ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ - Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-7

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ - Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-7

bet365

Μυθική εμφάνιση από τον Λουίζ Αντριάνο που με πέντε γκολ οδήγησε την Σαχτάρ σε ιστορική εκτός έδρας νίκη κόντρα στην ΜΠΑΤΕ (0-7). Νίκησε την Αθλέτικ η Πόρτο (2-1).

Απίστευτα πράγματα στη Λευκορωσία, όπου η Σαχτάρ έκανε ό,τι ήθελε στο παιχνίδι που ίσως να ήταν το τελευταίο του Μιρτσέα Λουτσέσκου στον πάγκο των Ουκρανών... Οι φιλοξενούμενοι πήραν από νωρίς το προβάδισμα στο 11' με τον Τεϊσέιρα και η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο και τον Λουίζ Αντριάνο να γράφει ιστορία. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που σκοράρει 5 γκολ εκτός έδρας και ο δεύτερος μετά τον Μέσι που το καταφέρνει!

Στο 28' ο Αντριάνο έκανε το 0-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ στο 35΄ήρθε και το 0-3 με τον Ντάγκλας Κόστα. Το επιθετικό κρεσέντο των Ουκρανών συνεχίστηκε, καθώς στο 37' ο Λουίζ Αντριάνο έκανε και το 0-4, ενώ μέχρι το ημίχρονο πέτυχε άλλα δύο γκολ! Στο 40' έκανε το 0-5 και στο 44' το 0-6, για να γίνει η Σαχτάρ η πρώτη που σκοράρει 6 γκολ εκτός έδρας στο Champions League! Ο Λουίζ Αντριάνο, μάλιστα, έκανε χατ τρικ μέσα σε 7' για το γρηγορότερο στην ιστορία της διοργάνωσης! Ο Βραζιλιάνος δεν σταμάτησε εκεί και ακόμη και αν οι φιλοξενούμενοι έσβησαν τις μηχανές στο δεύτερο μέρος, έκανε το τελικό 0-7 στο 82' με νέο πέναλτι για το 5ο του προσωπικό γκολ!

ΜΠΑΤΕ (Αλεξάντρ Γιερμακόβιτς): Τσέρνικ, Χάγκους, Μλαντένοβιτς, Πολιάκοβ, Τούμπιτς (46' Γκαϊντούτσικ), Καρνίτσκι, Γιαμπλόνσκι, Λιχτάροβιτς (46' Αλεξίεβιτς), Γκορτζέιτσουκ, Βολόντκο, Σιγκνέβιτς (75' Μπάγκα)

Σαχτάρ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιάτοβ, Κούτσερ, Σεβτσούκ, Ρακίτσκι, Σρνα, Στεπανένκο, Φερνάντο (46' Φρεντ), Τεϊσέιρα, Τάισον (46' Μπερνάρντ), Ντάγκλας Κόστα (46' Μάρλος), Λουίζ Αντριάνο

Αφεντικό η Πόρτο
Αφεντικό στον 8ο όμιλο παρέμεινε η Πόρτο που με όπλο την έδρα της επικράτησε της παραπαίουσας, Μπιλμπάο, και με 7 βαθμούς παραμένει στο Νο1. Οι Δράκοι παρατάχθηκαν χωρίς Πορτογάλο στο βασικό σχήμα, όμως αυτό δεν τους εμπόδισε να επικρατήσουν 2-1 των Βάσκων και μετά από 11 χρόνια να φτάσουν τις 5 σερί εντός έδρας νίκες στο Champions League. Ηρωας της ομάδας του Λοποτέγκι ήταν ο Ρικάρντο Κουαρέσμα που πέτυχε το νικητήριο γκολ σκοράροντας στην κορυφαία διοργάνωση για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια (11 Δεκεμβρίου 2007 vs Μπεσίκτας). Η Πόρτο πήρε προβάδισμα στην εκπνοή του πρώτου μέρους, όταν μετά από πολύ όμορφη ομαδική προσπάθεια, ο Κιντέρο έδωσε στον Ερέρα και ο Μεξικάνος με εξαιρετικό δεξί πλασέ νίκησε τον Ιραϊθόθ (1-0). Οι Βάσκοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και οι προσπάθειές τους καρποφόρησαν στο 58' με το εκπληκτικό γκολ του νεαρού μεσοεπιθετικού, Γκιγιέρμο Φερνάντεθ, ο οποίος απέφυγε δύο αντιπάλους και τελείωσε τη φάση με πολύ όμορφο πλασέ (1-1). Στο 71' ο Λοποτέγκι είχε την έμπνευση να περάσει στο ματς τον Κουαρέσμα και ο Πορτογάλος εξτρέμ τον δικαίωσε μόλις τέσσερα λεπτά μετά, καθώς με δυνατό σουτ πήρε μέσα τα χέρια του Ιραϊθόθ -που έπρεπε να έχει αντιδράσει καλύτερα- για το τελικό 2-1.

Πόρτο (Χούλεν Λοποτέγκι): Φαμπιάνο, Ντανίλο, Αλεξ Σάντρο, Μαϊκόν, Μάρτινς Ιντι, Μπραχίμι, Κιντέρο (64' Ρούμπεν Νέβες), Ερέρα, Κασεμίρο (71' Κουαρέσμα), Τζάκσον Μαρτίνες, Τέγιο (82' Ολιβερ Τόρες).

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Σαν Χοσέ (46' Μπενιάτ), Ντε Μάρκος, Μπαλενθιάγα, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Σουσαέτα, Ιτουράσπε, Μικέλ Ρίκο (73' Γουρπέγκι), Γκιγιέρμο Φερνάντεθ, Ρίκο, Αντούριθ (46' Μουνιαΐν).

Βαθμολογία
(3 αγώνες)

1. Πόρτο 7 (10-3)
2. Σαχτάρ Ντόνετσκ 5 (9-2)
3. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 3 (2-14)
4. Αθλέτικ Μπιλμπάο 1 (2-4)

Επόμενη αγωνιστική (05/11)
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Πόρτο
Σαχτάρ Ντόνετσκ - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα