Λεβαδειακός - Πανιώνιος 1-0

Φώτης Καρακούσης
Λεβαδειακός - Πανιώνιος 1-0

bet365

Ο Πανιώνιος έχανε τις ευκαιρίες και ο Λεβαδειακός τον... τιμώρησε με τον Γιακουμάκη στο 89', παίρνοντας την πρώτη του φετινή νίκη και συνεχίζοντας τη θετική του παράδοση με τους «κυανέρυθρους»!

Θες να το πεις άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου; Θες να ασπαστείς την άποψη του Ίβιτσα Όσιμ πως η μπάλα είναι... πόρνη; Ότι και να πεις, ισχύει άνετα σε ότι είδαμε στην Λιβαδειά και ισχύει γιατί από μία ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που έχανε τεράστιες ευκαιρίες, αλλά από την άλλη ο Λεβαδειακός αυτός που πανηγύρισε με γκολ του Γιακουμάκη στο 89'. Με τεράστια νίκη έτσι όπως ήρθε για τους παίκτες του Σάββα Παντελίδη, όχι μόνο βαθμολογικά, μιας και ήταν και η πρώτη, αλλά κυρίως ψυχολογικά, γιατί ήρθε μετά από μια πολύ κακή εμφάνιση.

Από την άλλη οι «κυανέρυθροι» καλό θα είναι να μην τα βάλουν με την τύχη τους, αλλά με τις άστοχες επιλογές, καθώς έχασαν ευκαιρίες από αυτές που λέμε πως δεν χάνονται και στο τέλος δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε καν τον βαθμό της ισοπαλίας, συνεχίζοντας το αρνητικό σερί που έχουν σε αυτό το γήπεδο.

Τον έλεγχο ο Λεβαδειακός, την μοναδική ευκαιρία ο Πανιώνιος

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του ανήκε στον Λεβαδειακό. Οι Βοιωτοί ήταν καλύτεροι και πίεσαν τους αντιπάλους τους, χωρίς όμως να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Παπαδόπουλου, ενώ στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο απειλητικοί. Αρχικά στο 11' ο Φούντας με σουτ ανάγκασε τον Σηφάκη να διώξει ωραία, ενώ στο 42' μετά από έξοχη μπαλιά του Γιάννου, ο Μπούζας βγήκε απέναντι από τον Σηφάκη, αλλά ούτε έκανε το σουτ, ούτε την ντρίμπλα, χάνοντας μια πραγματικά μοναδική ευκαιρία.

Ακόμα τρεις κλασικές και ο Λεβαδειακός το γκολ

Και στο δεύτερο οι Βοιωτοί ξεκίνησαν πιο δυνατά, αλλά και πάλι δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους. Αρχικά ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που με τον Κώτσιο έφτασε κοντά στο 1-0, αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε ωραία και στην συνέχεια και πάλι ο Μπούζας στο 61' δεν μπόρεσε ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι να σκοράρει. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, αστόχησε και ο Φούντας από καλή θέση, για να έρθει στο 89' ο Γιακουμάκης και να κάνει την απόλυτη ανατροπή, αναφορικά με την εικόνα του ματς. Ο Σολτέλο γύρισε στον συμπαίκτη του που είχε μπει ως αλλαγή και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 και να δώσει την μεγάλη νίκη στην ομάδα του. Μια νίκη που δεν θα ερχόταν, αν στις καθυστερήσεις ο Σηφάκης δεν είχε κερδίσει τον Κολοβό σε τετ α τετ.

Man of the match: Το παιχνίδι λήγει 1-0 και το γκολ μπαίνει στο 89'. Ε δεν γίνεται να είναι άλλος ο πολυτιμότερος από τον σκόρερ με τον Γιακουμάκη να κερδίζει σωστά αυτόν τον τίτλο.

Αδύναμος κρίκος: Ο άνθρωπος έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες και μία μεγάλη. Τι άλλο να έκανε ο Μπούζαςγια να είναι ο αδύναμος κρίκος για την ομάδα του;

Στο ύψος του: Αν δεν έμπαινε το γκολ, ο Σηφάκης θα ήταν πολυτιμότερος, γιατί όσες φορές χρειάστηκε ήταν εκεί, με αποκορύφωμα την φάση στις καθυστερήσεις όταν και νίκησε τον Κολοβό.

Η γκάφα: Σε αυτή την φάση θα βάλουμε και την γκάφα, γιατί ναι μεν ο Σηφάκης αντέδρασε πολύ ωραία, αλλά και ο Κολοβός για την κλάση του έκανε ένα κακό πλασέ, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Το στραγάλι: Χωρίς το μεγάλο λάθος ο Κύζας, ήταν κοντά στις φάσεις και κανονικά δεν θα πρέπει καμία ομάδα να έχει παράπονα από την παρουσία του.

Το ταμείο του Gazzetta: Το γράψαμε και στο ξεκίνημα για τον άγραφο νόμο και την πόρνη μπάλα. Ο Πανιώνιος όχι απλά άξιζε κάτι καλύτερο, αλλά αυτό θα ήταν η νίκη. Ο Λεβαδειακός πανηγύρισε όμως γιατί στις δύο ευκαιρίες που έκανε, πέτυχε γκολ, την στιγμή που οι «κυανέρυθροι» δεν μπορούσαν να σκοράρουν. Αν δεν το βελτιώσουν αυτό, θα έχουν τεράστιο πρόβλημα για την συνέχεια.

Συνθέσεις ομάδων

Λεβαδειακός (Παντελίδης): Σηφάκης, Γεωργιάδης (77' Νικολακάκης), Μαχαίρας, Τομάς, Κώτσιος, Σάντσες, Κονέ (86' Γκόμες), Μπορνταγκαράι (70' Γιακουμάκης), Βούκτσεβιτς, Ορτέγκα, Σοτέλο.

Πανιώνιος (Τερεζόπουλος): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος (90+ Πάνος), Παντίδος, Οικονόμου, Τασουλής, Μητρόπουλος, Σιώπης, Φούντας (77' Ιμπαγάσα), Μπούζας (68' Κολοβός), Μπουμάλ, Γιάννου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα