Μπαρτσελόνα – Αγιαξ 3-1

Μπαρτσελόνα – Αγιαξ 3-1

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα – Αγιαξ 3-1

bet365

Ο Μέσι μοίρασε, σκόραρε και η Μπάρτσα νίκησε 3-1 τον Αγιαξ και πάει για το μεγάλο ραντεβού του Σαββάτου με τη Ρεάλ.

Η μισή κουβέντα φέτος στη Μπαρτσελόνα είχε να κάνει με την αμυντική αποτελεσματικότητα της και η άλλη μισή με την αλλαγή ρόλου του Μέσι. Ο Αργεντινός και αυτή τη φορά συνέχισε το βιολί του. Αφού μοίρασε το 1-0 στον Νεϊμάρ, έβαλε το δεύτερο και οδήγησε τους Μπλαουγκράνα στο 3-1 επί τους Αγιαξ. Με αυτές τις δύο φάσεις ο Μέσι έφτασε σε ένα εκπληκτικό στατιστικό, καθώς έχει συμμετοχή με τελική πάσα ή τέρμα δικό του στα 24 από τα 27 γκολ της ομάδας φέτος, δηλαδή στο 89% εξ αυτών.


Η αρχή έγινε στο 7΄, όταν σέρβιρε στον Βραζιλιάνο που πλάσαρε με τη μία, ενώ στο 24' μετά από απίθανη πάρε βάλε του Ινιέστα, ο Μέσι δεν πλάσαρε καλά και χρειάστηκε το... πνίξιμο του Σίλεσεν, για να μπει η μπάλα στα δίχτυα. Στο 29' ο Πέδρο σημάδεψε τη ρίζα του αριστερού δοκαριού και στο 40' μετά από τρελή ενέργεια Ινιέστα, ο Σίλεσεν απέκρουσε ενστικτωδώς. Στο 51' ο Μέσι έκανε μαγικές επιτόπιες ντρίμπλες, αλλά αστόχησε και λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε (σ.σ.: δεν είχε βγει στο Champions League χωρίς να είναι τραυματίας από το Νοέμβριο του 2008).

Προφανώς εκείνος, όπως και οι Νεϊμάρ, Ινιέστα βγήκαν ενόψει Clasico, μα στο φινάλε τα χρειάστηκαν οι γηπεδούχοι, όταν σε φάση διαρκείας ο Ελ Γκαζί μείωσε (89'). Ωστόσο, στις καθυστερήσεις ο Σάντρο έκανε το 3-1 με το παρθενικό τέρμα του στον θεσμό. Με αυτή τη νίκη ουσιαστικά οι Καταλανοί καθάρισαν την πρόκριση από τώρα και κοιτάζουν το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου στη Μαδρίτη.

* Ο Μέσι έφτασε τα 69 γκολ, ισοφάρισε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και μαζί υπολείπονται δύο από την 1η θέση και τον Ραούλ!

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Μπαρτρά, Πικέ, Ζόρντι Αλμπα, Ντάνι Αλβες, Μασεράνο, Ράκιτιτς, Ινιέστα (76' Ραφίνια), Πέδρο, Μέσι (67' Μουνίρ), Νεϊμάρ (62' Σάντρο)

Αγιαξ (Φρανκ Ντε Μπουρ): Σίλεσεν, Φαν Ράιν, Φέλτμαν, Μόισαντερ, Φιέργκεφερ, Κλάασεν, Σένε, Ζίμλινγκ (56' Ρίντεβαλντ), Σίγκθορσον (73' Ρλ Γκαζί), Κίσνα (46' Μιλίκ), Αντερσεν

6ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Παρί 7 (5-3)
2. Μπαρτσελόνα 6 (6-4)
3. Αγιαξ 2 (3-5)
4. ΑΠΟΕΛ 1 (1-3)

Επόμενη αγωνιστική (05/11)
Παρί - ΑΠΟΕΛ
Αγιαξ - Μπαρτσελόνα

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα