Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0

Gazzetta team
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0

bet365

Στο πρώτο του ντέρμπι ο Τάσος Αυλωνίτης μπήκε αλλαγή και... άνοιξε λογαριασμό με την ερυθρόλευκη φανέλα! Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε, αλλά νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό! Πολύ κακός ο Καλογερόπουλος.

Μέσα ο Αφελάϊ!

Απέναντι στην Γιουβέντους, ο Ολυμπιακός ήταν τακτικά εξαιρετικός, ο Μίτσελ είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος από τους ποδοσφαιριστές του, με τον Ισπανό τεχνικό να κάνει μόλις μία αλλαγή σε σχέση με την αναμέτρηση για το Champions League. Μία κίνηση που έδειξε την διάθεση του Ίβηρα τεχνικού να κάνει πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό. Αφελάι μέσα, στον πάγκο ο Εντινγκά!

Στο 4-2-3-1 ο Ρομπέρτο υπερασπίστηκε την ''ερυθρόλευκη'' εστία, έχοντας αριστερά στην άμυνα τον Μαζουακού,δεξιά τον Ομάρ και δίδυμο στα στόπερ Μποτία και Αμπιντάλ.

Μανιάτης και Μιλιβόγιεβιτς τα αμυντικά χαφ, αριστερό εξτρέμ ο Αφελάι, δεξί ο Κασάμι, σε ελεύθερο ρόλο ο Τσόρι και στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου!

4-1-4-1 με Λαγό!

Από την στιγμή που λειτούργησε άψογα το πλάνο που επέλεξε κόντρα στην PSV, ο Γιάννης Αναστασίου δεν είχε λόγο να αλλάξει την συντριπτική πλειοψηφία των προσώπων της ενδεκάδας και απλά να διαφοροποιήσει ελάχιστα την διάταξη από 4-3-2-1 σε 4-1-4-1.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Στιλ. Αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Τριανταφυλλόπουλος και στο κέντρο της άμυνας ο Σίλντενφελντ με τον Κουτρουμπή. Σε ρόλο αμυντικού μέσου ο Λαγός. Μπροστά του και παίζοντας προς τον άξονα οι Ζέκα, Πράνιτς, Μπούι, ο Ατζαγκούν λίγο πιο μπροστά τους και στην επίθεση ο Καρέλης.

Ανούσια υπεροχή του Ολυμπιακού

Στο πρώτο ημίχρονο και με την... αύρα του Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που μπήκε δυνατά, που έψαξε ένα γρήγορο γκολ αλλά στην πρώτη καλή στιγμή του, ο Στιλ απόκρουσε το σουτ του Μανιάτη στο 13'. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν κυρίως από τα άκρα να ανοίξουν την άμυνα του Παναθηναϊκού, ωστόσο, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ήταν καλά κλεισμένη και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Παράλληλα, έλειψε και η σωστή πάσα στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου.

Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν στιγμή να κρατήσουν την μπάλα και να παίξουν ποδόσφαιρο. Στόχος ήταν η γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, όμως, ο Καρέλης ήταν εντελώς μόνος του ανάμεσα σε Μποτία και Αμπιντάλ με αποτέλεσμα οι ''πράσινοι'' να είναι εντελώς ακίνδυνοι.

Σε ένα κακό πρώτο μέρος, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 και ενώ ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να εκμεταλλευθεί τις αρκετές στημένες μπάλες που είχε έξω από την περιοχή.

Όταν η ανάγκη γίνεται... ιστορία!

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός να έχει την κατοχή της μπάλας και ο Παναθηναϊκός να αμύνεται σωστά, χωρίς να μπορεί να βγει σωστά στους κενούς χώρους. Όλα, όμως, άλλαξαν σε μία στιγμή! Ο Μίτσελ βίωσε το... κάθε εμπόδιο για καλό. Ο Μποτία αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού, ο Αυλωνίδης μπήκε στο 57' και δύο λεπτά αργότερα... ξεκλείωσε την άμυνα του ''τριφυλλιού''! Έκανε ωραία κίνηση, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στην γωνία του Στιλ!

Στην συνέχεια, ο Αναστασίου έριξε στην μάχη τον Πέτριτς, έπαιξε με δύο στράικερ και ο Ολυμπιακός από το 70' και έπειτα έδωσε μπάλα στον αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός βγήκε από το... καβούκι του, έπαιξε πολύ από τα αριστερά αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει για την ισοφάριση. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που θα μπορούσε να κάνει το 2-0 αλλά ο Στιλ απόκρουσε το πέναλτι του Μήτρογλου στο 80'.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει... ζημιά στο 93' αν ο Καλογερόπουλος δεν έδινε χέρι στον Κροάτη επιθετικό, ο οποίος έστρωσε στον αμαρκάριστο Ατζαγκούν που ήταν απέναντι από τον Ρομπέρτο.

Κάπως έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο Ολυμπιακός νίκησε τον ''αιώνιο'' αντίπαλο μετά από τρία χρόνια στο Φάληρο...

MAN OF THE MATCH: Σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τα αντίπαλα καρέ, όπου το ένα γκολ κρίνει τα πάντα, ο Τάσος Αυλωνίτης δεν θα μπορούσε να μην είναι ο άνθρωπος του αγώνα! Ο νεαρός στόπερ μπορεί να πέρασε στο ματς λόγω του προβλήματος του Μποτία, ωστόσο, μπήκε μέσα, έπιασε στον... ύπνο την άμυνα του Παναθηναϊκού και με ωραία γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πολύ σπουδαία επέμβαση από τον πορτιέρο του Παναθηναϊκού, Λουκ Στιλ. Ο Άγγλος άσος ήταν καθοριστικός για την ομάδα του. Τόσο στο πρώτο μέρος όπου βγάζει το σουτ του Μανιάτη, όσο και στην επανάληψη που αποκρούει το πέναλτι του Μήτρογλου και κρατά όρθιο το ''τριφύλλι''. Έδινε εμπιστοσύνη στην άμυνά του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός φοβήθηκε τον Ολυμπιακό πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Άργησε να βγει από την περιοχή του, να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα και να δείξει πως θέλει κάτι περισσότερο από το παιχνίδι. Όταν το έκανε, απείλησε, έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους αλλά έχασε πολύτιμο χρόνο.

Η ΓΚΑΦΑ: Σε ένα παιχνίδι όπου ο Παναθηναϊκός λειτουργεί υποδειγματικά στην άμυνά του και καταφέρνει να βρίσκει λύσεις στα πολλά στημένα που κέρδισε ο Ολυμπιακός, μία στιγμιαία αδράνεια ήταν αρκετή για να βρεθεί η μπάλα στο πλεκτό. Ο Κουτρουμπής χάνει το μαρκάρισμα του Αυλωνίτη και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Καλογερόπουλος ήταν... γενναιόδωρος στα φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού, ξεγελάστηκε από τον Μήτρογλου και έδωσε το αμφισβητούμενο πέναλτι στο τετ-α-τετ του με τον Στιλ, ενώ είδε και ένα αμφισβητούμενο χέρι του Πέτριτς σε φάση που ο Ατζαγκούν έβγαινε απέναντι από τον Ρομπέρτο. Στον Παναθηναϊκό παράλληλα φωνάζουν και για την φάση που ο ρέφερι δίνει φάουλ του Ζέκα στον Αφέλαι και κάπως έτσι ξεκινά η φάση του γκολ. Γενικώς, έδειξε ότι δεν είχε την ηρεμία για να ελέγξει ένα τέτοιο ματς. Το παιχνίδι είχε αρκετές διακοπές, τουλάχιστον διπλάσιες από τα επτά λεπτά που έδειξε ως έξτρα χρόνο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός είχε την ουσία κόντρα στον Παναθηναϊκό και σε ένα κακό ποιοτικά ντέρμπι, κατάφερε να νικήσει, να πάρει ένα σπουδαίο ''τρίποντο'' και να μην χάσει έδαφος στο κυνήγι του ΠΑΟΚ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Αμπιντάλ, Μποτία (57 ` λ.τρ. Αυλωνίτης), Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (75' Κασάμι), Ντομίνγκες (87' Φουστέρ), Αφελάι, Μήτρογλου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (69' λ .τρ. Μέντες), Λαγός (74' Δώνης), Ζέκα, Ατζαγκούν, Μπούι (63' Πέτριτς), Πράνιτς, Καρέλης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΟ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα