Ρονάλντο κόντρα... σε όλη την Ευρώπη!

Ρονάλντο κόντρα... σε όλη την Ευρώπη!

Γιώργος Φραδελάκης
Ρονάλντο κόντρα... σε όλη την Ευρώπη!

bet365

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 15 γκολ στην Primera, ισοφάρισε την καλύτερη επίθεση της Ελλάδας, αυτή του ΠΑΟΚ και... κοντράρει όλη την Ευρώπη! Tο gazzetta.gr παρουσιάζει...

Το πιο παραγωγικό ξεκίνημα της καριέρας του έχει κάνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο τη φετινή σεζόν, αποτελώντας μία πραγματική μηχανή των γκολ για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ δεν σταματάει να σκοράρει, μετά και τα δύο τέρματα που σημείωσε στο 0-5 επί της Λεβάντε έχει φτάσει ήδη τα 15 σε επτά συμμετοχές για το πρωτάθλημα (και 19 σε όλες τις διοργανώσεις με τη Ρεάλ), ακριβώς τα μισά δηλαδή των "μερένγκες" και φυσικά είναι ο πρώτος σκόρερ της Γηραιάς Ηπείρου.

Με τέτοιες επιδόσεις βέβαια αυτό είναι κάτι που φαντάζει απολύτως φυσιολογικό, αλλά ο φετινός Ρονάλντο... ξεπερνάει και τη λογική, αφού πλέον δεν κοντράρεται με άλλους ποδοσφαιριστές, αλλά με ολόκληρες ομάδες και μάλιστα σε ορισμένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr.

ΠΑΟΚ... όσο και ο CR7

Ξεκινώντας από την Ελλάδα, ο ΠΑΟΚ που παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από επτά αγωνιστικές, είναι κι αυτός με την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος μετρώντας 15 γκολ. Όσα δηλαδή τέρματα έχει και ο Ρονάλντο με ένα παιχνίδι περισσότερο βέβαια στο ενεργητικό του, ενώ βρίσκεται πάνω από όλες τις υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λιγκ, στο +2 από τη 2η καλύτερη επίθεση, εκείνη του Ολυμπιακού (13) και στο +5 από αυτή της Βέροιας (10)!

Μόνο η Μίλαν τον ξεπερνάει!

Κι αν τρέξουν κάποιοι να πουν για το -δεδομένα- χαμηλό επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, η απάντηση έρχεται... συστημένη από τη Serie A, όπου μόλις μία από τις 20 ομάδες έχει σημειώσει περισσότερα γκολ από τον CR7 μετά από επτά αγωνιστικές, όσα παιχνίδια δηλαδή έχει δώσει κι ο ηγέτης της Ρεάλ. Ο λόγος για τη Μίλαν, η οποία ωστόσο βρίσκεται μόλις ένα γκολ πάνω από τον Πορτογάλο, που ξεπερνάει τόσο τη Γιουβέντους, όσο και τη Ρόμα οι οποίες βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις, αμφότερες με 14 τέρματα!

Μπάγερν και μετά... στα ίσια

Ένα από τα πιο θεαματικά πρωταθλήματα της Ευρώπης είναι το γερμανικό, όπου κατά γενική ομολογία οι άμυνες είναι πιο χαλαρές. Παρ' όλα αυτά μόνο η παραδοσιακά επιθετική και μακράν καλύτερη ομάδα της Bundesliga, Μπάγερν Μονάχου είναι αυτή που βρίσκεται με διαφορά πάνω από τον Ρονάλντο, έχοντας 21 γκολ μετά από οχτώ όμως αγωνιστικές, με τους Βαυαρούτς βέβαια να “φτιάχνουν” τα στατιστικά τους μετά την εξάρα επί της Βέρντερ Βρέμης. Από εκεί και πέρα ωστόσο μόνο η Λεβερκούζεν που έρχεται από το χορταστικό 3-3 με τη Στουτγκάρδη ξεπερνάει κατά ένα μόλις γκολ τον άσο της “βασίλισσας”, κάτι βέβαια που σημαίνει πως με ένα παιχνίδι λιγότερο, θα ήταν κι εκείνη από κάτω, ό,τι δηλαδή συμβαίνει και με τις 16 υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος τη δεδομένη στιγμή!

Μπάρτσα και “Νυχτερίδες”

Σχετικά με την εντός των τειχών σύγκριση και το άκρως απαιτητικό ισπανικό πρωτάθλημα, ο Πορτογάλος βγαίνει και πάλι νικητής στην κόντρα σχεδόν με όλες τις ομάδες της Primera! Συγκεκριμένα μόνο η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα -κι αυτή με παιχνίδι περισσότερο- και η 4η Βαλένθια έχουν σημειώσει περισσότερα τέρματα (22 και 17 αντίστοιχα), με τη 2η Σεβίλλη να βρίσκεται στο... Χ (15) κι έπειτα το... χάος, αφού ακόμα και η πρωταθλήτρια Ατλέτικο έχει 14!

Η πρώτη τριάδα και η Έβερτον

Όσο για το κατά πολλούς κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League και πάλι ο Κριστιάνο Ρονάλντο την... κοντράρει στα ίσια. Τσέλσι, Σίτι και Σαουθάμπντον έχουν 20, 18 και 19 γκολ αντίστοιχα μετά από οχτώ “στροφές” και πρόκειται για τις τρεις ομάδες που βρίσκονται στις ισάριθμες πρώτες θέσεις. Από τις υπόλοιπες 17, μόνο η Έβερτον ξεπερνάει τον 29χρονο σταρ κι αυτή οριακά, έχοντας 16 γκολ, ενώ στα ίδια βρίσκονται οι Γιουνάιτεντ και Γουέστ Χαμ.

Με -3 ματς, “ρίχνει” και στο Σαμπιονά!

Η σύγκριση με το γαλλικό πρωτάθλημα, όπου έχουν παιχτεί δέκα αγωνιστικές, ήτοι ο Ρονάλντο μετράει τρία ματς λιγότερα, βγάζει και πάλι νικητή τον κάτοχο της “Χρυσής Μπάλας”, αφού μόνο οι ομάδες της πρώτης τετράδας τον ξεπερνούν (Μαρσέιγ 25, Παρί 18, Μπορντό 16, Λιόν 20) κι έπειτα καμία άλλη δεν βρίσκεται πάνω από τα 13 γκολ!

Τα... πρωτεία στην Eredivisie

Το ολλανδικό πρωτάθλημα αποτελεί... συνώνυμο του γκολ και κάπως έτσι φαντάζει λογικό πως από τις υπόλοιπες κορυφαίες λίγκες της Ευρώπης είναι αυτή με τις περισσότερες ομάδες που έχουν καλύτερες επιθετικές επιδόσεις από τον Ρονάλντο, αλλά με δύο ματς περισσότερα (9). Δεν είναι πάντως περισσότερες από έξι κι ο λόγος για τις Αϊντχόφεν (25), Άγιαξ (17), Καμπούρ (17), Τσβόλε (16), Τβέντε (16) και Φίτεσε (24) οι οποίες και βρίσκονται στην πρώτη οχτάδα.

Μπενφίκα και... τέλος

Κλείνοντας στη χώρα του CR7, μόνο η πρωτοπόρος Μπενφίκα μετά από επτά αγωνιστικές έχει σημειώσει περισσότερα τέρματα, συγκεκριμένα 10 κι έπειτα ο Ρονάλντο κάνει... πάρτι, με τη Γκιμαράρες να έχει 14, τις Σπόρτινγκ, Ρίο Αβέ από 13 κι όλες τις υπόλοιπες να ακολουθούν (η Πόρτο έχει 10).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα