Με... Taser στα γήπεδα η αστυνομία!

Με... Taser στα γήπεδα η αστυνομία!

bet365

Η ιταλική Γεroυσία ψήφισε, με την έγκριση της κυβέρνησης, νέα μέτρα για την ασφάλεια στα γήπεδα, επιτρέποντας στην αστυνομία και το όπλο ηλεκτροσόκ!

Οι Ιταλοί πολιτικοί συνηθίζουν να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, δηλώνοντας πάντα ότι θέλουν να το σώσουν, την ώρα που δεν μπορούν να σώσουν την χώρα τους. Την προσπάθεια τους, πάντως, την κάνουν πάντα και το ίδιο συμβαίνει και τώρα αφού ψήφισαν νέα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας.

Κάποια από αυτά, έχουν να κάνουν με την αύξηση των χρόνων αποκλεισμού από τα γήπεδα όσων οπαδών συλλαμβάνονται (θα είναι πλέον από 3 ως 8 χρόνια) ή ακόμη και με την απαγόρεση εκδρομών για όποιους οπαδούς φωνάξουν ρατσιστικά συνθήματα ή σηκώσουν ανάλογα πανό.

Αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη αίσθηση, όμως, είναι η απόφαση να επιτραπεί πλέον στους carabinieri να χρησιμοποιούν το Taser, το όπλο με ηλεκτρισμό για ηλεκτροσόκ, σαν αυτοάμυνα όσες φορές κρίνουν ότι χρειάζεται. Στην ιταλική βουλή, βέβαια, είπαν ότι θα πρέπει οι αστυνομικοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν θα το χρησιμοποιούν οπότε θα έχει ενδιαφέρον το τι θα λένε αφού γίνει, γιατί αργά ή γρήγορα θα γίνει, το κακό...

 

SERIE A Τελευταία Νέα