Μπαρτσελόνα – Εϊμπάρ 3-0

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα – Εϊμπάρ 3-0

bet365

Ο Αργεντινός έκανε υπέροχη εμφάνιση, οδήγησε τη Μπάρτσελόνα στο 3-0 επί της Εϊμπάρ και έφτασε τα 10 γκολ και τις 10 ασίστ σε 12 ματς φέτος.

Ολη η κουβέντα την περασμένη βδομάδα στην Ισπανία περιστράφηκε γύρω από το ενδεχόμενο βράβευσης του στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» το ερχόμενο Σάββατο. Κάτι τέτοιο ίσως να είναι απίθανο. Όχι μόνο γιατί δεν θα αρέσει στη Ρεάλ, αλλά επειδή θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκοράρει δύο φορές. Τόσα γκολ χρειάζεται πλέον ο Λιονέλ Μέσι, ώστε να ξεπεράσει τον Τέλμο Θάρα και να γίνει ο 1ος σκόρερ όλων των εποχών στην Primera Division. Κόντρα στην Εϊμπάρ πλησίασε στο ρεκόρ. Εβαλε ένα τέρμα (έφτασε τα 250 στο πρωτάθλημα), μοίρασε ακόμα ένα και γενικά έκανε υπέροχη εμφάνιση, οδηγώντας τη Μπαρτσελόνα στο εύκολο 3-0.

Στην ανάπαυλα πάντως θα μπορούσε να έχει φτάσει προηγούμενη η Εϊμπάρ. Τη στιγμή που η Μπάρτσα είχε κατοχή στο ασύλληπτο 81%, τις δύο σημαντικότερες φάσεις για γκολ τις έκανε κόντρα στη ροή του ματς η νεοφώτιστη. Στο 41’ ο Κάπα πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε και τον Μπράβο, αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σαούλ να βγει τετ α τετ (και στις δύο φάσεις από αδράνεια Ντάνι Αλβες και Πικέ), με τον Μπράβο αυτή τη φορά να είναι εκείνος που έσωσε το απαραβίαστο του. Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να διασπάσουν με κανέναν τρόπο την ολοκληρωτική άμυνα των Βάσκων.

Στην επανάληψη η πίεση όπως ήταν λογικό αυξήθηκε στα καρέ των φιλοξενούμενων που λύγισαν. Ας όψεται η ποδοσφαιρική ευφυΐα του Αργεντινού σούπερ σταρ. Στο 60’ συνδυάστηκε με τον Τσάβι, έπαιξαν το 1-2 και ο Ισπανός μέσος πλάσαρε για το 1-0 (σ.σ.: ο μόνος παίκτης στην ιστορία της Μπάρτσα που έχει σκοράρει σε 15 σερί σεζόν). Στο 72’ ήταν η σειρά του Νεϊμάρ να βρει δίχτυα με πλασέ με τη μία μετά από χαμηλή σέντρα του Ντάνι Αλβες. Αυτό ήταν συμβολικό γκολ για τον Βραζιλιάνο που έφτασε τον εκπληκτικό αριθμό των 200 τερμάτων (σε 332 αγώνες με συλλόγους και Εθνική). Δύο λεπτά αργότερα θα έπαιζε το 1-2 με τον Μέσι και θα έφτανε και τις 100 ασίστ στην καριέρα του.

Αυτό το 3-0 όμως που ξεκίνησε και ολοκλήρωσε όμορφα ο Αργεντινός ήταν το 10 φετινό του, ενώ έχει ακόμα τόσες ασίστ σε 12 αγώνες που έχει δώσει. Στο φινάλε ωστόσο, θα χρειαζόταν και η τύχη ώστε να μην δεχτεί ο Μπράβο (κεφαλιά Αλμπεντόσα) το πρώτο γκολ με τη νέα ομάδα του και να μπορέσει να διευρύνει το απαραβίαστο του στα οκτώ ματς. Πλέον ακολουθεί Champions League και το Σάββατο υο τεράστιο Clasico. Εκεί όπου η Μπαρτσελόνα με την τέλεια άμυνα θα πάει για να κοντραριστεί με την απόλυτη επιθετική μηχανή της Ρεάλ

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Πικέ Ματιέ, Ζόρντι Αλμπα, Ντάνι Αλβες, Μασεράνο, Σέρζι Ρομπέρτο (54’ Ινιέστα), Τσάβι, Πέδρο, Μέσι, Νεϊμάρ (76’ Μουνίρ)

Εϊμπάρ (Γκαΐθκα Γκαριτάνο): Ιρουρέτα, Λίγιο, Αλμπερτόθα, Αμπρααμ, Μποβέδα, Χάβι Λάρα (56’ Πιοβακάρι), Γκαρθία, Εράστι, Σαούλ (74’ Νιέτο), Κάπα (75’ Μπόατενγκ).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα