Τσέλσι – Μάριμπορ 6-0

Γιώργος Καραμάνος
Τσέλσι – Μάριμπορ 6-0

bet365

Οι Μπλε έκαναν πάρτι κόντρα στη Μάριμπορ και τη διέλυσαν με μισή ντουζίνα γκολ, τα περισσότερα που έχουν βάλει ποτέ στο Champions League. Χαμός στο Σάλκε-Σπόρτινγκ (4-3).

Αυτό ήταν το πιο εύκολο ματς του ομίλου για την Τσέλσι που φρόντισε να επιβεβαιώσει την εν λόγω θεωρία, κάνοντας την πράξη με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο που έχει δει ποτέ στον θεσμό το «Στάμφορντ Μπριτζ». Οι Μπλε παρά τα επιθετικά προβλήματα (απουσία Ντιέγκο Κόστα, τραυματισμός Ρεμί στο 16') κατάφεραν να κάνουν το πιο παραγωγικό παιχνίδι τους και να διαλύσουν τους Σλοβένους με 6-0.

Στο 13' ο Ρεμί άνοιξε με πλασέ εκτός περιοχής το δρόμο για τη μισή ντουζίνα σκοραρίσματος που πανηγύρισαν οι Λονδρέζοι και λίγο αργότερα αποχώρησε μάλλον με θλάση στον προσαγωγό. 10 λεπτά αργότερα θα ερχόταν η στιγμή του Ντρογκμπά που από την άσπρη βούλα θα έβαζε το 43ο τεμάχιο του στο Champions League, όπου πλέον είναι 8ος σκόρερ, ξεπερνώντας τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (σ.σ.: ο Ιβοριανός σκόραρε για 12η σερί σεζόν στο σεντόνι).

Στο 31' κανονικά δεν έπρεπε να μετρήσει το οφσάιντ γκολ του Τέρι για το 3-0, ο οποίος όμως για να βρει δίχτυα έκανε μία απίθανη κούρσα από τη μία εστία στην άλλη. Από εκεί και μετά ανέλαβε δράση ο εκπληκτικός Αζάρ. Στο 54' χρειάστηκε βέβαια την αμέριστη συμβολή του Βίλερ που σημείωσε αυτογκόλ μετά το πλασέ του Βέλγου που δεν πήγαινε για γκολ.

Στο 64' οι φιλοξενούμενοι πήγαν να μειώσουν, αλλά δεν υπολόγισαν αυτό που πάει να εξελιχτεί σε κάτι σαν «κατάρα του Τσεχ». Ο Ιμπραΐμι σούταρε το πέναλτι της Μάριμπορ και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι, με τον Τσεχ να μην δέχεται γκολ για τέταρτη σερί εκτέλεση στον θεσμό!

Στο 77' ο Αζάρ με τη σειρά του ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και στο 90' αφού χόρεψε δύο αντιπάλους, σημάδεψε υπέροχα με το εξωτερικό για να ολοκληρώσει αυτή την ιστορική νίκη της ομάδας του, που την κράτησε μόνη στην κορυφή και με το ένα πόδι στην επόμενη φάση.

* Ο Ντομινίκ Σολάνκε (17 ετών-112 ημερών) έγινε ο νεότερος που παίζει με την Τσέλσι στην Ευρώπη, ξεπερνώντας τον Τζόσουα Μακ Ιχραν (17 ετών-198 ημερών)!

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Τέρι, Ζουμά, Φιλίπε Λουίς, Ιβάνοβιτς, Μάτιτς, Γουίλιαν, Φάμπρεγας (60' Ακε), Αζάρ, Οσκαρ (73' Σολάνκε), Ρεμί (16' Ντρογκμπά)

Μάριμπορ (Αντε Σιμούτζα): Χαντάνοβιτς, Σούλερ, Μέγιατς, Ραΐσεβιτς, Βίλερ (57' Βρσιτς), Φιλίποβιτς, Ιμπραΐμι (68' Ζάχοβιτς), Στογιάνοβιτς, Μπόχαρ, Μέρτελι, Ταβάρες (72' Μεντί).


Μισή πρόκριση στο 93'!
Σε ένα τρομερό ματς στο Γκελζενκίρχεν, η Σάλκε με πέναλτι στις καθυστερήσεις νίκησε με 4-3 την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης. Από νωρίς φάνηκε ότι ο αγώνας θα ήταν συναρπαστικός αφού οι Πορτογάλοι με σουτ του Νάνι στο 16' έκαναν το 0-1, αιφνιδιάζοντας τους Γερμανούς. Στο 25' η Σπόρτινγκ υποχρεώθηκε στην πρώτη της αλλαγή αφού ο Σλιμανί αποχώρησε με τραυματισμό και στο 34' η Σάλκε ισοφάρισε με την κεφαλιά του Ομπάσι μετά την σέντρα του Αόγκο (1-1). Τέσσερα λεπτά μετά, ο Μάρκο Σίλβα αποφάσισε να προχωρήσει σε δεύτερη αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, βάζοντας τον Σαρ αντί του Ζοάο Μάριο.

Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε στο 1-1 αλλά στην επανάληψη έγιναν... τρελά πράγματα. Αρχικά, η Σάλκε πήρε το προβάδισμα (2-1) στο 50' με το σουτ του Χούντελαρ και στο 60' ο Χέβεντες με κεφαλιά ανέβασε το σκορ στο 3-1. Κάπου εκεί, άπαντες πίστεψαν ότι ο αγώνας τελείωσε αλλά το θέμα είναι ότι το πίστεψαν και οι παίκτες του Ρομπέρτο Ντι Ματέο, με αποτέλεσμα η Σπόρτινγκ να φέρει τα πάνω-κάτω: Πέναλτι στο 64' και εκτέλεση του Αντριέν Σίλβα για το 3-2, κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 78' για το 3-3!

Οι Πορτογάλοι είχαν στα χέρια τους έναν πολύτιμο βαθμό και τον κρατούσαν ως το 93' αλλά το χέρι του Τζόναθαν Σίλβα τους καταδίκασε αφού ο ρέφερι έδειξε βούλα και ο Τσούπο-Μότινγκ από τα 11 βήματα έκανε το 4-3, δίνοντας τεράστια νίκη στη Σάλκε αφού είναι πλέον στο +4 από την Σπόρτινγκ.

Σάλκε (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Φέρμαν, Χέβεντες, Αόγκο, Ουτσίντα, Μπόατενγκ (46’ Τσούπο-Μότινγκ), Ντράξλερ (82’ Σαμ), Χέγκερ, Αϊχάν, Νοϊστέντερ, Ομπάσι (65’ Μέγερ), Χούντελααρ.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Μάρκο Σίλβα): Ρουί Πατρίσιο, Μαουρίσιο, Πάουλο Ολιβέιρα, Σίλβα, Σέντρικ, Καρβάλιο, Ζοάο Μάριο (38’ Σαρ), Άντριεν Σίλβα, Σλιμανί (25’ Μοντέρο), Καρίγιο (89’ Κάπελ), Νάνι.

6ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Τσέλσι 7 (8-1)
2. Σάλκε 5 (6-5)
3. Μάριμπορ 2 (2-8)
4. Σπόρτινγκ Λ. 1 (4-6)

Επόμενη αγωνιστική (05/11)
Μάριμπορ-Τσέλσι
Σπόρτινγκ Λ.-Σάλκε

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα