Χανιά-Φωστήρας 1-0

Νίκος Μαρούδας
Χανιά-Φωστήρας 1-0

bet365

Με «όπλο» την έδρα τους τα Χανιά πανηγύρισαν το πρώτο τους τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας με 1-0 του Φωστήρα.

Πρώτη νίκη για τα Χανιά στη Football League, με την ομάδα της Κρήτης να επικρατεί με 1-0 του Φωστήρα, αφήνοντας την ομάδα του Ταύρου στους μηδέν βαθμούς.

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο ανάμεσα σε Χανιά και Φωστήρα. Οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους για κάποιο τέρμα, με τους γηπεδούχους πιο απειλητικούς σε κάποιες στιγμές. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους γηπεδούχους στο 13', όταν ο Καραγιάννης βρήκε τον Καραλή, αυτός βρέθηκε τετ α τετ, αλλά ο Γκέκας κατάφερε να αποκρούσει και κράτησε το μηδέν.

Εννέα λεπτά μετά, ο Φωστήρας έχασε την πρώτη του καλή στιγμή, όταν ο Τσεμπεσί έκανε το σουτ με τον Μανωλά να σώζει τελευταία στιγμή. Από εκεί και πέρα και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, τα Χανιά είχαν δύο ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ χωρίς να τα καταφέρουν. Αρχικά με σουτ του Καραγιάννη στο 39' να φεύγει άουτ και στο 45' με ακόμα ένα σουτ του Σιλιγαρδάκη που είχε την ίδια κατάληξη...

Στο δεύτερο μέρος και πάλι οι δύο ομάδες είχαν τις δικές τους ευκαιρίες, με τα Χανιά αρχικά να έχουν την πρώτη καλή στιγμή στο 53' με σουτ του Γκουέλκαμ να αποκρούει ο Γκέκας. Στο 61' ήταν η σειρά του Φωστήρα να απειλήσει με τον Ρίζο να σουτάρει και τον Τσεμπέσι να αποκρούει δύσκολα.

Η ομάδα των Χανίων έμεινε με 10 παίκτες στο 71', λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Παγώνη. Ωστόσο πέντε λεπτά μετά την αποβολή, τα Χανιά κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Καραγιάννης εκτέλεσε φάουλ βρήκε τον Μανωλά και αυτός με κεφαλιά έκανε το 1-0. Δύο λεπτά μετά ο Τεγούσης έχασε ευκαιρία για τον Φωστήρα με τον Ρίζο να αποκρούει, ενώ στο 84' έμειναν με 10 και οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μπίρη.

Ο Πάγκαλος στο 86' έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 2-0 και να κλειδώσει τη νίκη της ομάδας του, όταν στο τετ α τετ με τον Γκέκα ο Έλληνας τερματοφύλακας τον κέρδισε και κράτησε ζωντανή την ομάδα του. Μάλιστα, στο 89' οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, με τον Μεντί ολομόναχος να στέλνει την μπάλα με κεφαλιά άουτ!

Κάπως έτσι ήρθε και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:

ΑΟ Χανιά (Σούλης Παπαδόπουλος): Ρίζος, Παγώνης, Μανωλάς, Παπατζίκος, Εσόνο, Σιλιγαρδάκης, Καραγιάννης, Καμινιώτης (46' Γκούμας), Κρητικός (79' Οικονομόπουλος), Καραλής (46' Γουέλκαμ), Πάγκαλος.

Φωστήρας (Κριστόφ Βαζέχα): Γκέκας, Γρομητσάρης, Μπίρης, Κακαράς, Κρητικός, Μήτκας, Μουστόγιαννης, Μεντί, Τεγούσης (79' Κανελλόπουλος), Ψυχογυιός (76' Σιώπης), Τσεμπέσι (69' Ποτουρίδης).

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα