι Νερατζούρι πήραν το τρίποντο και θα ηρεμήσουν κάπως μετά από όσα έχουν γίνει, σε όλα τα επίπεδα, τις τελευταίες εβδομάδες...

 

SERIE A Τελευταία Νέα