Χαντί: «Δε συμβιβάζομαι με την παραμονή»

Χαντί: «Δε συμβιβάζομαι με την παραμονή»

bet365

Την πίστη του πως ο Εργοτέλης μπορεί να πετύχει κάτι παραπάνω από την παραμονή, εξέφρασε μέσα από το gazzetta.gr ο Άγγελος Χαντί, που μίλησε για το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό και τον ηγετικό του ρόλο στους «κιτρινόμαυρους».

Μπορεί να βρήκε δίχτυα κόντρα στον Ολυμπιακό, όμως ο Άγγελος Χαντί μένει με μία πικρή γεύση. Όπως τονίζει στο gazzetta.gr, το τέρμα του δεν συνδυάστηκε με ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο άξιζε ο Εργοτέλης, οπότε δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, αφού αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι η ομάδα.

Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, πάντως, δεν κρύβει την αισιοδοξία του για την συνέχεια, αφού εκφράζει την ακράδαντη πίστη του, πως οι «κιτρινόμαυροι» θα συνεχίσουν να βελτιώνουν την εικόνα τους στο γήπεδο, με όπλο το ταλέντο που υπάρχει , αλλά και σωστή καθοδήγηση από τον Παύλο Δερμιτζάκη.

Όσο για τα δικά του όνειρα, όπως αποκαλύπτει, δεν σκέφτεται το μέλλον του, αλλά τους στόχους του Εργοτέλη, με μοναδική εξαίρεση το ενδεχόμενο να φορέσει κάποτε την φανέλα της Εθνικής, κάτι που χαρακτηρίζει υπέρτατη τιμή και στόχο κάθε ποδοσφαιριστή.

Η σεζόν δε ξεκίνησε καλά, αλλά πλέον βλέπουμε μεγάλη αλλαγή. «Τεσσάρα» στη Νίκη, καλή εικόνα με Παναιτωλικό, παραλίγο... θαύμα κόντρα στον Ολυμπιακό. Τι άλλαξε και πόσο επηρέασε η αλλαγή προπονητή;

Σίγουρα, η αλλαγή προπονητή έχει παίξει σημαντικό ρόλο. Ο κ. Δερμιτζάκης πέρασε την φιλοσοφία του και έχει ακόμα πολλά να μας προσφέρει. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει καλά το Ελληνικό ποδόσφαιρο, με πολύ μεγάλη εμπειρία. Επίσης, είναι ένας προπονητής που θέλει πάντα η ομάδα να παίζει μπάλα, κάτι που μας ταιριάζει εδώ στον Εργοτέλη.

Δε θέλω να… κακολογήσω τον προηγούμενο κόουτς, που ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, όμως ο κ. Δερμιτζάκης νομίζω ήταν ο κατάλληλος και ήρθε στην σωστή στιγμή. Ο κ. Φεράντο δούλευε πολύ, όμως δεν είχε εμπειρίες και αυτό δεν βοηθάει.

Πρακτικά, όμως, τι άλλξε; Η ψυχολογία ή κάποιο τεχνικό κομμάτι;

Και τα δύο. Τώρα δουλεύουμε ανάλογα με το υλικό, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχουμε. Και όλο αυτό, μας ανεβάζει την ψυχολογία, κάτι που στο ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό. Όλα από εκεί ξεκινάνε.

Να περιμένουμε λοιπόν κι άλλη βελτίωση;

Εμείς δεν επαναπαυόμαστε από μερικά καλά παιχνίδια. Μέσα από σκληρή δουλειά, θέλουμε να βελτιωνόμαστε διαρκώς. Αυτό που μετράει για εμάς είναι η ουσία και νομίζω έχουμε την ποιότητα και το βάθος για να δείξουμε πολλά πράγματα. Έχω πολύ μεγάλη πίστη σε εμάς και αυτό θα φανεί στο γήπεδο.

Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο φέτος, με ανταγωνισμό και 4 ομάδες να πέφτουν. Ποιοι είναι οι στόχοι του Εργοτέλη;

Σίγουρα, αυτό είναι γεγονός. Βλέπουμε πως όλες οι ομάδες παίζουν με το… μαχαίρι στα δόντια και δεν επαναπαύονται, αφού ξέρουν πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούν σε κίνδυνο. Η κατάσταση αυτή κάνει πιο δύσκολο το έργο μας, αλλά ταυτόχρονα ανεβάζει και τον πήχη στο πρωτάθλημα, άρα είναι κάτι θετικό. Αυτό φαίνεται και στις δυσκολίες που συναντούν οι μεγάλες ομάδες, που δεν περνάνε εύκολα κόντρα στους… μικρούς.

Εμείς πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να έχουμε πρωταρχικό στόχο την παραμονή. Όμως, για να είμαι ειλικρινής, εμένα αυτό δε μου αρέσει, δε μου αρκεί. Όπως είπα και πιο πριν, πιστεύω πάρα πολύ στις δυνατότητες, στο ταλέντο και στην δουλειά που κάνουμε. Είμαι πραγματικά περήφανος για αυτή την ομάδα και ελπίζω πως θα κάνουμε το κάτι παραπάνω.

Είσαι από τους πιο παλιούς παίκτες στην ομάδα. Νιώθεις μία έξτρα… ευθύνη;

Ναι, σίγουρα. Δεν την φοβάμαι, μάλιστα, δεν είμαι ευθυνόφοβος. Είμαι πολλά χρόνια στην ομάδα, την νιώθω και την πονάω, έχω δεσμούς με τον κόσμο και όλη την οικογένεια του Εργοτέλη. Όλο αυτό, μου δίνει έξτρα κίνητρο να παλεύω και να τα δίνω όλα, να βγαίνω μπροστά στις δύσκολες στιγμές.

Είδαμε στο γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό να λες «ΕΓΩ» στον πανηγυρισμό σου. Τι εννοούσες με αυτό;

Ναι ισχύει. Είχα ένα τραυματισμό, απουσίασα για περίπου ένα μήνα και όλο αυτό με έριξε πολύ ψυχολογικά. Όπως είπα και πριν, θέλω να βοηθάω την ομάδα και ειδικά όταν περνάει δύσκολες στιγμές. Έτσι, με το τέρμα μου βγήκε ο πανηγυρισμός αυτός, ήθελα να δείξω στους οπαδούς μας πως είμαι πάλι εδώ και θα δώσω τα πάντα για να βοηθήσω τον Εργοτέλη.

Ποιο είναι το συναίσθημα, όταν σκοράρεις κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα;

Σίγουρα, είναι ξεχωριστό. Όμως, εμένα μου μένει μία πικρία, γιατί δεν συνδυάστηκε με ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν πήραμε βαθμούς και αυτό με στενοχωρεί, γιατί νομίζω το αξίζαμε. Βέβαια, ήταν σημαντικό, αφού ήρθε σε μία δύσκολη περίοδο και θα με… ανεβάσει. Τώρα το ξεχνάω, το αφήνω πίσω μου και θα προσπαθήσω να τα δώσω όλα για να πετύχω κι άλλα, με την ελπίδα πως αυτά θα έχουν και βαθμολογικό αντίκτυπο.

Είσαι χρόνια στον Εργοτέλη και έχεις δεθεί με την ομάδα. Σκέφτεσαι, παρόλα αυτά, να κάνεις ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα σου; Αν ναι, που σε... φαντάζεσαι;

Αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι μόνο στην ομάδα μου και στους στόχους που πρέπει να πετύχει αυτή. Από εκεί και πέρα, ότι έρθει, θα είναι για καλό. Να με έχει καλά ο Θεός, να είμαι υγιής και όλα θα πάνε καλά. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω φανταστεί κάτι συγκεκριμένο, δηλαδή κάποια ομάδα στην Ελλάδα ή κάποιο πρωτάθλημα στο εξωτερικό που θα ήθελα να παίξω.

Αυτό που πάντα υπάρχει σαν σκέψη και αποτελεί ένα πολύ μεγάλο όνειρό μου, είναι να μπορούσα κάποια στιγμή να φορέσω την φανέλα της Εθνικής. Είναι η απόλυτη τιμή πιστεύω για έναν ποδοσφαιριστή και πραγματικά, εύχομαι να το ζήσω.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα