Μουζακίτης: «Και την ψυχή μας για την παραμονή»

Μουζακίτης: «Και την ψυχή μας για την παραμονή»

Νίκος Μαρούδας
Μουζακίτης: «Και την ψυχή μας για την παραμονή»

bet365

Αποφασισμένοι να αφήσουν την ψυχή τους στο γήπεδο για να σώσουν την Νίκη Βόλου είναι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας όπως τονίζει στο gazzetta.gr, ο Αλέξανδρος Μουζακίτης.

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ πέτυχε η Νίκη Βόλου κόντρα στον Πανθρακικό το Σάββατο στο Πανθεσσαλικό. Αυτοί ήταν και οι πρώτοι βαθμοί στο πρωτάθλημα για την ομάδα της Νέας Ιωνίας στην πρώτη Εθνική κατηγορία μετά την επιστροφή της σε αυτή.

Ο ποδοσφαιριστής που έδωσε την πάσα στον Ροτζέριο για το γκολ της νίκης, μιλάει στο gazzetta.gr για όσα έχουν αλλάξει στην ομάδα με την έλευση του Παναγιώτη Τζαναβάρα, αλλά και για τη συνέχεια. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Μουζακίτη, έναν από τους πιο παραγωγικούς ποδοσφαιριστές της Νίκης στο πρωτάθλημα. Ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές μεσοεπιθετικός, μίλησε για τη σημασία αυτής της νίκης, για το που κρίθηκε, αλλά και για το τι έχει αλλάξει πλέον στην ομάδα.

Ακόμα, αναφέρεται στη συνέχεια, τονίζοντας πως πλέον η ψυχολογία έχει ανέβει, ενώ στέλνει το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ομάδας από τον οποίο ζητάει στήριξη για τη δύσκολη συνέχεια και υπόσχεται τόσο ο ίδιος όσο και όλη η ομάδα ότι θα τα δώσουν όλα για να κρατήσουν την Νίκη στην κατηγορία.

Η Νίκη πήρε τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα κόντρα στον Πανθρακικό. Σας δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια αυτή η νίκη;
«Πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη κόντρα στον Πανθρακικό, γιατί μας ανεβάζει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Είναι καθοριστική για τη συνέχεια, γιατί έπονται πολλά κρίσιμα παιχνίδια».

Που θεωρείς ότι κρίθηκε αυτό το παιχνίδι και πήρατε τη νίκη;
«Η νίκη κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ήταν πολύ δύσκολο το παιχνίδι από την στιγμή που αφήσαμε χώρους μετά το 1-0, αλλά λειτουργήσαμε πολύ καλά αμυντικά και το γεγονός αυτό μας βοήθησε πολύ στο να πάρουμε τη νίκη».

Η αλλαγή προπονητή και η έλευση του Παναγιώτη Τζαναβάρα τι ρόλο έπαιξε στην αλλαγή της εικόνας;
«Έχει παίξει σημαντικό ρόλο η έλευση του νέου προπονητή, δουλεύουμε περισσότερο στο τακτικό κομμάτι και στη ψυχολογία, κάτι που δεν γινόταν πριν. Μας βοήθησε και η διακοπή του πρωταθλήματος ώστε να πάρουμε ανάσες και ψυχικά αποθέματα».

Είναι καλύτερα πλέον που στον πάγκο υπάρχει ένας Έλληνας προπονητής;
«Είναι καλύτερα τώρα τα πράγματα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ποδοσφαιριστών είναι Έλληνες και πρέπει να υπάρχει Έλληνας προπονητής ώστε να υπάρχει καλύτερη συνεννόηση. Αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό όπου ουσιαστικά ήταν σαν να αγωνίζεται και αυτός μαζί μας...».

Τι έχει αλλάξει πλέον στην ομάδα σε σχέση με την εικόνα τις προηγούμενες αγωνιστικές;
«Η αμυντική λειτουργία. Η άμυνα είναι πολύ πιο δεμένη, λειτουργούμε πλέον σαν ομάδα. Έχουμε καλύτερη επικοινωνία μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έχουμε αποκτήσει μια ταυτότητα. Όλα αυτά μας έλειπαν το προηγούμενο διάστημα».

Θα τα καταφέρει η Νίκη να μείνει στην κατηγορία;
«Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα δίνουμε σε κάθε ματς το 100% για να παίρνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Ο στόχος είναι η παραμονή και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

Επόμενο παιχνίδι με την Ξάνθη εκτός έδρας. Ήρθε η ώρα και για το πρώτο διπλό;
«Το επόμενο παιχνίδι είναι σημαντικό. Πάμε με την ψυχολογία μας ανεβασμένη, ώστε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε, ακόμα και τη νίκη».

Από εδώ και πέρα θεωρείς πως η έδρα πρέπει να είναι ένα από τα κύρια όπλα σας στη μάχη για τη σωτηρία;
«Είναι από τα σημαντικότερα όπλα που έχει η Νίκη Βόλου γιατί έχει φανταστικό και ένθερμο κόσμο και θα παίξει και αυτό καθοριστικό ρόλο στη συνέχεια. Θέλουμε να είναι δίπλα μας και να μας στηρίζει».

Θες να στείλεις ένα μήνυμα για τη συνέχεια τον κόσμο της ομάδας;
«Το μόνο που έχω να πω είναι ότι όλα τα παιδιά, θα δώσουμε και τη ψυχή μας για να μείνει η ομάδα στην κατηγορία και περιμένουμε και αυτοί από την πλευρά τους να στηρίξουν την ομάδα όσο μπορούν».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα