Η αλήθεια για την Εθνική Νέων!

Η αλήθεια για την Εθνική Νέων!

Δημήτρης Τομαράς
Η αλήθεια για την Εθνική Νέων!

bet365

Το Gazzetta.gr ρίχνει φως στα όσα (πραγματικά) έγιναν από τους παίκτες της Εθνικής Νέων και γράφει για την επόμενη μέρα!

Έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πάρα πολλά από το βράδυ της Κυριακής και μετά την ντροπιαστική ήττα της Εθνικής Νέων με 10-0 από την αντίστοιχη της Ελβετίας. Άλλα ισχύουν, για άλλα υπάρχουν αμφιβολίες και κάποια γράφτηκαν με σκοπό να ριχτεί κάπου η ευθύνη. Το Gazzetta.gr έψαξε και βρήκε ακριβώς όσα συνέβησαν πριν από τα δύο παιχνίδια με την Ελβετία και σας τα μεταφέρει...

Αρχικά να ξεκινήσουμε με τα όσα ήδη έχουν γραφτεί. Όντως οι Τάσος Δώνης και Στέλιος Πόζογλου έπαιζαν με μια μπάλα και έκαναν μια υλική ζημιά στο ξενοδοχείο, όπως επίσης ισχύει πως ο δεύτερος ράγισε μια τζαμαρία μετά το πρώτο ματς με την Ελβετία (2-2). Ωστόσο, τα δημοσιεύματα που θέλουν τους δυο να παίζουν με την μπάλα όταν ο Τζαλακώστας έκανε την ομιλία του πριν το παιχνίδι και πως ο Πόζογλου έσπασε την τζαμαρία από τα νεύρα του γιατί έμεινε εκτός αποστολής, είναι εκτός πραγματικότητας.

Οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές, ενώ περίμεναν με έναν φροντιστή της ομάδας σε χώρο του ξενοδοχείου να πάρουν κάποια ρούχα, βρήκαν μια μπάλα και άρχισαν να παίζουν με την κατάληξη όμως να είναι το σπασμένο πλαστικό υλικό (σ.σ. μικρής αξίας) του ξενοδοχείου. Για το περιστατικό αυτό ενημερώθηκε ο τεχνικός της Εθνικής ο οποίος ρώτησε στην συγκέντρωση της ομάδας ποιοι το έχουν κάνει, με τους δύο διεθνείς να αναλαμβάνουν αμέσως την ευθύνη.

Ο Τζαλακώστας τους ανακοίνωσε πως θα τους αφήσει εκτός για λόγους συμμόρφωσης, με τους δύο ποδοσφαιριστές εμφανώς στεναχωρημένους να έχουν καταλάβει το λάθος του και να δέχονται την απόφαση του προπονητή τους. Μετά το ματς, οι Δώνης και Πόζογλου με δική τους πρωτοβουλία πήγαν στον προπονητή τους και του ζήτησαν συγγνώμη. Εκείνος τους τόνισε χαρακτηριστικά ότι «χαίρομαι που αναγνωρίσατε το λάθος σας, για εμένα το συμβάν αυτό έχει τελειώσει. Δεν θα το ξανασυζητήσουμε» και κάπως έτσι το θέμα αυτό θεωρήθηκε λήξαν.

Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό, ο Πόζογλου δεν ράγισε την τζαμαρία ως... δείγμα διαμαρτυρίας! Ο πραγματικός λόγος ήταν γιατί έχασε σε ένα παιχνίδι που έπαιζαν οι διεθνείς μεταξύ τους μετά το 2-2 με την Ελβετία... Φυσικά και ήταν χαζός ο λόγος, φυσικά και έχει τεράστια ευθύνη ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, αλλά αυτό είναι το πραγματικό περιστατικό με την σπασμένη τζαμαρία.

Βέβαια, μετά το περιστατικό αυτό ο Τζαλακώστας δεν έπραξε το ίδιο με το πρώτο παιχνίδι, δηλαδή να τον αφήσει εκτός, αλλά τον πήρε κανονικά στην αποστολή (ξεκίνησε και βασικός) κάτι φυσικά για το οποίο έχει μεγάλη ευθύνη. Πάμε τώρα και στο θέμα με τα τσιγάρα για τα οποία πολλά ακούστηκαν και πολλά γράφτηκαν. Ισχύει ότι πέντε διεθνείς κάπνιζαν πριν το δεύτερο παιχνίδι με την Ελβετία. Αλλά αυτό δεν... αποκαλύφθηκε από τις καθαρίστριες και τα ποτήρια με τα αποτσίγαρα όπως γράφτηκε, αλλά από τον ίδιο τον ομοσπονδιακό τεχνικό σε έναν... έλεγχο που έκανε στα δωμάτια των διεθνών.

Σε ένα απ' αυτά λοιπόν, βρήκε μερικούς ποδοσφαιριστές της Εθνικής Νέων να έχουν συγκεντρωθεί και να καπνίζουν. Κάτι απαράδεκτο για παιδιά που βρίσκονται σε αποστολή της Εθνικής. Ωστόσο η αντίδρασή του ήταν το λιγότερο αστεία. Ποια ήταν αυτή; Ο Τζαλακώστας ρώτησε τους ποδοσφαιριστές του για το πως είναι και όταν αυτοί του είπαν «καλά coach», τότε ο Έλληνας τεχνικός που είχε δει τον καπνό και είχε καταλάβει τι γινόταν, τους είπε «ωραία αυτό ήθελα να δω... Αλλά μην καπνίζετε, δε σας κάνει καλό». Αμέσως μετά αποχώρησε!

Δηλαδή σαν να μην έγινε τίποτα! Δεν κόπηκε κανένας και εκτός αυτού όλοι αγωνίστηκαν κανονικά στην ντροπιαστική ήττα από την Ελβετία. Ο Τζαλακώστας έδειχνε να έχει... χάσει τη μπάλα, γεγονός που φαίνεται από τις αποφάσεις που πήρε τόσο στο πρώτο περιστατικό, όσο και στα άλλα δύο, που είναι κυριολεκτικά η νύχτα με τη μέρα.

Όλα αυτά βέβαια, δε σημαίνουν πως η ευθύνη φεύγει από τους ποδοσφαιριστές, που παρά το νεαρό της ηλικίας τους γνωρίζουν πως πρέπει να είναι η συμπεριφορά τους σε αποστολές ομάδων, καθώς όλοι αγωνίζονται σε μεγάλους συλλόγους της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Μάλιστα στις ομάδες τους δεν έχουν δώσει κανένα δικαίωμα κάτι που λέει πολλά... Ωστόσο δεν πρέπει να πληρώσουν οι... λίγοι κάτι για το οποίο ευθύνεται η πλειοψηφία της Εθνικής Νέων, ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τα όσα έχουν γίνει, οι ποδοσφαιριστές μεταξύ τους έχουν μιλήσει και θέλουν να επιβληθεί σε όλους κάποια τιμωρία και όχι να την... πληρώσουν μεμονωμένα πρόσωπα. Αυτό γιατί όλοι τους έχουν καταλάβει ότι έχουν και αυτοί ευθύνη για όσα έγιναν και θέλουν με αυτό τον τρόπο να δείξουν ότι βάζουν την ομάδα πάνω απ' όλους. Πλέον η επόμενη μέρα της Εθνικής Νέων θα είναι στα χέρια του Κώστα Τσάνα.

Ενός ανθρώπου που έχει γράψει ιστορία με την συγκεκριμένη Εθνική και σίγουρα είναι ο πλέον κατάλληλος να αναλάβει να κάνει... ομάδα αυτό το σύνολο ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που το 2015 θα είναι οι οικοδεσπότες στο Euro U19 στα γήπεδα της Κατερίνης. Ο τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων θα ερευνήσει όπως πρέπει τα όσα έγιναν στην Ελβετία και θα πάρει τις αποφάσεις που πρέπει και σίγουρα ξέρει καλύτερα απ' όλους ποιες πρέπει να είναι αυτές.

Παραδίδει πλήρη έκθεση ο Τζαλακώστας

Ο Τζαλακώστας από μέρους του είχε εξαρχής την πρόθεση να αναλάβει το μερίδιο των ευθυνών του όμως δεν θα αφήσει έτσι τους παίκτες. Έπειτα από σχετικό αίτημα της ΕΠΟ θα παραδώσει το αργότερο έως το απόγευμα της Τετάρτης μία αναλυτική έκθεση για το τι συνέβη πριν και μετά τον αγώνα με την Ελβετία με το ντροπιαστικό 10-0. Ο πρώην πλέον προπονητής της Νέων φέρεται αποφασισμένος να αναφέρει τα πάντα. Με κάθε λεπτομέρεια έτσι όπως εκείνος βίωσε τα γεγονότα από την δική του πλευρά. Μένει λοιπόν να φανεί το τι θα αναφέρει εκεί και σε ποιους παίκτες θα επικεντρώνεται. Ο ίδιος πάντως είναι πολύ ενοχλημένος από όλα όσα έχουν γραφτεί και όσα του έχουν... χρεωθεί όλες αυτές τις ημέρες και θέλει να υπερασπιστεί τον εαυτό του ανάλογα.

 

Τελευταία Νέα