«Τα αδύνατα δυνατά για τους ΑΕΚτζήδες»

«Τα αδύνατα δυνατά για τους ΑΕΚτζήδες»

Gazzetta team
«Τα αδύνατα δυνατά για τους ΑΕΚτζήδες»

bet365

Για τις πρώτες του εμπειρίες στην ΑΕΚ, την έναρξη της Football League, τον κόσμο της Ένωσης και τις εμπειρίες του στον ΠΑΣ Γιάννινα, μίλησε ο Δημήτρης Κολοβέτσιος.

Αναλυτικά όσα είπε ο στόπερ της ΑΕΚ στον ραδιοφωνικό σταθμό ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3.

Για τους πρώτους μήνες στην ΑΕΚ και την Αθήνα: «Έχουμε αρχίσει καλά πάμε καλά στα φιλικά, προσαρμόζομαι κι εγώ σιγά-σιγά στην πρωτεύουσα. Ξεκινάμε την Κυριακή το πρωτάθλημα και περιμένουμε αυτήν τη στιγμή με ανυπομονησία, γιατί κλείσαμε τρεις μήνες προετοιμασίας. Μέχρι στιγμής όλα κύλησαν ομαλά για μένα. Είχα ανθρώπους δίπλα μου που με βοήθησαν στην προσαρμογή μου. Χρειάζομαι βέβαια λίγο ακόμα καιρό, γιατί είναι μεγάλες οι διαφορές στην πρωτεύουσα από την επαρχία».

Για το κλίμα που συνάντησε στην ΑΕΚ και το «βάρος» της ανόδου: «Το κλίμα είναι πολύ καλό, όλα τα παιδιά στην ομάδα είναι φιλόδοξα και ταλαντούχα. Τα βρήκα πολύ καλά τα πράγματα στην ΑΕΚ. Είχα και στα Γιάννενα εξαιρετική παρέα, αλλά κι εδώ όλοι είναι καλά παιδιά, είναι όλοι με όρεξη για πολλή δουλειά. Σίγουρα έχουμε το βάρος του πρωταθλητισμού, γιατί το να παίζεις στην ΑΕΚ είναι βαρύ φορτίο, αλλά αντέχουμε το βάρος και θα το δείξουμε και στον αγωνιστικό χώρο».

Για το πόσο τον βοηθάει να προπονείται πλέον σε άλλες γηπεδικές συνθήκες απ' αυτές που είχε στα Γιάννενα: «Είναι σημαντικό, είδα αμέσως διαφορές, έχει στην εντέλεια τα γήπεδα, το προπονητικό κτλ η ΑΕΚ, είναι σημαντικό να δουλεύεις σε τέτοιες συνθήκες. Μου λείπει λίγο η βροχή και η λάσπη, αλλά τι να κάνουμε (σ.σ.γέλια)».

Για τον προπονητή του, Τραϊνό Δέλλα: «Με βοηθάει πολύ, αισθάνομαι τυχερός που έχω προπονητή τον κ. Δέλλα με τεράστια εμπειρία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχει πολύ όρεξη για ό,τι κάνει, θέλει να μαθαίνει καινούργια πράγματα κάθε μέρα, βάζει τους ποδοσφαιριστές πάνω απ' όλους και όλα, θέλει πάνω απ' όλα να είμαστε εμείς καλά και τα άλλα έρχονται».

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: «Ο κόσμος είναι φανατισμένος με την ομάδα, έχει δίψα να δει ψηλά την ΑΕΚ, πέρασε δυσκολίες η ομάδα τα τελευταία χρόνια και γεννήθηκε αυτή η δίψα. Οι Αεκτζήδες είναι χειμαρρώδεις τύποι, έχουν τους παίκτες ψηλά και τους αγαπάνε. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να τους ευχαριστήσουμε, γιατί τους έχουμε από τα φιλικά κιόλας δίπλα μας».

Για τη δυσκολία του πρωταθλήματος της Football League: «Θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Εμείς ως ομάδα θέλουμε να παίζουμε με την μπάλα κάτω και αντιθέτως οι περισσότερες ομάδες στη Β' είναι πιο σκληροτράχηλες. Κλειδί επιτυχίας για μας θα είναι να προσαρμοστούμε σ' αυτό το στυλ ποδοσφαίρου που θα αντιμετωπίσουμε. Θα μπαίνουμε να παίζουμε το παιχνίδι μας και στόχος θα είναι πάντα η νίκη.Υπάρχουν ομάδες με ιστορία και στους δύο ομίλους, αλλά εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας. Μας έχρισαν φαβορί και είμαστε, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε και στον αγωνιστικό χώρο».

Για τα καλά λόγια που ακούει ήδη από τους φιλάθλους της ΑΕΚ: «Δεν έχω παράπονο, μου συμπεριφέρονται άψογα. Εμένα σκοπός μου είναι να μπαίνω στο γήπεδο και να κάνω τη δουλειά μου. Μακάρι να έχω την αγάπη του κόσμου και να τον ευχαριστώ πάντα».

Για το αν έχει βλέψεις για την εθνική ομάδα: «Πρώτα απ' όλα θέλω να έχω επιτυχία με την ομάδα μου και οι επιτυχίες μ' αυτήν θα με φτάσουν ψηλά κι εμένα».

Για τον ΠΑΣ και πως τον βλέπει ως αντίπαλος πλέον: «Αισθανόμουν παράξενα που ξεκίνησαν το πρωτάθλημα και δεν ήμουν εκεί. Ξεκίνησε καλά ο ΠΑΣ με την Τρίπολη, τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά στη συνέχεια, αλλά θα ανακάμψει η ομάδα, ξέρουν να διαχειρίζονται τις καταστάσεις. Τα παιδιά στην ομάδα και ο προπονητής ξέρουν τι θα πει πίεση των Ιωαννίνων, θα γυρίσουν το κλίμα και θα φέρουν ξανά επιτυχίες. Είναι σημαντικό ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει τον ίδιο βασικό κορμό, ο ένας ξέρει τον άλλον, το να αλλάζεις συνέχεια ριζικά την ομάδα δεν βοηθάει. Η πολιτική του ΠΑΣ είναι σωστή και καλά θα κάνει να τη συνεχίσει, γιατί θα του αποφέρει επιτυχίες».

Για το τι περιμένει στο πρωτάθλημα της Super League: «Οι ομάδες της Super League δυνάμωσαν αρκετά, δεν θα είναι μονόλογος για τον Ολυμπιακό φέτος. Στην ουρά αναμένεται συναρπαστικό πρωτάθλημα. Η Βέροια με εντυπωσίασε προς το παρόν. Δουλεμένη ομάδα, συμπαγής, με καλούς παίκτες και είναι η έκπληξη. Το σημαντικό θα είναι να αντέξει στην πάροδο του χρόνου, έχει έμπειρους παίκτες, αλλά θα δούμε».

Για την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου των Ιωαννίνων: «Είναι ευχάριστο να φεύγεις και να έχεις φίλους, αγαπώ τον κόσμο του ΠΑΣ που εκτίμησε τη δουλειά μου και δεθήκαμε. Ξέρουν ποιοι είναι αυτοί που μου λείπουν στα Γιάννενα».

Για τις καλές στιγμές που θυμάται στον ΠΑΣ: «Το ματς με την Κέρκυρα που εξασφαλίσαμε την 5άδα και το ματς με τον Ολυμπιακό που ήταν το τελευταίο με τη φανέλα του ΠΑΣ και ήταν πολύ συγκινητικό για 'μενα, είναι οι στιγμές που θυμάμαι έντονα, αλλά γενικά είχα πολλές έντονες στιγμές στα Γιάννινα».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα