Έτσι θα «μπλοκάρει» την Γιουβέντους (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Έτσι θα «μπλοκάρει» την Γιουβέντους (pics)

bet365

O Mίτσελ προτίθεται να συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ με πλάνο άκρως ενισχυμένου κέντρου. Πως θέλει να την... σταματήσει.

Παρότι υπάρχει ακόμα δρόμος και χρόνος για το παιχνίδι της 22ας Οκτωβρίου με την Γιουβέντους οι Ιταλοί -όπως και ο Ολυμπιακός- σχεδιάζουν από τώρα το ματς. Ο Μίτσελ όπως συνηθίζει μαζί με τους συνεργάτες του σχεδιάζει το επόμενο ματς στην Ευρώπη 15 ημέρες πριν. Με παρακολούθηση των αντιπάλων από κοντά, μελέτη των συστημάτων του, αρκετές ώρες συζητήσεων και... συσκέψεων με τους συνεργάτες του αλλά και με κουβέντα και με τους παίκτες του.

Η Γιουβέντους λοιπόν, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες και ενδείξεις, θα έχει ξανά σχηματισμό 3-5-2. Ο Μπουφόν κάτω από τα δοκάρια, οι Kιελίνι, Ογκμπόνα και Μπονούτσι η τριάδα της άμυνας και οι Πογκμπά, Μαρκίζιο και Πίρλο στον άξονα με έναν εκ των Μαρκίζιο-Πίρλο σε ρόλο playmaker. Στα δύο άκρα οι Ασαμόα και Λιχτστάινερ ενώ στην θέση του δεύτερου θα μπορούσε να ξεκινήσει ο Ρομούλο εάν δεν είχε και αυτός πρόβλημα τραυματισμού.

Όσο για τον Βιδάλ μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τα... νυχτοπερπατήματά του μπορεί να μπει προσωρινά σε «καραντίνα». Στην επίθεση ο Μοράτα αναμένεται να είναι βασικός μαζί με τον Τέβες με τον Γιορέντε να μένει στον πάγκο της ομάδας της Γιουβέντους. Προκειμένου ο Μίτσελ να... σταματήσει την κυκλοφορία των Γιουβεντίνων θα πρέπει να «μπλοκάρει» την κυκλοφορία και την ανάπτυξή της από τον άξονα και από τα άκρα.

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να περιορίσει την τετράδα των Πίρλο-Μαρκίζιο-Ασαμόα-Λιχστάινερ. Δεν αποκλείεται πάντως οι Ιταλοί να διαφοροποιήσουν έως τότε την διάταξή τους. Γι' αυτήν την δουλειά έχει στο αριστερό άκρο τον Μαζουάκου, για την δεξιά πλευρά κυρίως τον Σαλίνο (σ.σ. λόγω των αμυντικών προβλημάτων του Ομάρ) που θα λειτουργήσει ως μπακ-χαφ και για τον άξονα ως παίκτες... πρώτης γραμμής τους Ντινγκά, Μιλιβόγιεβιτς, Μανιάτη, Κασάμι και Τσόρι Ντομίνγκες.

Εφόσον όμως καταλήξει στο 3-5-2, δηλαδή να παίξει με την Γιουβέντους με την ίδια διάταξη, κάτι που συνεχίζει να μην είναι τόσο βέβαιο τον πρώτο λόγο για την άμυνα και μπροστά από τον Ρομπέρτο θα τον έχουν οι Αμπιντάλ, Μποτία και Σιόβας. Στο κέντρο θα είναι ως αμυντικά χαφ οι Μανιάτης και Μιλιβόγιεβιτς, γυρίζοντας και πίσω στην άμυνα και δίνοντας βοήθειες στις επιθέσεις των Ιταλών.

Μαζί τους στον άξονα θα είναι ο Τσόρι με τον Κασάμι, με τον Αργεντίνο να έχει ρόλο επιτελικού χαφ και τον Ελβετό να βγαίνει στα άκρα με τον Αφελάι. Για την επίθεση υπάρχει η σκέψη για το δίδυμο Μπενίτες-Μήτρογλου (εφόσον ο Παραγουανός θα είναι έως τότε στο 100%). Για το 3-5-2 υπάρχει και το σενάριο οι Μαζουάκου και Σαλίνο να βρεθούν στα δύο άκρα προκειμένου ο Κασάμι να πάει στον άξονα.

Σε αυτήν την περίπτωση βέβαια θα τεθούν δύο άλλοι παίκτες εκτός του αρχικού σχήματος. Υπάρχει και το εξής σενάριο, το οποίο έχουμε γράψει και προ ημερών. Το... τρικ με τον Ντινγκά. Να ξεκινήσει δηλαδή ο Κονγκολέζος βασικός αμυντικός χαφ και να λειτουργεί ως τρίτος στόπερ έτσι ώστε να συμβάλλει στην ακόμα πιο καλή λειτουργία της ερυθρόλευκης αμυντικής διάταξης.

Δεν αποκλείεται και το... τρικ να είναι ο Ντινγκά ο τρίτος στόπερ αφήνοντας στον πάγκο έναν εκ των Μποτία-Σιόβα. Με αυτόν τον τρόπο ο Μίτσελ θα έχει στο κέντρο δύο παίκτες που θα τρέχουν, θα μαρκάρουν και θα... καταστρέφουν το παιχνίδι των Ιταλών, πρεσάροντας όσο περισσότερο γίνεται τους αντίπαλους κινητήριους μοχλούς. Στο... κόλπο για το στήσιμο των δύο αγώνων θα είναι και ο Φουστέρ.

Ένας ακόμα παίκτης-κλειδί που μπορεί να παίξει στον άξονα, ως επιτελικός αλλά και στα άκρα. Φυσικά σε αυτές τις δύο... μάχες με την Γιουβέντους (στις 22 Οκτωβρίου και 4 Νοεμβρίου) οι πιο σημαντικοί παίκτες για τον Ισπανό τεχνικό πέραν του Ρομπέρτο στα γκολπόστ θα είναι οι Μαζουάκου, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι, Τσόρι και Αφελάι. Ποδοσφαιριστές τους οποίους υπολογίζει για τα καλά. Υπάρχει βέβαια και ο Γιάννης Μανιάτης και το σενάριο -που έχει τεθεί ξανά επί τάπητος- του να βρεθεί στην δεξιά πλευρά ως μπακ.

Η άλλη διάταξη για τον Μίτσελ είναι το 4-2-3-1. Με τον Ρομπέρτο βασικό πορτιέρο, τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Σαλίνο, Μποτία, Αμπιντάλ και Μαζουάκου, στο κέντρο ως αμυντικά χαφ τον Μανιάτη με τον Μιλιβόγιεβιτς και πίσω από τον Μήτρογλου την τριάδα των Κασάμι, Τσόρι Ντομίνγκες και Αφελάι. Τις τελικές του δοκιμές και τις οριστικές του αποφάσεις ο Μίτσελ θα τις πάρει με όλους τους παίκτες παρόντες, οπότε και θα γίνουν όλα τα απαιτούμενα τεστ στο χορτάρι του Ρέντη. Και στις δύο περιπτώσεις το ερυθρόλευκο κέντρο θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο.

* Δείτε στα παρακάτω γραφήματα τις δύο πιθανές ερυθρόλευκες διατάξεις με Γιουβέντους.

** Ο Μίτσελ έχει στο μυαλό του να παρουσιάσει άλλο πλάνο στο πρωτάθλημα και άλλο στο Τσάμπιονς Λιγκ στα επόμενα ματς. Θα επιστρατευθούν για την Λίγκα και παίκτες όπως ο Ντοσεβί.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα