Το πιο δύσκολο…

Το πιο δύσκολο…

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Το πιο δύσκολο…

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το πιο δύσκολο ματς του Παναθηναϊκού που είναι αυτό με την Αϊντχόφεν απόψε στην Ολλανδία.

Είναι σίγουρα το πιο δύσκολο παιχνίδι, που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός μέχρι τώρα στη σεζόν. Απόψε οι παίκτες και ο Αναστασίου θα πρέπει να αγγίξουν τα πιο υψηλά στάνταρ απόδοσης , για να μπορέσουν να πάρουν αποτέλεσμα. Η Αιντχόβεν στην έδρα της είναι μία ομάδα, που πολύ δύσκολα της παίρνεις αποτέλεσμα, δίνει έναν πολύ γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και δημιουργεί πολλές φάσεις , όποιον και αν έχει αντίπαλο. Μπορεί στο τελευταίο παιχνίδι της να έχασε από την Ντιναμό στην Μόσχα , αλλά επειδή το είδα εκείνο το παιχνίδι δεν άξιζε την ήττα.

Εχασε σημαντικές ευκαιρίες , για να πάρει το διπλό. Μπορεί η Ντιναμό να έχει πιο ποιοτικούς και πιο έμπειρους παίκτες, αλλά οι Ολλανδοί έχουν περισσότερο ενθουσιασμό, μεγαλύτερη ταχύτητα, περισσότερα τρεξίματα σαν ομάδα και ειδικά στην έδρα τους έχουν συνήθως την κατοχή και επιτίθενται κατά κύματα. Ο ένας από τους τρεις κεντρικούς μέσους ο Μάχερ έχει υψηλή τεχνική κατάρτιση, αρκεί να δει κανείς το γκολ, που έβαλε στο τελευταίο παιχνίδι της Αιντχόβεν με την Αλκμααρ. Το αριστερό μπάκ ο Βίλεμς είναι απίστευτος παίκτης το ίδιο και ο Νάρσινγκ, ο ένας ακραίος. Με 25 γκολ σε εννέα παιχνίδια η Αιντχόβεν είναι μία μηχανή-γκολ. Ετσι και αλλιώς, λοιπόν, το έργο του Παναθηναϊκού θα είναι δύσκολο απόψε σε μία έδρα , όπου είχε ξαναπαίξει το 2004 και είχε χάσει με 1-0 με ένα γκολ, που δέχθηκε στο 80.

Με βάση την εικόνα, που δείχνει ο Παναθηναϊκός μέχρι τώρα σε Ελλάδα και Ευρώπη , αλλά και τη δυναμικότητα της Αιντχόβεν , πολλοί φίλοι της ομάδας φοβούνται όχι μόνο την ήττα, αλλά μην ξεφύγει το σκορ. Εγώ πιστεύω, ότι απόψε και οι παίκτες και ο προπονητής γνωρίζοντας τις μεγάλες δυσκολίες του αγώνα θα έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση σε ότι κάνουν και εύχομαι και ελπίζω να υπάρχει και το ομαδικό πνεύμα, που έλειπε ειδικά στα τελευταία ματς. Είναι ένα ματς , που μπορεί αν σου πάει καλά να σου αλλάξει τελείως την ψυχολογία για τη
συνέχεια και πιστεύω , ότι αυτή την ευκαιρία δεν θα την αφήσουν να πάει χαμένη, όσοι παίξουν, αλλά και ο Αναστασίου που μην ξεχνάμε, ότι εκεί έχει ζήσει και έχει παίξει μπάλα για χρόνια. Μπορεί κάποιος να ρωτήσει. Οκ, θέλουν, μπορούν όμως; Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, για αυτό είναι και ο βασιλιάς των σπορ. Μπορεί μία πιο αδύναμη ομάδα να κερδίσει μία καλύτερη, αρκεί να βρεθεί στην μέρα της και να «μπλοκάρει» τον αντίπαλο. Σε κάθε περίπτωση και επειδή ο κόσμος του Παναθηναϊκού, όταν παίζει στην Ευρώπη η ομάδα έχει μία ιδιαίτερηευαισθησία, ΟΛΟΙ πρέπει να καταλάβουν, ότι εμφάνιση σαν και αυτή με την Εστορίλ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Χάσε , αν δεν είσαι καλύτερος, αλλά δώσε μάχη και χάσε. Και όχι αυτό το χάλι, που είδαμε στην Πορτογαλία.

Και στο κάτω-κάτω όσοι παίξουν σήμερα ας σκεφτούν και αυτούς τους 2000 που έκαναν πολλά χιλιόμετρα για να φθάσουν εκεί και να συμπαρασταθούν στην ομάδα και μετά πάλι οδικώς θα επιστρέψουν πίσω. Κάτι τους χρωστάνε, ας παίξουν και για αυτούς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.