Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-3 (vids)

Γιώργος Καραμάνος
Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-3 (vids)

bet365

Ο Κριστιάνο σκόραρε για πρώτη φορά εκεί, ο Μπενζεμά πρόσθεσε δύο και οι Μαδριλένοι επέβαλαν τον νόμο τους στο «Ανφιλντ», νικώντας (3-0) τη Λίβερπουλ για πρώτη φορά. Στο 91' η Λουντογκόρετς...

Μόλις τρεις φορές είχαν κοντραριστεί στο παρελθόν. Ολες είχαν ως νικήτρια τη Λίβερπουλ. Μόνο που σε εκείνες τις παλιές περιπτώσεις η Ρεάλ δεν ήταν... δαιμονισμένη όπως στις μέρες μας. Το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι πυροβολάει ασυστόλως και δεν είχε κανένα πρόβλημα να το κάνει και στη φημισμένη έδρα των Κόκκινων. Ούτε η βαριά φανέλα τους ούτε το πνεύμα του «Ανφιλντ» στάθηκαν ικανά να φρενάρουν τη φούρια του Κριστιάνο και της παρέας του. Εκείνος έκανε την αρχή, ο Μπενζεμά ακολούθησε (δις) και η Βασίλισσα έκανε σεφτέ κόντρα σε έναν αντιπαλο που δεν είχε νικήσει ποτέ, φτάνοντας το 3x3 στον όμιλο.

Οι γηπεδούχοι που ήταν κάκιστοι (μόνο οι Στέρλινγκ, Κοουτίνιο το πάλευαν κάπως) με χειρότερο απ' όλους τον ανύπαρκτο Μπαλοτέλι, ο οποίος σε κάποιες περιπτώσεις έκανε αστεία πράγματα. Ωστόσο, εκείνοι ήταν που είχαν την πρώτη καλή στιγμή, με τον Κασίγιας να θυμάται τον καλύτερο εαυτό του και να βγάζει το πλασέ του Τζέραρντ. Αμέσως οι Μαδριλένοι ανέλαβαν δράση, πίεσαν ψηλά, έκλεψαν μπάλες και έβαλαν τρία γκολ σε 18 λεπτά.

Στο 23' αφού έκρυψαν το τόπι, ο Χάμες Ροδρίγκες το εμφάνισε με λομπίτσα μπροστά στον Κριστιάνο. Εκείνος πρόλαβε Λόβρεν, Σκρτελ και με υπέροχο τσίμπημα στην κίνηση έφτασε τα 70 γκολ στο Champions League (σ.σ.: ο Ραούλ έχει 71 και ο Μέσι 69. Ο Κριστιάνο έχει ακόμα ένα σε προκριματικά ομίλων που κάποιοι του το πιστώνουν στη σούμα), σκοράροντας για πρώτη φορά σε αυτό το γήπεδο (σ.σ.: δεν το είχε κάνει σε πέντε επισκέψεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Στο 30' ο Κρόος έκανε τη γλυκιά σέντρα στο πίσω δοκάρι, ο Μπενζεμά έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και η μπάλα αναπαύτηκε στα δίχτυα. Ο Γάλλος ήταν που στο 41' έκανε το ίδιο με πλασέ εξ επαφής και αφού ο Μινιολέ και η άμυνα του είχαν αδρανήσει. Ηταν το 40ό τέρμα του σε 67 ματς στον θεσμό, με τους Φαν Νίστελροϊ (σε 45) και Μέσι (σε 61) να έχουν χρειαστεί λιγότερα παιχνίδια για να φτάσουν αυτό το νούμερο. Επειτα απ' αυτά εμφανίστηκε και πάλι η Λίβερπουλ στο 41', αλλά η σουτάρα του Κοουτίνιο τράνταξε το δεξί δοκάρι.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε. Χρειάστηκε βέβαια σε μία περίπτωση ο Μινιολέ και σε δύο ο Κασίγιας, για να μην αλλάξει το σκορ. Η Ρεάλ διατήρησε χαμηλά το τέμπο και φάνηκε να μαζεύει δυνάμεις για το Clasico με τη Μπαρτσελόνα που ακολουθεί το Σάββατο. Δεν υπήρχε άλλωστε λόγος να φορτσάρει περισσότερο. Ο στόχος είχε επιτευχθεί. Το 3x3 ήρθε στο ρελαντί και η 1η θέση είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη. Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι ηττημένοι που πλέον τους απομένει ακόμα ένα ματς στο γήπεδο τους και την επόμενη αγωνιστική έχουν ταξιδάκι στη Μαδρίτη...

* Αυτή ήταν η μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα της Λίβερπουλ στην Ευρώπη!

* Ο Κασίγιας έφτασε τα 85 νικηφόρα ματς στον θεσμό και έγινε 1ος στη σχετική λίστα, με 2ο τον Τσάβι (84)!

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Λόβρεν, Σκρτελ, Αλμπέρτο Μορένο, Τζόνσον, Τζέραρντ, Αλεν, Χέντερσον (67' Τσαν), Κοουτίνιο (68' Μάρκοβιτς), Στέρλινγκ, Μπαλοτέλι (46' Λαλάνα)

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Βαράν, Πέπε, Μαρσέλο (84' Νάτσο), Αρμπελόα, Μόντριτς, Κρόος (81' Ιγιαραμέντι), Χάμες Ροδρίγκες, Ισκο, Κριστιάνο Ρονάλντο (75' Κεντίρα), Μπενζεμά.

Εγραψε ιστορία η Λουντογκόρετς
Με ένα μακρινό σουτ του αμυντικού Γιόρνταν Μίνεβ στην τελευταία φάση του αγώνα, η Λουντογκόρετς επικράτησε 1-0 της Βασιλείας -που έπαιζε από νωρίς με δέκα παίκτες- στην Σόφια στο πλαίσιο του 2ου γκρουπ. Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για την ομάδα του Γκεόργκι Ντερμεντζίεβ, που έγινε η πρώτη από τη χώρα που κάνει νίκη στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης. Μετά το αποτέλεσμα αυτό η Λουντογκόρετς ισοβαθμεί με Λίβερπουλ και Βασιλεία στους 3 βαθμούς και ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 9. Στο 18' ο Ντιέ είδε απευθείας κόκκινη για τους φιλοξενούμενους για δυνατό φάουλ στον Κοσμίν Μόντι.

Λουντογκόρετς (Γκεόργκι Ντερμεντζίεβ): Στογιάνοβ, Μότι, Μίνεβ, Ζούνιορ Καϊσαρά, Τερζίεβ, Ντάνι Αμπαλο (77' Μίσιτζαν), Ντιάκοβ, Αλεκσάντροβ (81' Βάντερσον), Φάμπιο Εσπίνιο, Μπέζιακ (67' Γιουνές), Μαρσελίνιο.

Βασιλεία (Πάουλο Σόουζα): Βάκλικ, Σουτσί, Σαρ, Σάκα, Αλίγι (75' Αγέτι), Καλά (84' Χαμουντί), Ντιέ, Φράι, Ελ Νένι, Γκονσάλες (87' Σιό), Εμπολό.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα