Μπαστιά - Μονακό 1-3

Μπαστιά - Μονακό 1-3

bet365

Η Μονακό πέρασε με νίκη 3-1 επί της Μπαστιά από την Κορσική και συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Εκπληκτική η Ναντ, ανέβηκε 3η.

Δεύτερη σερί νίκη για την Μονακό, που έφυγε δίκαια με τους 3 βαθμούς από την Κορσική και συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Οι Μονεγάσκοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτεροι διάρκεια, είχαν την υπεροχή και τις ευκαιρίες και κατάφεραν να επιβληθούν της Μπαστιά με 3-1 στο τέλος και να πιάσουν την Λιόν στην 4η θέση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους Μονεγάσκους, καθώς μετά την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Καράσκο (4’), ο Βέλγος έδωσε πολύ ωραία ασίστ στον Ζερμέν, που πλάσαρε εύστοχα για το 0-1 μόλις στο 5’. Οι γηπεδούχοι, όμως, βρήκαν σχετικά γρήγορα την απάντηση, όταν στο 21’ ο Καμανό έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μαμπουλού με κεφαλιά ψαράκι έφερε το ματς στα ίσα! Η συνέχεια ανήκε στους παίκτες του Ζαρντίμ, που έφτασαν κοντά στο γκολ με τους Καράσκο (34’) και Τραορέ (ο Πεϊμπερνές έσωσε πάνω στην γραμμή στο 41’) και το 1-1 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν πιο επιθετικά και τον Αρεολά να κάνει δύο μεγάλες αποκρούσεις στα σουτ των Κοντογκμπιά (53’) και Τραορέ (61’), ενώ το σουτ του Μαρσιάλ πέρασε λίγο άουτ στο 64’. Οι Μονεγάσκοι πίεζαν, το σουτ του Καράσκο πέρασε λίγο άουτ στο 73’ και η λύτρωση ήρθε στο 78’, όταν μετά από φάουλ του Καράσκο ο Κοντογκμπιά με πανέμορφη κεφαλιά έκανε το 1-2! Τα πάντα τελείωσαν στο 84’, όταν μετά από λάθος του Παλμιέρι ο Μαρσιάλ έφυγε στην αντεπίθεση, ο Αρεολά τον νίκησε στο τετ α τετ, όμως ο Καράσκο ήρθε από πίσω για να κάνει το τελικό 1-3.

Ναντ για… φίλημα!
Η εντυπωσιακή πορεία της Ναντ είχε και συνέχεια, καθώς τα καναρίνια έφυγαν με μεγάλη νίκη 2-0 από το Ανσί επί της Εβιάν και ανέβηκαν στην 3η θέση! Το παιχνίδι θα ξεχαστεί γρήγορα, καθώς παίχτηκε σε χαμηλό τέμπο και οι φάσεις ήταν λιγοστές. Στην πρώτη ο Βερετού έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο δοκάρι του Χάνσεν στο 28’. Στη δεύτερη, όμως, τα κατάφερε. Στο 43’ ο Βερετού έκανε το 0-1 από την άσπρη βούλα και έβαλε τα θεμέλια για τη νίκη της ομάδας του. Στην επανάληψη οι παίκτες του Ντερ Ζακαριάν έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους, όμως η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν πέρα για πέρα φλύαρη. Έτσι, παίζοντας πολύ έξυπνα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ. Ο Μπαμού έχασε το τετ α τετ στο 70’ με τον Χάνσεν, όμως ήταν πιο εύστοχος στο 75’ και έκανε το 0-2, για να τελειώσει τα πάντα και να δώσει στη Ναντ την πρώτη της εκτός έδρας νίκη επί της Εβιάν στην Ligue 1.

«Τιμωρός» Μουκάντζο
Η Μονπελιέ ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως σπατάλησε πολλές ευκαιρίες και στο τέλος το πλήρωσε, καθώς με γκολ του Μουκάντζο στο 90’ η Ρεμ έφτασε στη νίκη 1-0. Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν. Ντεπλάν (7’), Χίλτον (14’, 21’), Μπεριγκό (29’) και Μαρτέν (37’) δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την κυριαρχία της Μονπελιέ σε γκολ. Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν χαμένοι, όμως ήταν εκείνοι που πλησίασαν πιο κοντά στο γκολ, όταν στο 41’ το δοκάρι έσωσε τον Ζουρντρέν στο σουτ του Φορτές. Οι παίκτες του Κουρμπίς δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το ίδιο τέμπο επιθετικά και στην επανάληψη, όμως ήταν και πάλι εκείνοι που έχαναν τις ευκαιρίες. Μπεριγκό (62’) και Μαρτέν (82’) απείλησαν τον Πλασίντ, ο οποίος στο 79’ σώθηκε από το δοκάρι του στην προσπάθεια του Τιενέ! Το γκολ δεν έμπαινε με τίποτα για τους «μονπελιερέ» και στο τέλος τιμωρήθηκαν. Στο 90’ μετά από σέντρα του Σινιορίνο ο Μουκάντζο κατέβασε εκπληκτικά και με πανέμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-0!

Ανάσα για Καέν
Μεγάλη νίκη για την Καέν, που επιβλήθηκε 2-1 της Λοριάν και ανέβηκε αρκετές θέσεις στην βαθμολογία. Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, που έφτασαν στο γκολ μόλις στο 3’. Ο Μπαζίλ έκανε το γύρισα από αριστερά και ο Νανζίς με κεφαλιά έκανε το 1-0! Με την ψυχολογία στα ύψη οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση και είχαν δύο καλές στιγμές με τον Ντουαμέλ (16’, 17’), πριν οι φιλοξενούμενοι φτάσουν στην ισοφάριση κόντρα στη ροή της αναμέτρησης. Στο 24’ ο Μουσάβου-Κινγκ ανέτρεψε στην περιοχή τον Αγιού και ο τελευταίος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 1-1. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη. Μπαζίλ (48’) και Καντέ (51’) έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες, πριν ο Ντουαμέλ δώσει ξανά το προβάδισμα στην Καέν. Στο 53’ ο Γκασαμά έκανε χέρι εντός περιοχής και ο περσινός πρώτος σκόρερ της δεύτερης κατηγορίας δεν αστόχησε στο πέναλτι, για να κάνει το 2-1. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν μέχρι το τέλος, έχασαν και άλλες ευκαιρίες, όμως το 2-1 παρέμεινε.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Παρασκευή (24/10)

Τουλούζ-Λανς 0-2
(Ελ Τζαντεγιαουί, 27' Μπουριγκό)

Σάββατο (25/10)

Παρί-Μπορντό 3-0
(45+3' πεν., 50' πεν. Λούκας, 81' Λαβέτσι)

Μπαστιά-Μονακό 1-3
(21' Μαμπουλού - 5' Ζερμέν, 78' Κοντογκμπιά, 84' Καράσκο)

Καέν-Λοριάν 2-1
(3' Νανζίς, 53' πεν. Ντουαμέλ - 24' πεν. Αγιού)

Εβιάν-Ναντ 0-2
(42' Βερετο΄θ, 75' Μπαμού)

Ρεμ-Μονπελιέ 1-0
(90' Μουκάντζο)

Κυριακή (26/10)

Ρεν-Λιλ (15:00)
Γκινγκάμπ-Νις (18:00)
Σεντ Ετιέν-Μετς (18:00)
Λιόν-Μαρσέιγ (22:00)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα