Κολωνία - Ντόρτμουντ 2-1

Gazzetta team
Κολωνία - Ντόρτμουντ 2-1

bet365

Μχιταριάν, Ρόις και Γκουντογκάν επέστρεψαν, όμως η Ντόρτμουντ ηττήθηκε 2-1 από την Κολωνία. Εκπληκτικό come back της Στουτγκάρδης, συνεχίζουν αήττητες Μάιντς, Γκλάντμπαχ.

Ο Κλοπ προσπάθησε να πείσει τους παίκτες του να κάνουν νέο ξεκίνημα, είδε τους Ρόις, Μχιταριάν και Γκουντογκάν να επιστρέφουν, έκανε την έκπληξη και έδωσε φανέλα βασικού στον τελευταίο, όμως ξανά τα προβλήματα στα τελειώματα και στην άμυνα έστειλαν την Ντόρτμουντ στο καναβάτσο και έδωσαν την ευκαιρία στην Κολωνία να πάρει την πρώτη της νίκη επί της Μπορούσια μετά το 2003…

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα, η κατοχή έφτασε ακόμη και στο 75% στο πρώτο 45λεπτο, όμως παρά την παρουσία των Καγκάβα και Ρόις, το αμυντικό «τείχος» που έστησαν οι γηπεδούχοι αποδείχθηκε απροσπέλαστο για τους παίκτες του Κλοπ. Μόλις δύο καλές ευκαιρίες με τον Ρόις (11’, 31’) και ανούσια υπεροχή. Οι γηπεδούχοι κλείστηκαν, όμως δεν το πλήρωσαν. Αντ’ αυτού βρέθηκαν και μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο. Στο 39’ ο Χούμελς αποφάσισε να βγει πολύ ψηλά για να κόψει τον Φογκτ, όμως δεν τα κατάφερε και μετά από κεφαλιά ασίστ του Ρίσε ο μέσος της Κολωνίας με άψογο τελείωμα έκανε το 1-0, για το πρώτο γκολ της ομάδας εντός έδρας στη σεζόν!

Οι Βεστφαλοί μπήκαν με τελείως διαφορετική εικόνα στο δεύτερο μέρος. Στο 48’ ο Χούμελς έχασε μεγάλη ευκαιρία με κοντινή προβολή, όμως δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Ο Φογκτ έκανε λάθος στη μεσαία γραμμή και μετά από ασίστ του Ρόις ο Ιμόμπιλε έκανε το 1-1! Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν όσο μπορούσαν στη συνέχεια και για ένα 10λεπτο έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με κορυφαία εκείνη του Μχιταριάν στο 58’. Το γκολ, όμως, δεν ήρθε, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν, έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Τσόλερ (68’), είδαν την κεφαλιά του Παπασταθόπουλου (71’) να περνάει λίγο άουτ και στο 74’ ήρθε το 2-1. Μετά από κακή αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων, η μπάλα κατέληξε στον Οσάκο, που έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, για να κάνει απίστευτο λάθος ο Βάιντενφελερ και ο Τσόλερ να σκοράρει προ κενής εστίας! Ο επιθετικός της Κολωνίας, όμως, φαίνεται να ξεκινάει από θέση οφσάιντ... Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η κρίση για την Ντόρτμουντ συνεχίζεται…

Κολωνία (Πέτερ Στέγκερ): Χορν, Ολκόφσκι, Μάρβαϊ, Βίμερ, Έκτορ, Φογκτ, Λέμαν, Ρίσε, Σβέντο (57' Πέτσκο), Χάλφαρ (64' Οσάκο), Τσόλερ (76' Μάτουσικ)

 

Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Γκρόσκροϊτς, Κελ, Γκουντογκάν (90' Σούμποτιτς), Καγκάβα, Μχιταριάν (68' Ομπαμεγιάνγκ), Ρόις, Ιμόμπιλε (75' Ράμος)

Απτόητη η Γκλάντμπαχ
Στο Αννόβερο οι γηπεδούχοι ήθελαν να αφήσουν πίσω τους την ήττα με 4-0 από την Μπάγερν Μονάχου αλλά έπεσαν πάνω σε μια Γκλάντμπαχ που δείχνει αποφασισμένη να τα δώσει όλα φέτος για έξοδο στο Champions League. Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην πίεση που άσκησε το Αννόβερο στο πρώτο 15λεπτο και ακριβώς εκεί, στο 15', ο Κρούζε, μετά την σέντρα του Ντομίνγκες από αριστερά, έκανε το 0-1 στην πρώτη αξιόλογη επίθεση της Μπορούσια. Από εκείνο το σημείο, η Γκλάντμπαχ ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να γίνουν απειλητικοί, ουσιαστικά αναγκάζοντάς τους να παίζουν με μακρινές μπαλιές που δεν προβλημάτιζαν την άμυνα.

Το Αννόβερο ήλπιζε ότι τα πράγματα θα βελτιώνονταν στην επανάληψη αλλά νωρίς και συγκεκριμένα στο 49' κατάλαβε ότι δεν... Η Γκλάντμπαχ με το φάουλ του Σάκα έκανε το 0-2 και από εκεί και πέρα δεν υπήρχε γυρισμός για τους γηπεδούχους, που στο 56' γλίτωσαν το 0-3 αφού η μπάλα πήγε στο δοκάρι από την κεφαλιά του Ντομίνγκες. Δεν μπήκε εκεί το τρίτο γκολ για την Γκλάντμπαχ, που κατέβασε ρυθμό στη συνέχεια και κλείδωσε το τρίποντο, αλλά μπήκε στο 90', ξανά από τον Κρούζε (0-3), με την Μπορούσια να παραμένει αήττητη και στη 2η θέση!

Καθάρισε ο Καλιγκιούρι
Σε τροχιά Champions League παραμένει η Βόλφσμπουργκ μετά το εκτός έδρας 2-1 επί της Φράιμπουργκ, την οποία «εκτέλεσε» ο πρώην παίκτης της, Ντάνιελ Καλιγκιούρι. Ο 26χρονος μέσος ήταν εκεί που έπρεπε στο 8' για να εκμεταλλευτεί την σέντρα που έγινε από δεξιά και από κοντά, με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι, άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους (0-1). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα και θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 13' με το δυνατό σουτ του Μεχμέντις που απέκρουσε με δυσκολία ο Μπενάλιο, για να πέσει στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα. Κάποια καλά σουτ εκατέρωθεν δεν είχαν αποτέλεσμα και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1.

Στο δεύτερο μέρος η Φράιμπουργκ μπήκε δυνατά, πίεσε για την ισοφάριση και την άγγιξε σε δύο περιπτώσεις, στο 55' και στο 59', με τον Φραντς να μην τα καταφέρνει από καλή θέση. Οι γηπεδούχοι ήταν συνεχώς μπροστά και έψαχναν με κάθε τρόπο το 1-1, για να τιμωρηθούν στο 66', όταν ο Καλιγκιούρι «σκότωσε» το ματς με το δεύτερο του γκολ για το 0-2. Η εξέλιξη αυτή τελείωσε ψυχολογικά τους γηπεδούχους και η Βόλφσμπουργκ μπορούσε να φτάσει και στο 0-3 αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων αρνήθηκε το χατ-τρικ στον Καλιγκιούρι. Στο 91' η Φράιμπουργκ μείωσε σε 1-2 με το φάουλ του Κερκ αλλά δεν προλάβαινε να κάνει κάτι άλλο, με τους «λύκους» να παίρνουν το τρίποντο και παραμένουν ψηλά στη βαθμολογία.

«Ληγμένες» οι Ασπιρίνες
Στο «Mercedes-Benz-Arena» έγινε το ματς της αγωνιστικής στη Γερμανία. Εκεί η Λεβερκούζεν ενώ είχε στα χέρια της ένα θριαμβευτικό πέρασμα, βρέθηκα να χάνει τη νίκη τόσο από δική της αδράνεια όσο και από την δύναμη της θέλησης της Στουτγκάρδης που αρνούμενη να... πεθάνει, επέστρεψε από το 0-3 και πήρε το βαθμό (3-3). Οι Ασπιρίνες που ξεκίνησαν τρομερά, προηγήθηκαν στο 10λεπτο με 0-2 χάρη σε δύο πολύ όμορφα γκολ του Σον. Ο Κορετάτης αρχικά πέρασε και τον τερματοφύλακα (4') και εν συνεχεία (9') πήρε το κακό διώξιμο του και εκτός περιοχής τον κρέμασε με δυνατό βολέ. Φουριόζος όμως όπως ήταν συνέχισε και στο 11' σημάδεψε με λομπίτσα το οριζόντιο δοκάρι.

Η Στουτγκάρδη αδύναμη να αντιδράσει, είδε τον Κίσλινγκ (32') να βρίσκει και εκείνος δοκάρι και τον Μπελαράμπι (41') να κάνει πλάκα σε πέντε αντιπάλους και να σκοράρει για το 0-3. Ωστόσο, για κάποιον ανεξήγητο λόγο στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι κλείστηκαν πίσω και το πλήρωσαν. Οι Σουηβοί ξεκίνησαν την αντεπίθεση τους με την κεφαλιά του Βέρνερ (57'). Στο 59' πέρασε στο ματς ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που όμως δεν βοήθησε την ομάδα του να κρατήσει τη νίκη, μιας και δέχτηκε δύο ακόμα τέρματα. Στο 67' με ξερό από το ημικύκλιο μείωσε ακόμα περισσότερο ο Κλάιν (το πρώτο του με τη Στουτγκάρδη) και 10 λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάρισε με την εξ επαφής κεφαλιά του Χάρνικ.

Οι γηπεδούχοι τότε πάλεψαν για την ολική ανατροπή. Και θα έφταναν σε αυτή, αλλά την κρίσιμη στιγμή έσωσε εις διπλούν την κατάσταση ο Λένο που έβγαλε με εκπληκτικές επεμβάσεις το σουτ (91') και την κεφαλιά (93') του Χάρνικ. Με αυτό τον τρόπο οι γηπεδούχοι βρέθηκαν εκτός επικίνδυνης ζώνης, ενώ η Λεβερκούζεν πέταξε την ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη τριάδα.

Έγραψε ιστορία η Μάιντς
Η Μάιντς επιβλήθηκε δίκαια 2-1 της Άουγκσμπουργκ και για πρώτη φορά στην ιστορία της παραμένει αήττητη μετά τις πρώτες 8 αγωνιστικές της Bundesliga! Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επικίνδυνοι στο ξεκίνημα και πλησίασαν στο γκολ, όμως εκείνοι που το πέτυχαν ήταν οι γηπεδούχοι. Στο 20’ ο Χόφμαν με ωραία ενέργεια και σουτ εντός περιοχής έκανε το 1-0 και έδωσε φτερά στην ομάδα του. Το 2-0 ήρθε 3’ αργότερα με εξίσου ωραίο τελείωμα του Χάιρο! Οι Βαυαροί προσπάθησαν να αντιδράσουν και έχασαν την καλύτερή τους ευκαιρία μέχρι το ημίχρονο στο 40’, όταν ο Κάριους νίκησε τον Μπομπαντίγια. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα της επανάληψης, είχαν τον έλεγχο και έχασαν καλές ευκαιρίες. Τα άσχημα για την Μάιντς ήρθαν με τον τραυματισμό του Χόφμαν, ενώ οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά στο ματς στο 78’, όταν μετά από σέντρα του Μπάμπα ο Βέρνερ με κεφαλιά έκανε το 2-1. Η αντεπίθεση της Άουγκσμπουργκ, όμως, δεν ήρθε ποτέ, με το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Σάββατο (18/10)

Μπάγερν-Βέρντερ 6-0
(20', 79' Λαμ, 27' Τσάμπι Αλόνσο, 43' πεν. Μίλερ, 45', 86' Γκέτσε)

Μάιντς-Άουγκσμπουργκ 2-1
(20' Χόφμαν, 23' Χάιρο - 78' Βέρνερ)

Ανόβερο-Γκλάντμπαχ 0-3
(14', 90' Κρούζε, 49' Σάκα)

Φράιμπουργκ-Βόλφσμπουργκ 1-2
(90+1' Κερκ - 8', 66' Καλιγκιούρι)

Στουτγκάρδη-Λεβερκούζεν 3-3
(57' Βέρνερ, 67' Κλάιν, 76' Χάρνικ - 4', 9' Σον, 41' Μπελαραμπί)

Κολωνία-Ντόρτμουντ 2-1
(40' Φογκτ, 74' Τσόλερ - 48' Ιμόμπιλε)

Σάλκε-Χέρτα (19:30)

Κυριακή (19/10)

Αμβούργο-Χόφενχαϊμ (16:30)
Πάντερμπορν-Άιντραχτ (18:30)

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα