Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-2

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-2

bet365

Στο 94΄το γκολ του Μακρή, έδωσε μια ιστορική νίκη στον ΟΦΗ, που κέρδισε με 1-2 τον κακό Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο! Η πρώτη εκτός έδρας νίκη των Κρητικών στο πρωτάθλημα...

Βασικός ο Στιλ
Η εμφάνιση στο φιλικό της Κωνσταντινούπολης αποτέλεσε... διαβατήριο για τον Λουκ Στιλ, ο οποίος επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια του «τριφυλλιού». Στα της υπόλοιπης ενδεκάδας ο Γιάννης Αναστασίου προτίμησε το 4-4-2 σε ρόμβο και χωρίς κάποια έκπληξη στα πρόσωπα.

Αριστερά στην άμυνα ξεκίνησε ο Νάνο, δεξιά ο Μπούρμπος και στο κέντρο των μετόπισθεν ο Σίλντενφελντ με τον Κουτρουμπή. Ο Λαγός σε ρόλο αμυντικό μέσου, με τον Ζέκα δεξιά του και τον Πράνις αριστερά του. Σε ελεύθερο ρόλο ο Ατζαγκούν και στην κορυφή της επίθεσης ο Καρέλης με τον Κλωναρίδη.

Ντεμπούτο Μερεμπιασβίλι

Από κει και πέρα, ο Τζενάρο Γκατούζο είχε για πρώτη φορά στην διάθεση του τον Γκιόρκγι Μερεμπιασβίλι, με τον Ιταλό τεχνικό να ρίχνει στην... μάχη ως βασικό τον Γεωργιανό μεσοεπιθετικό.
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λόρια, δεξί μπακ ο Στάθης, αριστερό ο Μιλιάζες και ο Τριποτσέρης με τον Αντελέγε στα στόπερ. Μακρής και Ραζάκ το δίδυμο στα αμυντικά χαφ. Αριστερό εξτρέμ ο Μερεμπιασβίλι, δεξί ο Αρτόλα, σε ελεύθερο ρόλο ο Περογαμβράκης και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Πετρόπουλος.
ΟΦΗ σαν... κόμπρα!

Έχοντας τρομερή αλληλοκάλυψη, συγκέντρωση που άγγιξε τα όρια της τελειότητας και ένα πλάνο που βγήκε στον απόλυτο βαθμό, ο ΟΦΗ έκανε δύσκολη την ζωή του Παναθηναϊκού και πιο εύκολη την δική του. Οι παίκτες του Γκατούζο πραγματοποίησαν το καλύτερο πρώτο ημίχρονο στην φετινή σεζόν. Έκλεισαν τους διαδρόμους στο «τριφύλλι» που απλά είχε την κατοχή της μπάλας και δεν είναι τυχαίο πως δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα. Εξάλλου οι στιγμές με Καρέλη και Νάνο(37', 42') δεν ήταν και κάτι ιδιαίτερο για τους «πράσινους» που δεν είχαν αντίδοτο στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων.

Ο ΟΦΗ, όμως, δεν είχε μόνο άρτια τακτική συμπεριφορά στην άμυνα. Κατάφερε σχεδόν από το... πουθενά και κόντρα στην ροή του ματς, να βρει ένα γκολ και να μπει σε ρόλο οδηγού. Μετά από την σέντρα του Στάθη από δεξιά, ο Μερεμπιασβίλι έπιασε τρομερό βολέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στιλ! Οι Κρητικοί χτύπησαν σαν... κόμπρα και στην συνέχεια έπαιξαν με το ρολόι και τις καθυστερήσεις, με την ανοχή του Κομίνη. Κέρδισαν χρόνο και εκνεύρισαν τον Παναθηναϊκό που κυνηγούσε για ακόμη μία φορά το σκορ.

Καθυστέρηση και... γκολ στις καθυστερήσεις!
Ο Παναθηναϊκός, όπως ήταν λογικό, πίεσε τον ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αναστασίου έβαλε Ντίνα και Πέτριτς, ωστόσο, κανένας από τους δύο δεν έδωσε το κάτι παραπάνω. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να αμύνονται εξαιρετικά, να πέφτουν συνεχώς κάτω δίχως λόγο αλλά από μία τυχαία στιγμή, οι «πράσινοι» ισοφάρισαν στο 78' με κεφαλιά του Κουτρουμπή που βρήκε στον Τριποτσέρη!

Τα επόμενα λεπτά ήταν μια... πολιορκία, ο Παναθηναϊκός δεν έκανε ούτε φάση και από το... πουθενά ο ΟΦΗ «πάγωσε» για τα καλά την Λεωφόρο. Στο 94' και έπειτα από κόρνερ (όχι από κάποια αντεπίθεση), ο Μακρής ήταν ολομόναχος και δεν λάθεψε! 1-2 και τεράστια νίκη για τους γηπεδούχους!

MAN OF THE MATCH: Γιώργος Μακρής. Εκεί που ο ΟΦΗ έμοιαζε να είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τον βαθμό της ισοπαλίας, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός έψαχνε απεγνωσμένα το δεύτερο γκολ της νίκης, ο Μακρής... τιμώρησε την παιδική αντίδραση των γηπεδούχων σε ένα κόρνερ, βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και χάρισε στην ομάδα του ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο».
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Γιάννης Στάθης. Ένα παιδί που βγήκε από τα σπλάχνα της Παιανίας, ήταν από τους διακριθέντες του ΟΦΗ σήμερα στην Λεωφόρο. Πολύ καλός ανασταλτικά ενώ από τα δικά του πόδια ξεκινά το πρώτο γκολ της ομάδας του.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε ξανά κατώτερος των περιστάσεων. Δεν είχε τρόπο να απειλήσει τον ΟΦΗ, του έλειψε η φαντασία στο δημιουργικό κομμάτι και η βελτίωση που είχε υποσχεθεί ο Γιάννης Αναστασίου, δεν εμφανίστηκε στο πρώτο παιχνίδι μετά την διακοπή. Το δεύτερο γκολ που δέχεται το «τριφύλλι» είναι έπειτα από αντίδραση παιδικής ομάδας. Από στημένη φάση και ενώ ο ΟΦΗ περιμένει στο μισό γήπεδο, ο Μακρής είναι μόνος του στο σημείο του πέναλτι! Ανεπίτρεπτο.
Η ΓΚΑΦΑ: Ο ΟΦΗ έφυγε από την Λεωφόρο επιστρέφοντας με μία πολύ μεγάλη νίκη. Οι Κρητικοί έκαναν ότι μπορούσαν για το «διπλό» και τα κατάφεραν. Παρόλα αυτά και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, μιλάμε για διακωμόδηση του αθλήματος από τους ποδοσφαιριστές του Γκατούζο. Δεν είναι υπερβολή να πούμε, πως περισσότερη ώρα ήταν κάτω παίκτες των φιλοξενούμενων παρά παιζόταν ποδόσφαιρο. Σύμφωνοι, πως υπάρχει και η σκοπιμότητα για το αποτέλεσμα, όμως, σήμερα δεν υπήρχε όριο.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κομίνης μπορεί να μην έκανε το μεγάλο λάθος, ωστόσο, επέτρεψε τις δίχως λόγο καθυστερήσεις στους παίκτες του ΟΦΗ. Για παράδειγμα ο Λόρια που καθυστερεί από το πρώτο λεπτό, δέχθηκε κίτρινη στο 65! Χωρίς προβλήματα οι επόπτες.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΟΦΗ... απέδρασε από την Λεωφόρο στα τελευταία λεπτά και άφησε τον Παναθηναϊκό στο -3 από τον Ολυμπιακό ενόψει του ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Το παιχνίδι πήγε... πρίμα για τους φιλοξενούμενους που σημείωσαν την πρώτη εκτός έδρας νίκη στην φετινή Σούπερ Λίγκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα