Λεβερκούζεν - Ζενίτ 2-0

Gazzetta team
Λεβερκούζεν - Ζενίτ 2-0

bet365

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος επέστρεψε με γκολ στο Champions League και η Λεβερκούζεν, που επιβλήθηκε 2-0 της Ζενίτ, έπιασε κορυφή. Στο 0-0 έμειναν Μονακό και Μπενφίκα.

Τέλος στο αήττητο σερί των 17 αγώνων μπήκε για τη Ζενίτ στη «Μπάι Αρένα». Η Λεβερκούζεν που νίκησε 2-0, υποχρέωσε τους Ρώσους στην πρώτη φετινή αποτυχία τους. Ηταν μία δίκαιη επικράτηση που προήλθε κατά μεγάλο ποσοστό από την είσοδο του Ντονάτι αντί του Χίμπερτ στο δεξί άκρο της άμυνας. Εκείνος ήταν που άνοιξε με διαγώνιο συρτό σουτ το σκορ στο 58', ενώ ήταν εξαιρετικός και ανασταλτικά.

Η νίκη σφραγίστηκε στο 63' με δυναμική κεφαλιά του Κυριάκου Παπαδόπουλου που είχε μπει αλλαγή τρία λεπτά νωρίτερα. Και τα δύο γκολ προήλθαν από ασίστ του Τσαλχάνογλου που έκανε πολύ καλό ματς, καθοδηγώντας τους Γερμανούς. Ακόμα και όταν αποβλήθηκε ο Βέντελ (79'), οι Ασπιρίνες ήταν εκείνες που έφτασαν πιο κοντά στο να σκοράρουν ξανά. Το τελικό σφύριγμα τις βρήκε να προσπερνούν την αντίπαλο τους και να ανεβαίνουν μόνες στην κορυφή.

Λεβερκούζεν (Ρότζερ Σμιντ): Λένο, Τοπράκ, Βέντελ, Σπάχιτς (60' Παπαδόπουλος), Ντονάτι, Ράιναρτς, Μπέντερ, Τσαλχάνογλου (82' Γιεντβάι), Μπελαράμπι (85' Μπραντ), Σον, Κίσλινγκ.

Ζενίτ (Αντρέ Βίλας Μπόας): Λοντίγκιν, Κρισίτο, Γκαράι, Λόμπαερτς, Ανιούκοφ, Χάβι Γκαρθία, Βίτσελ (82' Κερζάκοβ), Φαϊζούλιν (62' Σατόβ), Ντάνι, Χουλκ, Ροντόν.

Ξανά... λευκή η Μονακό
Παρότι έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, το ματς στο «Λουί Ντε» ανάμεσα στην Μονακό και την Μπενφίκα ήταν πολύ καλό και κράτησε τους Μονεγάσκους στην 2η θέση του 3ου ομίλου. Ηταν μία ισοπαλία που έφερε ανάμεικτα συναισθήματα στην ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος είδε την ομάδα του να τελείωνει δεύτερο σερί ματς στο γκρουπ με 0-0 και να έχει σε τρία ματς συντελεστή 1-0! Στο 33' αποχώρησε τραυματίας ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και στην καλύτερη φάση του πρώτου μέρους ο Σούμπασιτς σταμάτησε τον Λίμα. Στην επανάληψη για τους γηπεδούχους έχασε ευκαιρία ο Μαρσιάλ (47'), ενώ ο Σούμπασιτς έκανε σωτήριες επεμβάσεις στο 59' και 67'. Στο 76' αποβλήθηκε ο Λισάντρο Λόπες για την Μπενφίκα και στο 92' η κεφαλιά του Ιταλού αμυντικού, Αντρέα Ράγκι, έξυσε το δοκάρι.

Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Καρβάλιο, Ράτζι, Κουρζάβα, Φαμπίνιο, Τουλαλάν, Ντιράρ, Ζοάο Μουτίνιο (82' Μπερνάντο Σίλβα), Κοντογκμπιά, Οκάμπος (62' Φερέιρα-Καράσκο), Μπερμπάτοβ (34' Μαρσιάλ).

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεσούς): Αρτούρ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Ελισέου, Λισάντρο Λόπες, Εντσο Πέρες (88' Σάμαρης), Γκαϊτάν (79' Σέζαρ), Σάλβιο, Αντρέ Αλμέιδα, Ταλίσα (68' Μπεμπέ), Λίμα.

3ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Λεβερκούζεν 6 (5-2)
2. Μονακό 5 (1-0)
3. Ζενίτ 4 (2-2)
4. Μπενφίκα 1 (1-5)

Επόμενη αγωνιστική (04/11)
Ζενίτ – Λεβερκούζεν
Μπενφίκα - Μονακό

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα