Α.Ο. Χανιά - ΑΕΚ 0-2

Γιώργος Τσακίρης
Α.Ο. Χανιά - ΑΕΚ 0-2

bet365

Με μια γκολάρα από εκτέλεση φάουλ (75') και μια ασίστ για τον Κολοβέτσιο (86'), ο Μάνταλος οδήγησε την ΑΕΚ στο 2-0 επί του Α.Ο Χανιά και στο «3x3» στη Football League!

Η ΑΕΚ πήγε στην Κρήτη με στόχο τη νίκη αλλά και την όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση, στην προσπάθεια της να βρει ρυθμό. Για θέαμα... ούτε λόγος, αφού η Ένωση δεν κατάφερε να πιάσει υψηλή απόδοση, αλλά ο βασικός στόχος, που ήταν οι βαθμοί, επιτεύχθηκε. Και επιτεύχθηκε επειδή ο Μάνταλος, που είχε δώσει το τρίποντο και κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης την περασμένη Κυριακή, μίλησε όταν έπρεπε. Εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 75' για το 0-1, ασίστ στον Κολοβέτσιο με νέα εκτέλεση φάουλ στο 86' για το 0-2 και το μυαλό είναι ήδη στο επόμενο ματς.

Το ματς είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές, αλλά δεν είχε φάσεις. Αντιθέτως, είχε πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές. Κι αν από τα Χανιά του Σούλη Παπαδόπουλου δεν είχε κανείς την απαίτηση να δει και... μαγικά πράγματα, από την ΑΕΚ όλοι απαιτούσαν κάτι καλύτερο από αυτό που παρουσίαζε η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Με τις γραμμές να έχουν αποστάσεις, την μεσαία γραμμή να μην λειτουργεί όπως έπρεπε και τους χώρους που ήθελαν οι Κιτρινόμαυροι να μην τους βρίσκουν, το πρώτο 45λεπτο δεν έκλεισε απλά χωρίς γκολ αλλά χωρίς... τίποτα. Εξαίρεση μια ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 29', με τον Πλατέλλα, μετά από λάθος αντίδραση της άμυνας των Χανίων.

Ο Τραϊανός Δέλλας δεν άλλαξε κάτι στην ανάπαυλα και η ομάδα του δεν άλλαξε κάτι στην απόδοση της στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Παρ' όλα αυτά, το ματς θα μπορούσε να γίνει πιο απλό για την ΑΕΚ αν στο 51' ο διαιτητής ή ο βοηθός έβλεπαν το πέναλτι που έκανε ο Παπατζίκος, με το τράβηγμα του, στον Κολοβέτσιο. Δεν το είδαν και το παιχνίδι συνεχίστηκε με την ίδια εικόνα. Την ΑΕΚ, δηλαδή, να έχει την μπάλα αλλά να μην βρίσκει χώρους, με τους γηπεδούχους να κρατάνε το 0-0 και να είναι ικανοποιημένοι με αυτό.

Στο 64' ο Δέλλας πέρασε στο ματς τον Ζόριτς αντί του Πεταυράκη, με τον Γεωργέα να πάει αριστερά, γυρίζοντας το σύστημα σε 4-3-3 αλλά στο επόμενο λεπτό (65') η ΑΕΚ λίγο έλειψε να το πάθει το σοκ αλλά ο Ανέστης αντέδρασε σωστά και αποφεύχθηκε το αυτογκόλ του Γεωργέα, που έβαλε το πόδι του για να προλάβει τον αντίπαλο μετά από ένα γύρισμα που έγινε από αριστερά. Αυτή ήταν και η μοναδική στιγμή που απειλήθηκε η Ένωση, η οποία το προσπαθούσε αλλά δεν μπορούσε να βρει την λύση για να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ως γνωστόν, οι στημένες φάσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά και στο 75' ο Μάνταλος με απίστευτη εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση έκανε το 0-1! Η ΑΕΚ, πλέον, μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση με άνεση και στο 86' η κεφαλιά του Κολοβέτσιου, μετά από νέο φάουλ του Μάνταλου, έγραψε το 0-2 και κλείδωσε το τρίτο τρίποντο για την Ένωση.

Man of the match: Με ένα γκολ και μία ασίστ, ο Μάνταλος παίρνει άνετα τον συγκεκριμένο τίτλο. Καθάρισε στο ματς με τον Απόλλωνα, καθάρισε στα Χανιά και επιβεβαιώνει από νωρίς ότι θα είναι ο ηγέτης της φετινής ΑΕΚ.

Αδύναμος κρίκος: Για ακόμη ένα ματς ο Πλατέλλας ήταν κακός. Πήρε πρωτοβουλίες αλλά δεν του βγήκε καμία και γενικά δεν βοηθούσε την ομάδα με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο.

Στο ύψος του: Ο Κολοβέτσιος είχε αρχίσει να προωθείται όσο το ματς ήταν στο 0-0. Προσπαθούσε να βοηθήσει επιθετικά με κάθε τρόπο και τελικά ήταν αυτός που έβαλε το δεύτερο γκολ της Ένωσης.

Η γκάφα: Την έκανε η άμυνα των Χανίων στο 29', όταν η ασυνεννοησία έδωσε μεγάλη ευκαιρία στον Πλατέλλα, ο οποίος όμως δεν την εκμεταλλεύτηκε.

Το στραγάλι: Στο 51' υπάρχει πέναλτι για την ΑΕΚ σε τράβηγμα του Παπατζίκου στον Κολοβέτσιο αλλά δεν το είδε ούτε ο διαιτητής ούτε ο βοηθός. Δεν έγινε κάποιο άλλο λάθος αλλά αυτό το ένα ήταν σοβαρό!

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ δεν έχει ακόμη ρυθμό και φαίνεται. Εχει όμως και πολύ μεγάλη διαφορά δυναμικότητας με τους αντιπάλους της και επίσης φαίνεται. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα αντιμετωπίζει σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές ομάδες που θεωρούνται από τις καλές του ομίλου της αλλά τις νικάει παρά το γεγονός ότι δεν είναι στο 100%. Αυτό, αν μη τι άλλο, προκαλεί σιγουριά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

ΑΟ Χανίων (Σούλης Παπαδόπουλος): Ρίζος, Παπατζίκος, Εσσόνο, Μανωλάς, Γκοτοβός, Σιλιγαρδάκης, Γκούμας (80' Καραγιάννης), Καμινιώτης, Γουέλκαμ, Κρητικός (52' Καραλής), Πάγκαλος.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης (64' Ζόριτς), Κορδέρο, Γεωργέας, Πλατέλλας (87' Ντακόλ), Μάνταλος, Μπαρμπόσα (90' Ρόβας), Αραβίδης.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα