Ο Γιώργος Δώνης στο gazzetta.gr!

Ο Γιώργος Δώνης στο gazzetta.gr!

bet365

Τεράστια ψυχή σαν τις κούρσες του στα γήπεδα! Οποιος θέλει νίκη στο ντέρμπι πρέπει να το αποδείξει στο γήπεδο. Ο Γιώργος Δώνης στο gazzetta.gr για «αιώνιους», Ρανιέρι, ΑΠΟΕΛ και... επόμενο βήμα!

O Καβάνι σκόρπισε την απογοήτευση στην Κύπρο και ο ΑΠΟΕΛ είδε την τύχη να του γυρίζει ακόμα μια φορά την πλάτη. Τύχη; Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει! Ο Γιώργος Δώνης μιλά στο gazzetta.gr για την εξαιρετική ομάδα που χτίζει στην Κύπρο, το μέλλον του, αλλά και την Εθνική ομάδα που βλέπει στο Euro 2016! O τεχνικός του ΑΠΟΕΛ αποθέωνει την τακτική του Ολυμπιακού, θυμάται το... παγωμένο «Γ. Καραϊσκάκης» το 1995 και προβλέπει τον νικητή του ντέρμπι αιωνίων.

Ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση, αλλά το θετικό αποτέλεσμα δεν ήρθε. Η απουσία της τύχης ήταν αισθητή ακόμα μια φορά;
Στο ποδόσφαιρο δεν έχω πιστέψει ποτέ στην τύχη. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, τους φέραμε σε τόσο δύσκολη θέση όμως δεν σκοράραμε. Τότε ακόμη και με μια φάση, μια κόντρα μπορεί να το πληρώσεις. Παίξαμε σωστά, είχαμε το προβάδισμα για την νίκη, όμως στο τέλος το πληρώσαμε.

Οι εμφανίσεις του ΑΠΟΕΛ σίγουρα θα μπορούσαν να έχουν δώσει μεγαλύτερο βαθμολογικό όφελος. Ευχαριστημένος για την εικόνα, απογοητευμένος για τους βαθμούς;
Κάπως έτσι... Στεναχωρήθηκα αρκετά, όπως μετά την απώλεια του κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Αν τα βάλουμε κάτω, τόσο με τον Αγιαξ όσο και με την Παρί είχαμε φάσεις μεγάλες που θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει ακόμα και πέντε βαθμούς. Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας, από αυτά που κάνει, όμως θα μπορούσαμε να ήμασταν σε καλύτερη θέση.

Υπάρχουν ελπίδες, ώστε ο ΑΠΟΕΛ να συνεχίσει στην Ευρώπη;
Ημασταν άτυχοι στην κλήρωση, αφού πέσαμε στον δυσκολότερο όμιλο που θα μπορούσε να πέσει ομάδα από το γκρουπ μας. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, αλλά δεν σταματάμε εδώ. Υπάρχουν τρεις αγωνιστικές, επιθυμούμε διακαώς να συνεχίσουμε στην Ευρώπη και όλα θα τα παίξουμε στο Αμστερνταμ. Εκεί πιστεύω πως θα κριθεί η 3η θέση.

Στόχος ήταν η είσοδος στους ομίλους. Το επόμενο σκαλί για την ομάδα σας;
Ακριβώς, στόχος μας ήταν να βρεθούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ . Τα καταφέραμε, πιστέψαμε πολύ, υπήρξε στήριξη σε μένα από τη διοίκηση, εμπιστευθήκαμε τον περσινό κορμό και πετύχαμε το σκοπό μας. Υπάρχει πολύ καλή χημεία , η επαφή σε όλα τα επίπεδα είναι εξαιρετική και πλέον θέλουμε ξανά το πρωτάθλημα και ένα ανάλογο σκηνικό όπως το φετινό, ώστε ο ΑΠΟΕΛ να βγει ακόμα πιο ισχυρός. Πιστεύω πως ο ΑΠΟΕΛ θα περάσει σε επόμενο επίπεδο εξασφαλίζοντας και την επόμενη σεζόν τη συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ δεν ξεχνούν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Πόσο δύσκολο είναι για σας να διαδεχθείτε μια τόσο επιτυχημένη κατάσταση; Αισθανθήκατε πίεση;
Ηταν μια δύσκολη κατάσταση, ο Πάολο Σέρτζιο δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό του Γιοβάνοβιτς και κλήθηκα να το κάνω εγώ. Επαναλαμβάνω, υπήρξε χημεία ανάμεσα στο τιμ και τη διοίκηση, παλέψαμε όλοι για τον στόχο της κορυφής. Δεν αισθάνθηκα καμία πίεση. Θεωρώ πως για έναν τεχνικό είναι προτιμότερο να υπάρχει μια ασφαλής βάση. Δεν πιέστηκα, πάλεψα να συνεχίσω αυτό το έργο και στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, όλοι μαζί είχαμε κάνει κάτι καλό.

Το μέλλον δείχνει... ΑΠΟΕΛ ή επιστροφή στην Ελλάδα;
Το ποδόσφαιρο είναι τόσο απρόβλεπτο που ποτέ δεν μπορείς να πεις κάτι με σιγουριά. Είχα συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2014, τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως θέλαμε και ανανέωσα μέχρι το 2015. Το συμβόλαιο δεν έχει καμία αξία για κανέναν προπονητή. Τι και αν έχει πολλά χρόνια, στη μπάλα δεν υπάρχει κάτι σίγουρο. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από τη συνεργασία, όπως και το τεχνικό τιμ και κοιτάζουμε μόνο αυτά που έρχονται με μοναδικό στόχο την εκπλήρωση των στόχων μας. Δεν σκέφτομαι κάτι διαφορετικό...

Πόσο έχει μικρύνει η ψαλίδα του Κυπριακού με το Ελληνικό ποδόσφαιρο;
Αρκετά. Αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι πιο πάνω απ' όλους, με πολλά έσοδα, εξαιρετική οργάνωση, καλές πορείες, τότε οι πρώτες έξι ομάδες του κυπριακού πρωταθλήματος θα μπορούσαν να παλέψουν μέχρι τέλους για να μπουν στην πρώτη πεντάδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Παρουσιάζονται αρκετά ενισχυμένες και είναι εξίσου καλές για την Ελλάδα. Οι τελευταίες έξι δεν έχουν αυτή την τύχη...

Εμπιστευθήκατε έναν παίκτη, τον Τόμας Ντε Βινσέντι, όταν ο ίδιος δεν κατάφερε ποτέ να πείσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να τον κρατήσουν.
Ο Τόμας έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος. Τον θέλαμε πολύ, ξέρουμε τι μπορεί να κάνει, μας έδειξε δείγματα και το αποφασίσαμε. Είναι νέο παιδί, πρόκειται για εξαιρετικό ποδοσφαιριστή που μας βοήθησε πολύ στα προκριματικά. Είναι σημαντικό για τον Τόμας να έχει τόσο έμπειρους παίκτες δίπλα του. Μπορεί να πάρει πράγματα και να γίνει ακόμα καλύτερος.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε ακόμα μια μεγάλη νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ; Ηταν για σας έκπληξη;
Οχι δεν μου προκάλεσε καμία έκπληξη, γιατί ξέρουμε τι μπορεί να κάνει εντός ο Ολυμπιακός, αλλά και πως είναι τη δεδομένη στιγμή η Γιουβέντους. Είναι κυρίαρχη δύναμη στην Ιταλία, αλλά στην Ευρώπη ψάχνει να βρει τα πατήματά της. Οσο για τον Ολυμπιακό, έχει την εμπειρία, το υλικό και μια πολύ δυνατή έδρα για να πετύχει κάτι πολύ καλό.

Οι ελπίδες πρόκρισής του στους «16»;
Είναι πολύ δύσκολος όμιλος, αφού με 9 ή 10 βαθμούς μπορείς να μείνεις και εκτός. Θέλει μια μεγάλη εμφάνιση εκτός έδρας και μια ισοπαλία, ώστε σε συνδυασμό με νίκη κόντρα στη Μάλμε να έχει πολλές πιθανότητες πρόκρισης.

Τι πρέπει να βελτιώσει για να έρθει το μεγάλο αποτέλεσμα εκτός έδρας;
Πρέπει να βελτιωθεί ανασταλτικά. Είναι μια νέα ομάδα που χρειάζεται το χρόνο της. Αποτελείται από παίκτες τεχνίτες που ξέρουν να δημιουργούν, αλλά δεν είναι ακόμα καλοί στο αμυντικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός είναι εξαιρετικός στο τακτικό κομμάτι και οι παίκτες του παθιάζονται πολύ με τη μπάλα στα πόδια.

Νέος κύκλος στην Εθνική, αλλά τα αποτελέσματα δεν πείθουν. Αισιοδοξείτε;
Εγώ πάντως το πιστεύω ακόμα πως θα προκριθούμε. Ανοιξε ένας νέος κύκλος, χρειάζεται χρόνος και εμπιστοσύνη και αισιοδοξώ πως θα έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η γνώμη σας για την κριτική που δέχεται ο Ρανιέρι;
Ο Ρανιέρι είναι το μεγαλύτερο όνομα που έχει έρθει στην Ελλάδα. Αναφέρομαι ως όνομα, αλλά και από αυτά που έδειξε πριν έρθει. Σε αυτή την αναπροσαρμογή και αλλαγή νοοτροπίας απαιτείται χρόνος. Πρέπει να μάθει τους παίκτες και πάντα στην αρχή υπάρχει πρόβλημα.

Τι σας κάνει να αισιοδοξείτε;
Η παρουσία ενός Έλληνα στο πλευρό του, είναι μοντέλο που θα βοηθήσει τον προπονητή και την ομάδας. Ο Καραγκούνης ξέρει καλά πως να βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι. Θα γίνουν πιο προσεκτικές κινήσεις. Ο Ρανιέρι δεν είχε μάθει τους παίκτες, έγιναν πολλές διαφορεοποιήσεις, ωστόσο ο χρόνος είναι σύμμαχος. Η Ελλάδα έχει έναν κορμό, έφυγαν παλιοί παίκτες, ενώ υπήρξαν και πολλά προβλήματα τραυματισμών. Η ομάδα βγήκε εκτός ρυθμού, αλλά μπορεί να επιστρέψει.

Οι Ελληνες αφήνουν υποσχέσεις στο εξωτερικό. Ποιοι είναι οι πιο ταλαντούχοι;
Σίγουρα έχουμε σπουδαίους παίκτες και αυτό φαίνεται από το πόσοι αγωνίζονται πλέον στο εξωτερικό. Θεωρώ πως εοι Μανωλάς - Παπασταθόπουλος είναι εξαιρετικοί παίκτες, έχουν δείξει την αξία τους και πιστεύω πως θα βάλουν τη δική τους σφραγίδα. Πιο ήπιος, αλλά μεγάλος παίκτης είναι και ο Βασίλης Τοροσίδης. Θα συνεχίσει η Ελλάδα να βγάζει παίκτες και να τροφοδοτεί πλέον και την αγορά του εξωτερικού.

Ντέρμπι αιωνίων και... φαβορί;
Δεν υπάρχει ένα ντέρμπι μεταξύ τους που να πεις αυτός είναι το ξεκάθαρο φαβορί! Ολα αλλάζουν μέσα στο γήπεδο, οι παίκτες μεταμορφώνονται, οι ξένοι προσπαθούν να μπουν στη φιλοσοφία και οι Ελληνες παθιάζονται. Δεν παίζει κανένα ρόλο ποιος είναι καλύτερος, ποιος έχει ποιοτικότερη ομάδα. Στο παρελθόν οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Το έκανε πριν χρόνια ο Ολυμπιακός εκτός έδρας, το έκανε πέρσι ο Παναθηναϊκός. Οπότε προσπάθησα εγώ, αλλά και συνάδελφοί μου να κάνουμε μια πρόβλεψη πέσαμε έξω

Οι επιτυχίες στο εξωτερικό δεν μπορούν να παίξουν ρόλο;
Ολα αυτά είναι καλά λίγο πριν τη σέντρα. Με το πρώτο σφύριγμα, όλοι οι παίκτες κάνουν... delete και βλέπουν το ντέρμπι και το πως θα νικήσουν. Εχω παίξει και ξέρω καλά πως είναι ένα τέτοιο ματς. Ολοι θέλουν να κερδίσουν. Είναι κάτι το διαφορετικό, κάτι που γεμίζει έναν παίκτη. Νικητής θα είναι αυτός που θα έχει τη μεγαλύτερη θέληση, τη δύναμη ψυχής για να τα καταφέρει. Ποντάρω πως θα κερδίσει ο πιο ψυχωμένος.

Το δικό σας ελληνικό clasico;;
Ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Είχαμε χάσει στο ΟΑΚΑ, αλλά είναι αυτό που είπα πριν. Το θέλαμε περισσότερο, παίξαμε με πάθος από την αρχή και πήραμε μια τεράστια πρόκριση επικρατώντας 3-2. Ημασταν προσηλωμένοι στο στόχο, ακόμα και εκτός έδρας, αλλά και με την πλάτη στον τοίχο. Η ψυχή κρίνει ένα ντέρμπι αιωνίων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα