ΑΠΟΕΛ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-1

ΑΠΟΕΛ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-1

bet365

Κρίμα κι άδικο για τον ΑΠΟΕΛ, είχε τις φάσεις, αλλά το γκολ το έβαλε ο Καβάνι στο 87' και έδωσε μεγάλη νίκη 1-0 στην Παρί μέσα στο ΓΣΠ!

Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά τρεις κλασικές ευκαιρίες έχασε ο ΑΠΟΕΛ, η μπάλα δεν έμπαινε και στο 87' το πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο. Ο Καβάνι σε μια από τις λίγες καλές της φάσεις πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και την κράτησε στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Κύπριοι εισέπραξαν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου και απέδειξαν με την εμφάνισή τους πως είναι συνεπείς σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά ραντεβού.

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε με το... καλημέρα την Παρί και μόλις στο 3' σήκωσε στο πόδι το ΓΣΠ. Ο Εφραίμ έκανε τη σέντρα, ο Σέρινταν έκανε το πλασέ, αλλά ο Σιρίγου με μεγάλη επέμβαση κράτησε το μηδέν. Οι Κύπριοι συνέχισαν να πατούν σωστά στο γήπεδο, χωρίς όμως να βρίσκουν διαδρόμους για να απειλήσουν τους Γάλλους. Οι Παριζιάνοι ανέβασαν ρυθμό μετά το 10' απέκτησαν τον έλεγχο, αλλά ως εκεί... Οι Κύπριοι ήταν εξαιρετικά στημένοι, με τον Καρλάο να είναι ηγετική μορφή στα μετόπισθεν. Το α' μέρος ολοκληρώθηκε με την Παρί να έχει κατοχή που έφτανε το 70%, αλλά χωρίς να έχει την μεγάλη ευκαιρία. Στον αντίποδα, ο Δώνης είχε τον Αντωνιάδη να τραυματίζεται και τον Ρίισε να κάνει ντεμπούτο σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ.

Το β' μέρος άρχισε με τη μεγάλη ευκαιρία της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά ο Καβάνι νικήθηκε από τον Πάρντο. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν αυτός που έχασε τη μεγαλύτερη φάση του ματς στο 56'. Ο Μαντούκα έκανε τη σέντρα, ο Τιάγκο Γκόμες πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Λουίζ έδιωξε στη γραμμή. Οι Κύπριοι πήραν τα πάνω τους, βγήκαν στην επίθεση και το σκηνικό επαναλήφθηκε στο 63', όταν ο Βραζιλιάνος αμυντικός έδιωξε στη γραμμή το πλασέ του Σέρινταν. Η Παρί είχε κατοχή, αλλά ως εκεί, ο Δώνης είδε πως μπορεί να αρπάξει τη νίκη περνώντας τον Ντε Βινσέντι στο ματς. Μάλιστα, στο 83' ο Αργεντινός έσπασε ωραία στον Μαντούκα, αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει.

Το σοκ ήρθε στο 87', στη μοναδική φάση που η άμυνα του ΑΠΟΕΛ αδράνησε, ο Καβάνι πέτυχε το 1-0, έφτασε τα 25 γκολ σε ευρωπαϊκά ματς και έγινε ο πρώτος Ουρουγουανός που το πετυχαίνει (24 ο Παντιάνι, 21 ο Σουάρες και ο Φορλάν).

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Γκιλιέρμε, Καρλάο, Αντωνιάδης (41’ Ρίισε), Βινίσιους, Μοράις (80' Ντε Βινσέντι), Γκόμες, Εφραίμ, Μαντούκα, Σέρινταν (67' Τζιμπούρ).

Παρί : Σιρίγκου, Φαν Ντερ Βιλ, Νταβίντ Λουίζ, Τιάγκο Σίλβα, Μάξουελ, Μότα, Ματουϊντί, Βεράτι (70' Μπαεμπέκ), Λούκας (89' Σαντόμ), Παστόρε (70' Καμπάιγ), Καβάνι

Βαθμολογία

1. Παρί 7 (5-3)
2. Μπαρτσελόνα 6 (6-4)
3. Αγιαξ 2 (3-5)
4. ΑΠΟΕΛ 1 (1-3)

Επόμενη αγωνιστική 5/11
Παρί - ΑΠΟΕΛ
Αγιαξ - Μπαρτσελόνα

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα