Κάλιαρι - Σαμπντόρια 2-2

Gazzetta team
Κάλιαρι - Σαμπντόρια 2-2

bet365

Η Σαμπντόρια προηγήθηκε 0-2 στο Κάλιαρι, αλλά χαλάρωσε με συνέπεια να ισοφαριστεί και να μην απογειωθεί στο -2 από την κορυφή. Ηττα στο Τορίνο για Ουντινέζε-Καρνέζη.

Μέχρι το 22' χρειάστηκε η συμβολή του Βιβιάνο, ώστε να μην δεχτεί γκολ η Σαμπντόρια στο «Σεντ Ελία». Σε εκείνο το σημείο όμως ο πορτιέρο της τραυματίστηκε μάλλον σοβαρά (φόβοι για ρήξη μινίσκου) και στην θέση του μπήκε ο Ρομέρο. Αρχικά ο Αργεντινός δεν χρειάστηκε, καθώς η ομάδα του βρέθηκε στο ημίχρονο να προηγείται με 2-0 στο σπίτι της Κάλιαρι. Ο Γκαμπιαντίνι (28') από κομπίνα φάουλ πετάχτηκε (λάθος έξοδος του Κράνιο) και τσίμπησε τη μπάλα, σκοράροντας για τέταρτη φορά στα έξι τελευταία. Θα ακολουθούσε η βολίδα του Ομπιάνγκ (39') από το ημικύκλιο.

Η Ντόρια ήταν εξαιρετική, έλεγχε το ματς και στο 50' είδε τον Γκαμπιαντίνι να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια τον Οκάκα να σουτάρει πάνω στον Κράνιο. Ωστόσο, λίγο αργότερα θα άλλαζαν απρόσμενα όλα. Ξαφνικά οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν και το πλήρωσαν. Αυτό συνέβη όμως με τη συμβολή του διαιτητή, καθώς στο 57' ο Ιμπάρμπο που ξεκίνησε από θέση οφσάιντ, ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Κατσατόρε που αποβλήθηκε με απ' ευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Αβελάρ ευστόχησε στο πέναλτι με σουτάρα και από εκεί και έπειτα ήρθε η πίεση για την ισοφάριση.

Στο 66' ο Ρομέρο σταμάτησε τον Πιζάνο, αλλά δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο 77', όταν ο Αβελάρ έδωσε τη μπάλα στον Σαούλ που με το πρώτο του φετινό γκολ πλάσαρε μέσα από την περιοχή για το 2-2. Κάπως έτσι οι γηπεδούχοι έσωσαν ένα πολύτιμο βαθμό, ενώ οι Μπλουτσερκιάτι έχασαν την ευκαιρία να απογειωθούν στο -2 από την κορυφή. Τουλάχσιτον έστω και έτσι παρέμειναν αήττητοι για 7η αγωνιστική.

Ο Καρνέζης δεν ήταν αρκετός
Στο Τορίνο μπήκε τέλος στο σερί των τεσσάρων νικών της Ουντινέζε. Οι Φριουλάνι δεν μπόρεσαν να κάνουν ένα καλό δώρο για τα 37α γενέθλια του Αντόνιο Ντι Νατάλε και ηττήθηκαν 1-0. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι σε όλο το ματς και θα τους άξιζαν περισσότερα γκολ. Για το ότι το σκορ δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις ευθύνεται αποκλειστικά ο Ορέστης Καρνέζης. Στην αρχή βέβαια χρειάστηκε το δεξί δοκάρι του για να σταματήσει τον Βίβες, ενώ στο 38' ο Αμάουρι από καλή θέση σημάδεψε ψηλά. Στο 51' ο Ελληνας πορτιέρο είπε όχι στον Βίβες και στο 56' σταμάτησε σε διπλό χρόνο την επικίνδυνη κεφαλιά του Αμάουρι. Ωστόσο, στο 62' δεν μπόρεσε να σώσει την κεφαλιά του Κουαλιαρέλα που έβαλε το πέμπτο γκολ του σε ισάριθμους πρόσφατους αγώνες σε Ιταλία και Ευρώπη, αλλά δεν πανηγύρισε κόντρα στην πρώην ομάδα του. Δέκα λεπτά αργότερα ο Καρνέζης έβγαλε το σουτ του σκόρερ και στο 73' ο Τερό ολομόναχος σημάδεψε απελπιστικά ψηλά, στερώντας από την Ουντινέζε το βαθμό. Η νίκη πάντως ήταν βάλσαμο για την Τορίνο που βρέθηκε στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη.

Πρώτη νίκη για Παλέρμο στο 92'
Η Παλέρμο πήρε το ντέρμπι των νεοφώτιστων με 2-1 σε βάρος της Τσεζένα πετυχαίνοντας την πρώτη φετινή νίκη στην Serie A. Οι Ροζανέρι μπήκαν στο ματς καλύτερα και ο Λεάλι χρειάστηκε να πέσει στα πόδια του Ντιμπάλα, ο οποίος στη συνέχεια είχε φάουλ στο δοκάρι. Τελικά οι Σικελοί πήραν προβάδισμα στο 33' με εξαιρετικό σουτ του Αργεντινού επιθετικού (1-0). Η Τσεζένα ισοφάρισε στο 61' από τη βούλα του πέναλτι με τον Ροδρίγες μετά το τραβηγμα του Αντέλκοβιτς στον Μάγκνουσον (1-1) όμως στο 79' έμεινε με δέκα εξαιτίας της δεύτερης κίτρινης που είδε ο Κόπολα. Οι Ροζανέρι τελικά εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα στο 92' με τον Γκονσάλες να σκοράρει με κεφαλιά στον ντεμπούτο του μετά το κόρνερ του Ντιμπάλα για το τελικό 2-1. Ο Μπέπε Ιακίνι μπορεί να αναπνεύσει.

Νίκη στα γενέθλια η Αταλάντα
Σε ένα ματς που έφτασε να είναι μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, η Αταλάντα γιόρτασε τα 107 χρόνια ύπαρξής της με εντός έδρας νίκη κόντρα στην Πάρμα (1-0) στο 90'. Ο Γκόμπι έκαοψε τον Ντένις στα πρώτα λεπτά και ο Κασάνο δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Ο Χορκέρα τραυματίστηκε και αποχώρησε για τους φιλοξενούμενους, ενώ οι Μάξι Μοράλες και Μιλιάτσιο είδαν τις προσπάθειές τους να περνούν εκτός για λογαριασμό των γηπεδούχων. Η Πάρμα είχε δοκάρι με τον Ακουα στη συνέχεια και ο Ντένις αντέδρασε άσχημα όταν έγινε αλλαγή. Ο Μπαζέλι έχασε σημαντική ευκαιρία αλλά σούταρε ψηλά, για να γίνει το τελικό 1-0 από τον Μποάκιε ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από την επέμβαση του Μιράντε σε σουτ του Τσιγκαρίνι.

 

SERIE A Τελευταία Νέα