Λιλ - Γκινγκάμπ 1-2

Λιλ - Γκινγκάμπ 1-2

bet365

Μεγάλη νίκη για την Γκινγκάμπ, που επιβλήθηκε εκτός έδρας 2-1 της Λιλ και ξεκόλλησε από τον πάτο της Ligue 1.

Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν κατάλαβε πως η Λιλ έχασε αυτό το παιχνίδι. Η Γκινγκάμπ κατάφερε με κάποιο τρόπο να μη δεχθεί γκολ στο πρώτο 45λεπτο και με την μοναδική της ευκαιρία να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια, για να φτάσει τελικά στη νίκη με 2-0 και επιτέλους να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, όμως είχαν τεράστια προβλήματα στα τελειώματα. Οριζί (8’, 37’), Ροντλέν (16’), Κορσία (23’) και Μπαλμόν (39’) έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες από τις συνολικά 13 τελικές προσπάθειες των «λιλουά» στο πρώτο μέρος, πριν ο Μποβιού δώσει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στις καθυστερήσεις. Στο 45+1’ ο Γιαταμπαρέ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο επιθετικός της Γκινγκάμπ έκανε με κεφαλιά το 0-1!

Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τον Ροντλέν (52’) να χάνει την πρώτη ευκαιρία, τον Σανκαρέ (56’) να πλησιάζει στο 0-2 και τον Σβαρτς να το κάνει στιγμές αργότερα. Ο Μαρβό έβγαλε πανέμορφη ασίστ στον Δανό επιθετικό και εκείνος με άψογο τελείωμα έκανε το 0-2 στο 57’! Ο Ζιράρ δεν μπορούσε να πιστέψει αυτά που έβλεπε, με τους παίκτες του να πιέζουν και πάλι, αλλά να μην μπορούν να νικήσουν τον Λεσλ.

Μπάσα (65’) και Οριζί (75’) έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, με τον Βέλγο να φτάνει στο γκολ στο 70’, αλλά να ακυρώνεται για οφσάιντ. Τελικά, το γκολ για τη Λιλ ήρθε με περιπετειώδη τρόπο, όταν στο 79’ ο Μαβουμπά από κοντά χρειάστηκε τις κόντρες για να δει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Ο Κίερ έφτασε κοντά στο γκολ με δύο εκτελέσεις φάουλ (85’, 86’), η Γκινγκάμπ τελείωσε το ματς με 10 παίκτες (απευθείας κόκκινη σε Ανγκουά στο 86’), όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Λιλ (Ρενέ Ζιράρ): Ενιεάμα, Σιντιμπέ, Μπάσα, Κίερ, Μπέρια, Μπαλμόν (76' Ρου), Μαβουμπά, Κορσία (61' Γκουέγ), Τραορέ (61' Φρέι), Οριζί, Ροντλέν

Γκινγκάμπ (Ζοσλέν Γκουβερνέκ): Λεσλ, Μπάκα (67' Ντος Σάντος), Ανγκουά, Σορμπόν, Λεβέκ (77' Λεμέτρ), Ματίς, Σανκαρέ, Μαρβό, Μποβιού, Γιαταμπαρέ, Σβαρτς (81' Ζιρές)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα