ΠΑΟΚ - Φιορεντίνα 0-1

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ - Φιορεντίνα 0-1

bet365

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ γέμισαν την Τούμπα, αλλά η Φιορεντίνα συνέχισε το σερί της στην Ευρώπη και με το γκολ του Βάργκας πήρε τη νίκη (0-1), βάζοντας τον «δικέφαλο» σε... περιπέτειες!

Την ήττα γνώρισε ο ΠΑΟΚ από την ανώτερη Φιορεντίνα στην Τούμπα με 1-0 με γκολ του Βάργκας. Οι Ιταλοί που ήρθαν στην Θεσσαλονίκη με πολλές απουσίες πήραν μια εύκολη νίκη, καθώς ο Δικέφαλος δεν είχε έστω μια κλασική ευκαιρία μπροστά από τα καρέ του Ταταρουσάνου. Το καλό για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη ήταν πως στο μας στην Ουκρανία Ντινάμο και Γκινγκάμπ έμειναν στο τελικό 0-0. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ που γέμισε την Τούμπα, παρά την ήττα, χειροκρότησε μετά το τέλος του αγώνα τους παίκτες για την προσπάθεια. Μάλιστα υποχρέωσαν τους φιλάθλους της Φιορεντίνα να τους χειροκροτήσουν για την κερκίδα που έκαναν μετά το τέλος του αγώνα.

Σε σχηματισμό 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Άγγελος Αναστασιάδης με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Σκόνδρας, αριστερά ο Ρατς, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βιτορ και Κατσικάς. Στην μεσαία γραμμή οι Τζιόλης, Κάτσε και Τζανδάρης. Στις πτέρυγες οι Σαλπιγγίδης και Περέιρα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Από την άλλη πλευρά ο Βινστένζο Μοντέλα χρησιμοποίησε σε σχηματισμό 4-3-3 του Ταταρουσάνου κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Ρίτσαρντς, αριστερά ο Πασκουάλ, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μπασάντα και Τόμοβιτς. Στην μεσαία γραμμή σε ρόλο κόφτη ήταν ο Μπάντελ μαζί με τους Βαλέρο και Μπόρχα. Στις πτέρυγες οι Ίλισιτς και Βάργκας, ενώ στην επίθεση ξεκίνησε ο Μπερναρντέσκι
Δεν είχε καθαρό μυαλό
Νευρικός και με πολλά λάθη κυρίως στην επικοινωνία μεταξύ των παικτών του, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πολύ γρήγορα να τρέχει πίσω από τους παίκτες της Φιορεντίνα. Ο επιθέσεις του Δικεφάλου ήταν χωρίς αρχή και τέλος, ενώ τις περισσότερες φορές έδιωχναν την μπάλα στα τυφλά. Οι «Βιόλα» πίεζαν πολύ ψηλά κι αυτό έφερε προβλήματα στην μεταφορά της μπάλας για τους γηπεδούχους που εγκλωβίστηκαν στο μισό γήπεδο. Ο Μπόρχε Βαλέρο ήταν ο παίκτης που ξεχώριζε με το στιλ παιχνιδιού του, αλλά και με τον τρόπο που κατεύθυνε τους συμπαίκτες του. Οι Ιταλοί στις ελάχιστες κατεβασιές του Δικεφάλου ήταν σωστά στημένοι τακτικά.
Τυχερός ο ΠΑΟΚ
Οι φιλοξενούμενοι είχαν στα πρώτα λεπτά δύο μεγάλες ευκαιρίες για ν’ ανοίξουν το σκορ. Στο 4ο λεπτό μετά από κακή έξοδο του Γλύκου που έφτασε στην γραμμή της μεγάλη περιοχής για να κόψει τον Μπασάντα, ο τελευταίος δεν μπόρεσε να σουτάρει. Τρία λεπτά αργότερα Γλύκος και Κατσικάς έκαναν απανωτά λάθη στην επαναφορά της μπάλα με τον Ίλισιτς να γυρίζει στον Μπερναντέσκι που προ κενής εστίας... κατάφερε να αστοχήσει.
Τραυματισμός Σκόνδρα
Σα να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και ο τραυματισμός του Σκόνδρα στο 11’ για να φέρει περισσότερα προβλήματα στον ΠΑΟΚ. Ο Κίτσιου που μπήκε στην θέση του δεν μπόρεσε να δώσει ταχύτητα στην δεξιά πλευρά του Δικεφάλου. Οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν πλέον ηρεμία στο παιχνίδι τους, αλλά το ποιο σημαντικό ήταν ότι δεν είχε σωστή ανάπτυξη στο παιχνίδι του με τον Ράτς να είναι εγκλωβισμένος. Ο Άγγελος Αναστασιάδης από το ξεκίνημα του αγώνα είχε στα αριστερά τον Αθανασιάδη με αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να μην έχει τον κλασσικό φορ που θα απειλούσε την εστία του Ταταρουσάνου.
Βάργκας και 0-1
Οι Ιταλοί στο 20' είχαν άλλη μια καλή στιγμή με το δυνατό σουτ του Κούρτιτς αναγκάζοντας τον Γλύκο να διώξει ωραία σε κόρνερ. Η επόμενη καλή φάση των φιλοξενούμενων ήταν το γκολ. Στο 40’ ο Μπερναντέσκι έφυγε από αριστερά χωρίς να υπάρχει παίκτης του ΠΑΟΚ να τον κόψει. Γύρισε στον Βάργκας που αρχικά νικήθηκε από τον Γλύκο αλλά στην συνέχεια ανενόχλητος έκανε το 0-1

Η πρώτη καλή στιγμή του Δικεφάλου χάθηκε στο 44' με το καλό σουτ του Αθανασιάδη με τον Ταταρουσάνου να είναι σε σωστή θέση και να αποκρούσει χωρίς πρόβλημα.
Χωρίς αλλαγές
Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο προπονητές ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές με τον ΠΑΟΚ να κλείνει τους διαδρόμους και να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα κενά της Φιορεντίνα. Οι Ιταλοί που έδωσαν χώρο αρκέστηκαν στις αντεπιθέσεις. Ο Δικέφαλος που έβγαλε ενέργεια στο παιχνίδι του είχε την συμπαράσταση των φιλάθλων που ζητούσαν από τους παίκτες να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης.
Αντεπιθέσεις φωτιά
Η Φιορεντίνα όμως ήταν αυτή που είχε την καλύτερη φάση στο δεύτερο ημίχρονο στο 63’ με το σουτ του Βάργκας να χτυπάει στο κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια στο γόνατο του Γλύκου καταλήγοντας κόρνερ. Στο 65’ στην δεύτερη κόντρα επίθεση τον Ιταλών ο Κουδράδο με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Γλύκο να πέσει στην γωνία του και να διώξει.

Ο ΠΑΟΚ που είχε διάθεση να πιέσει την εστία της Φιορεντίνα δεν μπορούσε να βρεθεί με αξιώσεις απέναντι από την εστία του Ταταρουσάνου. Οι Ιταλοί άγγιξαν το 2-0 στο 79' με τον Τζιόλη να κάνει το λάθος τον Κουαδράδο να βγαίνει στην κόντρα, αλλά αντί να πασάρει έκανε το σουτ και τον Γλύκο να διώχνει ωραία σε κόρνερ

Στο 81ο λεπτό είχαμε την αλλαγή του Σαλπιγγίδη με τον Παπαδόπουλο με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να είναι μοιρασμένος. Από την μια είχαμε αποδοκιμασίες και από την άλλη χειροκροτήματα.


MAN OF THE MATCH: Σε ματς που κρίθηκε στο γκολ ο Βάργακς δικαιούται να βρεθεί σ’ αυτή την τιμητική θέση. Ήταν μόνιμη απειλεί στην εστία του Γλύκου στο πρώτο ημίχρονο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του στο αποψινό παιχνίδι. Μάλιστα είναι χαρακτηριστική μια φάση στο δεύτερο ημίχρονο όπου είχε την μπάλα στα πόδια από τα δεξιά και κατάφερε όχι μόνο να τον φτάσει ο αντίπαλος του, αλλά και να του πάρει την μπάλα μέσα από τα πόδια του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ:Ο Τζιόλης για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν από τους καλύτερους παίκτες του ΠΑΟΚ τόσο ανασταλτικά, όσο και να φτιάξει παιχνίδι. Ο διεθνής μέσος πλην του Κάτσε δεν είχε άλλες βοήθειες από τους συμπαίκτες του.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν κακός πουλώντας εύκολα την μπάλα. Ενώ υπήρχαν και παίκτες, όπως οι Γλύκος και Κατσικάς που ήταν επιρρεπείς στο εύκολα λάθος.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τσβάιερ είχε μα πολύ καλή διαιτησία. Ήταν κοντά στις φάσεις και όλα τα σφυρίγματά του, αλλά και οι κάρτες που υπέδειξε ήταν σωστές.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι δεν μπορεί να κοντράρει την Φιορεντίνα. Όχι γιατί δεν ήθελε, αλλά γιατί δεν μπορούσε. Οι Ιταλοί ήταν επίπεδο πάνω, ενώ ο Δικέφαλο έδειξε πως ομάδα θέλει ενίσχυση τον Γενάρη. Το καλό για τους Θεσσαλονικείς ήταν πως η Γκινγκάμπ δεν κέρδισε στην Ουκρανία και έτσι παραμένει ζωντανός στο παιχνίδι της διεκδίκησης της 2ης θέσης.


ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (11’ Κιτσιου), Κατσικάς, Βιτορ, Ρατς, Τζιόλης, Τζανδάρης, Κάτσε, Σαλπιγγίδης, Περέιρα(54’ ΓΚολάσα), Αθανασιάδης.

Φιορεντίνα: Ταταρουσάνου, Ρίτσαρντς, Μπασάντα, Πασκουάλ, Τόμοβιτς, Μπαντέλ, Βάργκας, Κούρτιτς, Μπόρχα Βαλέρο (66’ Λατσάρι), Ίλισιτς (78’ Μάριν), Μπερναρντέσκι (57’ Κουρδράδο)

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα