Λουτσιάνο: «Ο σοβαρός Ολυμπιακός δεν χάνει...» (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Λουτσιάνο: «Ο σοβαρός Ολυμπιακός δεν χάνει...» (vids)

bet365

O πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ξέρει καλά από ντέρμπι. Ο Λουτσιάνο χρίζει στο Gazzetta.gr φαβορί τους Πειραιώτες, όμως θυμίζει ότι ένα ματς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού έχει πάντα ιδιαιτερότητες.

Και έχει παίξει σε ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και έχει σκοράρει. Ο Βραζιλιάνος πρώην άσος των πρωταθλητών Ελλάδας και προσωπικός φίλος του Ζιοβάνι, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα μιλάει στο Gazzetta.gr για το ντέρμπι της Κυριακής καταθέτοντας τις απόψεις του.

Ποιές είναι οι σκέψεις σου μετά από τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Γιουβέντους και πόσο θετικά τον επηρεάζει ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής;

Δεν κέρδισε έναν απλό αντίπαλο ο Ολυμπιακός. Δεν είναι κάτι απλό. Νίκησε μία πολύ δυνατή και μεγάλη ομάδα. Μία ομάδα ικανή για μεγάλα πράγματα. Η ψυχολογία είναι πιο ψηλά από ποτέ στην ομάδα και είναι λογικό. Πιο ψηλά δεν γίνεται να είναι. Πηγαίνει σε ένα ντέρμπι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρόλα αυτά είναι πάντα είναι δύσκολο ένα ματς με τον Παναθηναϊκό. Είναι ένα ντέρμπι. Και όταν μιλάμε για ντέρμπι, όλοι θέλουν να είναι πρωταγωνιστές. Να μην ξεχνάμε τι έγινε πέρυσι. Εάν ο Ολυμπιακός δεν παρουσιάσει την απαιτούμενη σοβαρότητα μπορεί να έχει πρόβλημα.

Ωστόσο με βάση τα τωρινά δεδομένα και την κατάσταση των δύο ομάδων ο Ολυμπιακός δεν φαίνεται να έχει το πάνω χέρι;

Ναι ο Ολυμπιακός είναι φαβορί. Έχει τον πρώτο λόγο γιατί πολύ απλά παίζει στην έδρα του. Διαθέτει πολύ καλή ψυχολογία και πολύ καλή ομάδα αλλά και την απαιτούμενη ποιότητα και ο Παναθηναϊκός δεν είναι όπως πέρυσι. Όμως όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό και ένα τέτοιο παιχνίδι πρέπει να δείξει προσοχή μέσα στο γήπεδο. Τον Παναθηναϊκό πρέπει και να τον προσέξεις και να τον σεβαστείς ως αντίπαλο.

Που πιστεύεις ότι θα κριθεί ένα τέτοιο παιχνίδι;

Κοίταξε ένας σοβαρός και προσεκτικός Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη δεν χάνει. Ή τουλάχιστον είναι δύσκολο να χάσει. Απλά εδώ στην Ελλάδα πολλές φορές δεν ενδιαφέρει η εμφάνιση αλλά το αποτέλεσμα. Εάν παίξεις μπαλάρα και δεν κερδίσεις τότε υπάρχει πρόβλημα. Εάν παίξεις άσχημα και πάρεις αυτό που θες από το ματς τότε όλα καλά. Δεν βγαίνει άκρη έτσι. Εγώ περιμένω έναν παθιασμένο Ολυμπιακό και εφόσον δείξει αυτήν την εικόνα θα το πάρει το ματς.

Από τις δικές σου εποχές και τα παλιά ντέρμπι τι θυμάσαι πιο έντονα;

Όπως το είπες. Θυμάμαι εκείνες τις εποχές συνολικά. Αυτά τα χρόνια που ζήσαμε δεν θα ξαναγυρίσουν. Ήταν όλα πολύ διαφορετικά. Και τα ματς στο ΟΑΚΑ και στην Λεωφόρο. Τα θυμόμαστε αλλιώς και τα ζήσαμε αλλιώς. Με τους παίκτες να περιμένουν πως και πως τους αγώνες αυτούς πολλές μέρες πριν. Τώρα έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο. Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. Δεν γίνεται μόνο κουβέντα για τους παίκτες αλλά μπαίνει στην μέση και η διαιτησία και άλλα θέματα.

Tι σου λείπει πιο πολύ από τότε;

Εμένα με στεναχωρεί πιο πολύ που δεν βλέπω φιλάθλους και από τις δύο ομάδες στο γήπεδο όπως παλιά. Είναι αλλιώς να το έχεις αυτό σε ένα παιχνίδι και τώρα δεν γίνεται.

Θα ήθελα και το σχόλιό σου για τον Ρομπέρτο και την εξαιρετική εμφάνισή του με την Γιουβέντους.

Ακούω διάφορα πράγματα από χθες και τα σκέφτομαι με τον δικό μου τρόπο. Ο Ρομπέρτο είναι και αυτός παίκτης της ομάδας. Η κάθε μεγάλη ομάδα έχει και έναν μεγάλο τερματοφύλακα. Έτσι γίνεται. Υπάρχουν και ματς που δεν θα ακουμπήσει μπάλα. Που δεν θα τον αφήσει η ομάδα και η άμυνα. Έχει συμβεί αυτό. Υπάρχουν όμως και αγώνες που θα πρέπει να δείξει την παρουσία του και το τι μπορεί να κάνει.

Πως τον κρίνεις συνολικά;

Είναι ένας πολύ καλός γκολκίπερ. Του δίνω συγχαρητήρια αλλά το ξαναλέω πως και ο τερματοφύλακας είναι μέρος του παιχνιδιού. Χρειάζεται να είναι έτοιμος και όταν σκοράρει η ομάδα και όταν δεν βάζει γκολ. Δεν είναι μόνο να βάλει γκολ ο Κασάμι και ο Μήτρογλου. Δεν φτάνει για μία ομάδα εάν σκοράρει 2 ή 3 γκολ και μετά δεχθεί παραπάνω. Υπάρχει ο αντίπαλος. Υπάρχει και η ποιότητα των αντιπάλων. Εκεί μπαίνει και ο γκολκίπερ για να σταματήσει τον αντίπαλο. Μετράει πολύ το πως θα αντιδράσουν οι παίκτες μετά από ένα γκολ που θα βάλει. Συνολικά ο Ρομπέρτο είναι πολύ καλός και γι' αυτό παίζει και στον Ολυμπιακό. Πρέπει να είναι όμως να είναι έτοιμος γι' αυτά τα πράγματα. Για τέτοιες βραδιές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα