Μπερδεύτηκε χωρίς λόγο

Σταύρος Κόλκας Σταύρος Κόλκας
Μπερδεύτηκε χωρίς λόγο

bet365

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τα λάθη του ΠΑΟΚ, την ήττα από την Φιορεντίνα και την... πανηγυρική ατμόσφαιρα που υπήρχε στην Τούμπα.

Η αλήθεια είναι πως όσο σε φτιάχνει ο ΠΑΟΚ στην Ελλάδα τόσο σε προσγειώνει στα δύο τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια τα οποία αποτελούν απλά την επιβεβαίωση του πόσο πίσω είναι από το ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου που θα τον κάνει να πρωταγωνιστήσει ξανά έστω σε επίπεδο Γιουρόπα Λιγκ.

Η Φιορεντίνα δεν μπορείς να πεις πως ήρθε με τα δεύτερα, αλλά μπορείς σίγουρα να πεις πως τα δεύτερα που έπαιξαν είναι σε ανώτερο ποδοσφαιρικό επίπεδο από τα πρώτα του ΠΑΟΚ. Και αν προσθέσεις στοιχεία όπως τα επίπεδα συνοχής, το διάβασμα του παιχνιδιού και την ατομική ποιότητα, είμαστε πολύ πίσω από τους Βιόλα.

Ένα παιχνίδι ήταν, θα μπορούσε με μία στραβοκλωτσιά να πάρει ο ΠΑΟΚ μία ισοπαλία, η οποία περισσότερο θα έβγαζε ένα ψεύτικο συμπέρασμα, παρά την αλήθεια. Και η αλήθεια πονά και πάνω σε αυτή πρέπει η ομάδα να χτίσει το μέλλον της.

Ήταν και ένα κακό βράδυ του Αναστασιάδη ο οποίος πνίγηκε σε μία κουταλιά νερό. Έχοντας να καλύψει μία σημαντική απουσία, επέλεξε τον Περέιρα που δεν είναι εξτρέμ όπως ο Μακ, τράβηξε τον Κλάους από την φυσική του θέση γιατί προφανώς είναι καλύτερος ανασταλτικά από τον Αργεντίνο, χάλασε όλη τη μαγιά των προηγούμενων αγώνων.

Για σαράντα λεπτά ο Κλάους αριστερό εξτρέμ είναι κάτι το οποίο πίστευα πως μπορώ να ζήσω μόνο υπό την απειλή όπλου. Κι όμως το έζησα και χωρίς αυτή.

Δεν είναι τόσο πως τραβάς τον πρώτο σκόρερ σου εκτός περιοχής, είναι και πως διώχνεις τον πρώτο παίκτη που πρεσάρει σκυλίσια από την ζώνη ανάπτυξης του αντιπάλου. Όποιος παρακολουθεί ΠΑΟΚ αντιλαμβάνεται τι εννοώ.

Την ίδια στιγμή, αδυνατώ να κατανοήσω γιατί η απουσία του Μακ δεν καλύπτεται από τον παίκτη που παίζει εξτρέμ. Και επειδή δεν έχω άλλον εξτρέμ πλην του Μακ, η λογική αντικατάσταση είναι με αυτόν που έχει τα πιο κοντινά χαρακτηριστικά σε εξτρέμ. Δηλαδή τον Γκολάσα. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα έχει επενδύσει στον Γκολάσα και μετά τον τραυματισμό του είναι καιρό διαθέσιμος.

Για να πάει ο ΠΑΟΚ χωρίς απώλειες από εδώ και στο εξής θα πρέπει να βρεθούν και οι παραπέρα σταθερές του πολύ καλού κορμού που έστησε ο Αναστασιάδης. Δεν είναι δυνατόν με μία απώλεια να υπάρχει τόσο μπέρδεμα στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας. Για τα πάντα βέβαια χρειάζεται χρόνος, άλλος χρειάζεται λίγο, άλλος περισσότερο. Για τον ΠΑΟΚ παραμένει μία σεζόν χωρίς μεγάλες προσδοκίες και ο κόσμος ικανοποιείται από το γεγονός πως η ομάδα παλεύει, προσπαθεί και δίνει ότι έχει. Ορθόδοξα, ανορθόδοξα, ουδεμία σημασία έχει.

Αυτός ήταν και ο λόγος που στο τέλος υπήρχε πανηγυρική ατμόσφαιρα παρά την ήττα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Κόλκας
Σταύρος Κόλκας

O Σταύρος Κόλκας γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1975 στην Φωκίωνος Νέγρη όπου και έζησε με τους γονείς του μέχρι και το 1980 όταν και η μητέρα του Βούλα Σαββίδη αποφάσισε να δώσει βάρος στο παιδί της αφήνοντας στην άκρη την καριέρα της δίπλα στον Μάνο Χατζηδάκη του οποίου ήταν μία εκ των μουσών της (του) τραγουδώντας τα περίφημα Πέριξ, τη νομιμοποίηση ουσιαστικά του ρεμπέτικου τραγουδιού στην Ελλάδα.

Ο πατέρας του Βαγγέλης οπαδός του ΠΑΟΚ, ο θείος του Αχιλλέας παίκτης του ΠΑΟΚ, στην οικογένεια δεν υπήρχαν περιθώρια να γίνει κάτι άλλο παρά την γέννησή του στην Αθήνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν μία από τις πρώτες λέξεις της ζωής του.
Ο πατέρας του πρώην ποδοσφαιριστής τον έπαιρνε στο γήπεδο από μικρός. Έπαιξε στον Παύλο Μελά της Σταυρούπολης από 6 χρονών και μέχρι τα 14 ήταν αρχηγός στο προπαιδικό και το παιδικό. Μετακόμισε ξανά στον Χολαργό, όπου και αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στον τοπικό ΟΦΧ φτάνοντας μέχρι και την αντρική ομάδα. Όμως τον κέρδισε ο χουλιγκανισμός.

Με όνειρό του να γίνει παίκτης ή δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ, τα όσα έπρεπε να στερηθεί για να γίνει το πρώτο δεν ήταν μέσα στις δυνατότητές του. Ακόμη και όταν οι φίλοι του είχαν το μυαλό του στο κοπροσκύλιασμα αυτός πήγε στη σχολή δημοσιογραφίας. Ακολούθησε ο στρατός και μετά επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί βοήθησε για να βγει η εφημερίδα της Θύρα 4 της οποίας ήταν μέλος όμως μετά ήρθε η πρώτη ευκαιρία να ασχοληθεί επαγγελματικά. Άνοιξε η εφημερίδα Μέτροσπορτ. Για δύο χρόνια κάθισε σε αυτή όμως ήρθε σε ρήξη με τον διευθυντή της. Ακολούθησε η αθλητική Βορείου Ελλάδος, τα Σπορ του Βορρά, όπως και όλα τα ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μέχρι που εμφανίστηκε η SportDay και το ραδιόφωνό της όπου και ανέδειξε τη δυναμική του.
Του ανήκει ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας που είχε η εφημερίδα Εξέδρα με διευθυντή τον Βασίλη Σαμπράκο, ενώ ήταν και από τους πρώτους ΠΑΟΚτσήδες ρεπόρτερ που ξέφυγαν από τη γραμμή της …συμπρωτεύουσας, της μιζέρια και του παθητικού ρεπορτάζ.
Σήμερα, έχει εμπλοκή στην ιστοσελίδα PAOK24, και συνεργάζεται με τον ραδιοφωνικό σταθμό Libero107,4 της Θεσσαλονίκης στον οποίο έχει ενημερωτική εκπομπή για θέματα του ΠΑΟΚ με συμπαρουσιαστή τον Δημήτρη Τσορμπατζόγλου. Η εκπομπή ξεκινά στις 13.00 για να καταφέρει να ξυπνήσει και ολοκληρώνεται στις 15.00