Ατρόμητος-Εργοτέλης 1-1 (vid)

Μάκης Σταθάτος
Ατρόμητος-Εργοτέλης 1-1 (vid)

bet365

Ο Ατρόμητος προηγήθηκε με τον Λαζαρίδη, αλλά ο Εργοτέλης βρήκε λύσεις και στο 75' πήρε τον βαθμό με τον Χαλκιαδάκη μέσα στο Περιστέρι.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4–2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο Τσέναμο ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Νάστος δεξιά στην άμυνα, ο Κοντοές αριστερά και οι Φυτανίδης, Λαζαρίδης στα στόπερ. Στα χαφ οι Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία, δεξιά ο Ούμπιδες και αριστερά ο Γεωργίου, με τον Τάτο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Καραμάνο.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Δερμιτζάκης ξεκίνησε με το 4-2-3-1. Θέση κάτω από τα γκολπόστ πήρε ο Τσέρνι, με τον Τζανακάκη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Λυκογιάννη το αριστερό και τους Γιοβάνοβιτς, Σαϊνάτι να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ ήταν οι Γκέντσογλου, Κοζορώνης και μπροστά τους οι Γιουσούφ, Μπρούνο, Χαντί και τον Παμλίδη στην κορυφή.

Κατοχή ο Ατρόμητος, καλά κλεισμένος ο Εργοτέλης

Ο Εργοτέλης λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο 3΄, όταν ο Λυκογιάννης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Λαζαρίδης στην προσπάθεια του να απομακρύνει γύρισε επικίνδυνα στον Τσέναμο, ο οποίος ήταν σε καλή θέση. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν την εστία των Κρητικών.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ατρόμητο ήρθε στο 22΄, με την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου πέρασε δίπλα από την εστία της ομάδας του έπειτα από εκτέλεση φάουλ των Περιστεριωτών. Στο 25΄ από το λάθος γύρισμα του Γιοβάνοβιτς, ο Καραμάνος πάτησε την μπάλα με τακουνάκι στον Τάτο, αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να κερδίσει τον Τσέρνι. Δύο λεπτά αργότερα ένα καλό σουτ του Μπρούνο πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Τσέναμο.

Ο Ατρόμητος είχε την κατοχή της μπάλας, όμως αρκέστηκε στο να αλλάζει πολύ την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον Εργοτέλη να είναι υποδειγματικά στημένος από τον Δερμιτζάκη και ουσιαστικά πέραν των δύο παραπάνω περιπτώσεων που προήλθαν από λάθη των παικτών του να μην απειλείται. Στη συνέχεια ο Σα Πίντο πέρασε τον Τάτο δίπλα στον Καραμάνο, παίζοντας με 4-4-2, αλλά η ομάδα του αδυνατούσε να δημιουργήσει. Κάπως έτσι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.

Γκολ ο Λαζαρίδης, ισοφάριση με Μπρούνο

Ο Σα Πίντο στην επανάληψη πέρασε τον Αγκουαζί στην θέση του Δημούτσου που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και έδωσε την εντολή στον Τάτο να συνεχίσει να παίζει δίπλα στο Καραμάνο σε ένα κλασικό 4-4-2. Ο γόρδιος δεσμός για τους Περιστεριώτες τελικά λύθηκε με τον γνωστό τρόπο, τα στημένα. Ο Γκαρσία εκτέλεσε στο 52΄ φάουλ και ο Λαζαρίδης με εκπληκτικό πλασέ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Τσέρνι.

Το γκολ του Ατρομήτου άνοιξε το παιχνίδι με τον Εργοτέλη να αναγκάζεται να διαφοροποιήσει το πλάνο του και να βγαίνει μπροστά. Αυτό έδωσε στον Ατρόμητο την ευκαιρία να του αφήσει λίγο περισσότερο χώρο κάνοντας το γνωστό παιχνίδι του με τις αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, αλλά μέχρι το 75΄ δεν καταγράφηκε κάποια σημαντική ευκαιρία από τις δύο ομάδες.

Στο 78΄ ο Εργοτέλης έφερε στα ίσια το ματς έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό με τελικό αποδέκτη τον Μπρούνο, ο οποίος με άψογο πλασέ έκανε το 1-1. Το γκολ των φιλοξενούμενων ανάγκασε τον Σα Πίντο να ρίξει στη μάχη τον 16χρονο Λημνίο και τον 22χρονο Κιβρακίδη. Στα επόμενα λεπτά το ματς απέκτησε έναν ξέφρενο ρυθμό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κλέψουν τη νίκη, ωστόσο δεν άλλαξε τίποτα και ο Εργοτέλης έφυγε από το Περιστέρι με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Man of the match: Ο Πίτου Γκαρσία ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Έδωσε την ασίστ στον Λαζαρίδη στο γκολ του Ατρομήτου και ήταν σε ένα ακόμα ματς ο κινητήριος μοχλός και ο συνδετικός κρίκος της άμυνας με την επίθεση.

Αδύναμος κρίκος: Ο Χαβιέρ Ούμπιδες για ένα ακόμα ματς ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Ο Αργεντινός δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του στη δημιουργία φάσεων και δεν απείλησε την άμυνα του Εργοτέλη.

Στο ύψος του: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Μπρούνο. Πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης και ήταν ο παίκτης του Εργοτέλη που δημιούργησε κινδύνους τις λίγες φορές που η ομάδα του προσπάθησε να βγει μπροστά.

Η γκάφα: Την έκανε ο Κοντοές λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους όταν γύρισε παρακινδυνευμένα στον Φυτανίδη, αλλά ο συμπαίκτης του κατάφερε με υπερένταση να σώσει την φάση.

Το στραγάλι: Χωρίς προβλήματα έβγαλε το παιχνίδι ο Λαμπρόπουλος με μοναδική αμφισβητούμενη φάση το μαρκάρισμα του Κοντοέ μέσα στην περιοχή στο δεύτερο μέρος. Σε αυτή τη φάση φάνηκε να υπάρχει επαφή.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Εργοτέλης με μια επαγγελματική εμφάνιση πήρε αυτό που ήθελε και έφυγε με τον έναν βαθμό από το Περιστέρι. Ο Ατρόμητος ήταν κακός δημιουργικά, έκανε ένα από τα χειρότερα ματς μέσα στην έδρα του και πλήρωσε τα εύκολα λάθη του στην άμυνα.

Συνθέσεις ομάδων

Ατρόμητος (Σα Πίντο):
Τσέναμο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Νάστος (84΄ Κιβρακίδης), Κοντοές, Γκαρσία, Δημούτσος (46΄ Αγκουαζί), Τάτος (84΄ Λημνιός), Ούμπιδες, Γεωργίου, Καραμάνος

Εργοτέλης (Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Γιοβάνοβιτς, Σαϊνάτι, Λυκογιάννης, Γκέντσογλου, Κοζορώνης (64΄ Μπογκντάνοφ), Γιουσούφ, Μπρούνο , Χαντί (73΄ Χαλκιαδάκης), Παμλίδης (91΄ Πίτσος)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα