Ντόρτμουντ - Ανόβερο 0-1

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Ανόβερο 0-1

bet365

Συνεχίζεται ο κατήφορος της Ντόρτμουντ, που ηττήθηκε και από το Ανόβερο (0-1). Συνεχίζει η Χόφενχαϊμ, ματσάρα στην Φρανκφούρτη (5-4 η Στουτγκάρδη).

Αυτή τη φορά οι παίκτες του Κλοπ τα έκαναν όλα σωστά στη μεγαλύτερη διάρκεια. Είχαν διαστήματα που έπαιξαν πολύ γρήγορα, ενώ δημιούργησαν και αρκετές ευκαιρίες. Το κακό είναι ότι τις έχασαν… Και σαν να μην έφτανε αυτό, μόλις δέχθηκαν το γκολ η νευρικότητα και η έλλειψη ιδεών οδήγησαν στη νίκη του Ανόβερο στην «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ» για πρώτη φορά μετά το 1996…

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο 6’ με τον Μπίτενκουρτ. Η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να ανεβάζουν ρυθμό και να χάνουν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες. Οι Βεστφαλοί κυριάρχησαν, πίεσαν και πλησίασαν στο γκολ με τους Μχιταριάν (12’), Ρόις (19’, 39’) και Ομπαμεγιάνγκ (24’), ενώ είχαν και δοκάρι στο 16’ σε κεφαλιά του Χούμελς! Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Κορκούτ άντεξαν, με τον Τσίλερ να κάνει εξαιρετική εμφάνιση.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Ρόις να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες. Αρχικά στο 47’, όταν είδε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ και στη συνέχεια στο 55’, με τον Τσίλερ να κάνει ακόμη μία μεγάλη απόκρουση. Τελικά, το γκολ ήρθε κόντρα στη ροή για το Ανόβερο. Στο 61’ ο Κιοτάκε νίκησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ τον Βάιντενφελερ και έκανε το 0-1, ενώ ακολούθησαν στιγμές πανικού στην άμυνα της Ντόρτμουντ, με τον Βάιντενφελερ να βγάζει δύσκολα το σουτ στην κίνηση του Κιοτάκε (65’) και να νικάει τον Χοσέλου στο τετ α τετ (65’)! Μέχρι το τέλος οι παίκτες του Κλοπ προσπάθησαν να επιστρέψουν στο ματς. Είχαν την υπεροχή, όμως είχαν ξεμείνει από ιδέες. Μόλις μία καλή ευκαιρία με τον Ράμος στο 76’, με τους φιλοξενούμενους να μένουν με 10 στο 89’ (δεύτερη κίτρινη σε Γκουλσελάμ) και το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος…

Τρελό ματς στην Φρανκφούρτη!
Απίστευτα πράγματα στην Φρανκφούρτη, όπου το σκορ άλλαζε συνεχώς χέρια, η μία ανατροπή διαδεχόταν την άλλη και στο τέλος η Στουτγκάρδη έφυγε με μεγάλη νίκη 5-4 επί της Άιντραχτ! Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα, όμως κόντρα στη ροή οι Αετοί πήραν το προβάδισμα στο 21’ με τον Μάντλουνγκ. Η ανατροπή ήρθε πριν το ημίχρονο, όταν οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ που δικαιούνταν. Ο Χάρνικ αρχικά έκανε το 1-1 στο 34’, ενώ στο 36’ έδωσε το προβάδισμα στους Σουηβούς, με το 1-2 να μένει μέχρι το ημίχρονο. Στο 51’, μάλιστα, όλα έδειξαν να τελειώνουν, όταν ο Γκέντνερ έκανε και το 1-3, όμως οι παίκτες του Σάαφ δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 57’ ο Μάιερ από κοντά μείωσε σε 2-3, ενώ στο 61’ ο Άιγκνερ έκανε το 3-3!

Η μεγάλη ανατροπή ήρθε στο 65’, με τον Μάντλουνγκ να βρίσκει ξανά δίχτυα για το 4-3, όμως τα… απίστευτα δεν είχαν τελειώσει. Στο 81’ ο Βέρνερ μετά από υπέροχη ατομική προσπάθεια έκανε το 4-4, για να έρθει ο Γκέντνερ στο 85’ να κάνει το 4-5! Οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες στο 86’, όταν ο Σεφέροβιτς αποβλήθηκε για διαμαρτυρία, όμως ακόμη και στις καθυστερήσεις χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες, αρχικά για την Άιντραχτ με τον Χλούσεκ στο 90+1’ και στη συνέχεια για την Στουτγκάρδη με τον Χάρνικ στο 90+4’!

Ονειρο ζει η Χόφενχαϊμ!
Δεν είναι Μπάγερν, δεν είναι ούτε καν Γκλάντμπαχ ιστορικά, αλλά είναι η μόνη -με εξαίρεση τις δύο που προαναφέραμε- που παραμένει αήττητη και τώρα φιγουράρει και στη 2η θέση! Η Χόφενχαϊμ υποδέχθηκε την Πάντερμπορν με στόχο να δώσει συνέχεια στην εκπληκτική πορεία της και το πέναλτι που κέρδισε στο 5' έκανε τους οπαδούς της να πιστεύουν ότι δεν θα αγχωθούν. Ο Ρούντι, όμως, σημάδεψε το δοκάρι, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μπλόκαρε αμέσως μετά και όσοι περίμεναν ένα εύκολο απόγευμα, μάλλον αναθεώρησαν... Ειδικά όσο η μπάλα δεν κατέληγε στα δίχτυα στις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι παράλληλα έπρεπε να προσέχουν αρκετά και την άμυνα τους αφού το ματς είχε γρήγορο ρυθμό.

Αφού δεν δέχθηκε γκολ στο πρώτο 45λεπτο, η Πάντερμπορν προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Χόφενχαϊμ στο ξεκίνημα της επανάληψης και θα μπορούσε να το κάνει σε δύο περιπτώσεις, με τους Κατσούνγκας και Κοτς. Στο 61' οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 0-1 αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι από το πλασέ του Στόπελκαμπ, για να ξυπνήσουν κάπου εκεί οι γηπεδούχοι και να βγουν μπροστά, έχοντας κι αυτοί δοκάρι με το φάουλ του Φόλαντ στο 66'. Λίγα λεπτά μετά, στο 73', ο ίδιος παίκτης με πολύ ωραία κίνηση και εκτέλεση έκανε το 1-0, το οποίο έμεινε ως το τέλος, με την Χόφενχαϊμ να βρίσκεται πλέον στη 2η θέση, στο +1 από την Γκλάντμπαχ που την Κυριακή υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου!

Στο… κόκκινο το Αμβούργο
Μεγάλη νίκη για την Χέρτα, που επιβλήθηκε 3-0 του Αμβούργου στο Βερολίνο και άφησε την ομάδα του βορρά στην 16η θέση. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τους φιλοξενούμενους ελαφρώς καλύτερους, όμως απίστευτα φλύαρους. Τίποτα καλό επιθετικά σε εκνευριστικό σημείο και τους παίκτες του Λουχουκάι απλά να κρατάνε με άνεση το μηδέν και να ψάχνουν την αντεπίθεση. Οι γηπεδούχοι έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες με τους Καλού (22’, 30’) και Μπεν Χατίρα (34’), ενώ η πιο αξιόλογη ευκαιρία για το Αμβούργο χάθηκε με τον Οστρτσόλεκ (23’). Το μοναδικό που άλλαξε στην επανάληψη ήταν ότι οι πρωτευουσιάνοι βρήκαν το γκολ στην αντεπίθεση. Ο Γιάνσεν έχασε τεράστια ευκαιρία για το Αμβούργο και στην αντεπίθεση ο Μπεν Χατίρα με πανέμορφη προσποίηση και πλασέ έκανε το 1-0! Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Τσίνμπαουερ να καταρρέουν, τον Χάιτινχα να κάνει το 2-0… πάνω στην γραμμή στο 65’ και τον Μπεν Χατίρα να τελειώνει τα πάντα στο 85’, όταν έφυγε στην αντεπίθεση και με άψογο τελείωμα έκανε και το 3-0.

Χαλαρή Αουγκσμπουργκ, τραγική Φράιμπουργκ
Οι γηπεδούχοι ήταν το φαβορί στο Αουγκσμπουργκ-Φράιμπουργκ και επιβεβαιώθηκε από νωρίς αφού στο 11' κέρδισαν πέναλτι και ο Φερχέγκ ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ (1-0). Απέναντι σε μια Φράιμπουργκ που παραμένει χωρίς νίκη φέτος, οι γηπεδούχοι ήξεραν ότι με ένα δεύτερο γκολ θα τελείωναν από νωρίς το ματς και θα μπορούσαν να το πετύχουν στο 21' αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την προσπάθεια του Μπάιερ. Η Αουγκσμπουργκ είχε τις φάσεις για να καθαρίσει τον αγώνα στο πρώτο 45λεπτο, δεν τις εκμεταλλεύτηκε και στην επανάληψη έπαιξε πιο συντηρητικά για να μην πάθει καμιά ζημιά σε αντεπίθεση. Οχι, βέβαια, ότι αυτό ήταν πιθανό αφού οι φιλοξενούμενοι επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά τα σοβαρά προβλήματα τους σε όλες τις γραμμές... Το 2-0 τελικά, που έβαλε τέλος στον αγώνα, ήρθε στο 66' με τον Αλτιντοπ, μετά την σέντρα του Εσβάιν από αριστερά, με την Αουγκσμπουργκ να έχει στη συνέχεια τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, με τους Εσβάιν, Αλντιντοπ και Μπομπαντίγια για το 3-0. Δεν το έκαναν αλλά μάλλον δεν θα τα βάψουν και μαύρα...

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Παρασκευή (24/10)

Βέρντερ-Κολωνία 0-1
(59' Ούτζα)

Σάββατο (25/10)

Ντόρτμουντ-Ανόβερο 0-1
(61' Κιοτάκε)

Άουγκσμπουργκ-Φράιμπουργκ 2-0
(11' πεν. Φερχέγκ, 66' Αλτίντοπ)

Χόφενχαϊμ-Πάντερμπορν 1-0
(73' Φόλαντ)

Χέρτα-Αμβούργο 3-0
(59', 85' Μπεν Χατίρα, 65' Χάιτινχα)

Άιντραχτ-Στουτγκάρδη 4-5
(21', 65' Μάντλουνγκ, 57' Μάιερ, 61' Άιγκνερ - 34', 36' Χάρνικ, 51', 84' Γκέντνερ, 81' Βέρνερ)

Λεβερκούζεν-Σάλκε (19:30)

Κυριακή (26/10)

Βόλφσμπουργκ-Μάιντς (16:30)
Γκλάντμπαχ-Μπάγερν (18:30)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα