O Έκι Γκονζάλες στο gazzetta.gr!

O Έκι Γκονζάλες στο gazzetta.gr!

Νίκος Αθανασίου
O Έκι Γκονζάλες στο gazzetta.gr!

bet365

Ο Έκι Γκονζάλες μιλά στο gazzetta.gr για το ελληνικό «clasico», προσεύχεται για νίκη του Παναθηναϊκού και τα... χώνει στους διαιτητές των ντέρμπι!

Αγαπήθηκε όσο λίγοι ξένοι που φόρεσαν την φανέλα με το τριφύλλι, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τον... ιδιαίτερο δεσμό που υπάρχει με την Αργεντινή!

Ο λατρεμένος Έκι των φίλων του Παναθηναϊκού μπορεί να βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, όμως, η καρδιά του χτυπά σε ρυθμούς ντέρμπι! Ο Αργεντινός παλαίμαχος του «τριφυλλιού» μίλησε στο gazzetta.gr για το ελληνικό «clasico» της Κυριακής, θυμήθηκε τα ντέρμπι που βίωσε ο ίδιος ως ποδοσφαριστής και άνοιξε την πόρτα της επιστροφής στον σύλλογο της καρδιάς του!

Έκι καλησπέρα. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός την Κυριακή. Νομίζω θα... σκότωνες για να παίξεις και πάλι σε αυτό το παιχνίδι. Έτσι δεν είναι;

«Το ρωτάς; Εννοείται. Αυτά τα παιχνίδια είναι η χαρά του ποδοσφαίρου. Είχα την τύχη να αγωνιστώ σε αρκετά ελληνικά ντέρμπι και να γνωρίζω πολύ καλά πόσο σημαντικά είναι για τους οπαδούς αλλά και για τους παίκτες. Μακάρι να μπορούσα να παίξω ξανά σε ένα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός»!

Τι είναι αυτό που θυμάσαι περισσότερο από τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

«Το πάθος, την ένταση, τις μεγάλες μας νίκες αλλά και το γεγονός πως πάντα παίζαμε με κόντρα διαιτησία. Σε κάθε παιχνίδι. Εμείς με 11 παίκτες και ο Ολυμπιακός με 12 ή 14. Ανάλογα την περίσταση. Ήταν τρομερό αυτό το πράγμα και εύχομαι την Κυριακή να μην ξανασυμβεί. Ελπίζω ο διαιτητής να σφυρίζει ότι βλέπει και να είναι δίκαιος».

Τι κρίνει αυτά τα παιχνίδια;

«Το κάτι παραπάνω. Να το θες, να το ζητάς, να παλεύεις περισσότερο από τον αντίπαλο. Να δίνεις πάντα όχι μόνο το 100% αλλά και το 101%. Τρέχει ο αντίπαλος ένα μέτρο, εσύ να τρέχεις ένα παραπάνω.
Φυσικά παίζει μεγάλο ρόλο και η τακτική προσέγγιση. Βέβαια σε αυτά τα ματς, όσο καλός και να είσαι τακτικά, αν δεν δίνεις και την ψυχή σου δύσκολα θα καταφέρεις να νικήσεις».

Θα δεις το ντέρμπι;

«Θα προσπαθήσω. Ακόμη και αν δεν τα καταφέρω, θα προσεύχομαι για την νίκη του Παναθηναϊκού. Ξέρω ότι οι οπαδοί το θέλουν πολύ, ειδικά μέσα στο γήπεδο του Ολυμπιακού είναι πάντα πιο... γλυκό».

Πάμε λίγο ξανά στο παρελθόν. Η γκολάρα που είχες πετύχει κόντρα στην Άρσεναλ είναι μέσα στα καλύτερα γκολ των διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ. Σίγουρα είναι κάτι ξεχωριστό...

«Χαίρομαι που αυτό το γκολ, τόσα χρόνια μετά, βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο. Ήταν μια μαγική στιγμή στην Λεωφόρο. Η κορυφαία διοργάνωση, ένας αντίπαλος μεγάλος όπως η Άρσεναλ και αυτή η στιγμή. Όλα ήταν μοναδικά όπως και αυτή η ενέργεια που έφερε το γκολ. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Θα σε ξαναδούμε στον Παναθηναϊκό;

«Μακάρι. Θέλω πολύ να επιστρέψω, να βοηθήσω τον σύλλογο από οποιοδήποτε πόστο. Ακόμη και ως σκάουτερ εδώ στην Αργεντινή. Ελπίζω το επόμενο διάστημα να μιλήσω με κάποιον από το κλαμπ».

Έκι, ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας...

«Τους αγαπάω και το ξέρουν. Θέλω για ακόμη μία φορά να τους ευχαριστήσω για την αγάπη που μου έδειξαν τα χρόνια του Παναθηναϊκού. Την Κυριακή θα είμαι και εγώ ένας από αυτούς και θα προσεύχομαι για την νίκη. Vamos Παναθηναϊκέ»!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα