Γιουβέντους - Ρόμα 3-2 (vid)

Γιουβέντους - Ρόμα 3-2 (vid)

bet365

Η μάχη του Juventus Stadium εξελίχθηκε σε πόλεμο με ξύλο, αποβολές (Μανωλάς-Μοράτα) και γκολάρα Μπονούτσι στο 86'! Πιο σκληρή από ποτέ η Ρόμα, νικήτρια ξανά η Γιουβέντους (3-2)!

Η ποδοσφαιρική Ιταλία το περίμενε πώς και πώς και λογικά το χάρηκε με την ψυχή της, όπως και όλος ο πλανήτης που το παρακολούθησε. Γιουβέντους και Ρόμα πήγαν αποφασισμένες για όλα στην πρώτη φετινή... μετωπική και τελικά επικράτησαν οι Μπιανκονέρι με 3-2, σε ένα ντέρμπι που τα είχε όλα! Εναλλαγή συναισθημάτων (1-0, 1-2, 3-2), πολύ ποδοσφαιρικό ξύλο, παραλίγο... κανονικό (αποβολές Μανωλά-Μοράτα) και «ήρωα» τον Μπουνούτσι που έβαλε γκολ με τρομερό βολέ στο 86' για να δώσει το τρίποντο και το +3 στους Τορινέζους, που πήραν την 22η σερί εντός έδρας νίκη και έκαναν ρεκόρ στην ιστορία του calcio!

Οι δύο ομάδες δεν έδειξαν διάθεση να ρισκάρουν και από το ξεκίνημα πήγαν σε κοντρόλ παιχνίδι, με τις καλές φάσεις να λείπουν. Ενα πλασέ του Μαρκίζιο στην κίνηση, που έφυγε άουτ, μετά από μια ωραία μπαλιά του Μπονούτσι ήταν η καλύτερη «έμπνευση» του πρώτου 25λεπτου, για να αρχίσει συνέχεια ο... πανικός! Σο 27' η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μαϊκόν που ήταν στο τείχος και ο διαιτητής Ρόκι -μετά από υπόδειξη του βοηθού γιατί ο ίδιος αρχικά έδωσε φάουλ- έστησε την μπάλα στη βούλα και ο Τέβες νίκησε τον Σκορούπσκι για το 1-0. Οι Τζαλορόσι έχασαν σε εκείνο τον σημείο τον Ρούντι Γκαρσία που αποβλήθηκε για χειρονομία αλλά στο 32' ήρθε το δεύτερο πέναλτι του ντέρμπι. Αυτή την φορά ήταν υπέρ της Ρόμα για κράτημα του Λιχτστάινερ στον Τότι, ο οποίος νίκησε τον Μπουφόν από τα 11 βήματα (1-1).

Το ματς είχε τρομερή ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν, νεύρα και μια καλή φάση για την Γιουβέντους στο 40', με τον Κεϊτά να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή να μπλοκάρει το σουτ του Τέβες από πολύ καλή θέση, για να ακολουθήσουν... τρομερά πράγματα! Στο 44' ο Ζερβίνιο έκανε μεγάλη προσπάθεια και ασίστ για τον Ιτούρμπε που πλάσαρε σωστά στο τετ α τετ για το 1-2, η Γιούβε έχασε τον Κάσερες με μυικό πρόβλημα και ο Ζερβίνιο -στην εξέλιξη της φάσης- βγήκε φάτσα με το 1-3 αλλά πλάσαρε ψηλά άουτ! Μέσα σε όλο αυτό τον πανικό, οι Τορινέζοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν το ημίχρονο αφού στις καθυστερήσεις ο Πιάνιτς ανέτρεψε τον Πογκμπά και ο Τέβες ήταν ξανά εύστοχος στο πέναλτι (2-2)!

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πέρασε τον Ογκμπόνα αντί του Κάσερες και κράτησε την άμυνα τριών, με την Ρόμα να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 59' με το βιαστικό και άστοχο πλασέ του Πιάνιτς από κοντά, μετά το γύρισμα του Ζερβίνιο. Ο Αλέγκρι έβγαλε τον αρνητικό και ντεφορμέ Γιορέντε και έβαλε τον Μοράτα, ο Γκαρσία απάντησε με την είσοδο του Φλορέντσι αντί του Ιτούρμπε και οι δύο ομάδες έδωσαν χαμηλό ρυθμό στον αγώνα... Στο 74' η Ρόμα επέλεξε να παίξει με κανονικό φορ βάζοντας τον Ντέστρο αντί του Τότι, ο Αλέγκρι έριξε στο 79' στον αγώνα τον Βιδάλ (στη θέση του Πίρλο) και στο 82' ο Μοράτα άγγιξε το 3-2 αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι από τη δυνατή κεφαλιά που έκανε.

Ολα έδειχναν ότι Γιουβέντους και Ρόμα θα συνέχιζαν χέρι-χέρι στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά στο 86' ο Μπονούτσι με τρομερό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, μετά από απομάκρυνση της άμυνας σε κόρνερ, έγραψε το 3-2 και απογείωσε το Juventus Stadium!

Η εξέλιξη αυτή προφανώς εκνεύρισε τον Μανωλά ο οποίος -χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος- αποφάσισε να πουλήσει τσαμπουκά στον Μοράτα στο 89' και κατάφερε να αποβληθεί, όπως και ο Ισπανός που μάλλον δεν το άξιζε. Στις καθυστερήσεις οι Μπιανκονέρι κράτησαν άνετα την μπάλα και πανηγύρισαν τη νίκη που τους στέλνει στο +3, με το προβάδισμα πάντως να είναι ουσιαστικά ψυχολογικό και όχι βαθμολογικό αφού ακόμη είναι πολύ νωρίς και η μάχη θα συνεχιστεί ως το τέλος.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κάσερες (46' Ογκμπόνα), Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ, Πογκμπά, Πίρλο (79' Βιδάλ), Μαρκίζιο, Ασαμόα, Τέβες, Γιορέντε (59' Μοράτα).

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Σκορούπσκι, Μαϊκόν, Μανωλάς, Γιάνγκα-Εμπίβα, Χολέμπας, Πιάνιτς (85' Παρέδες), Κεϊτά, Ναϊνγκολάν, Ιτούρμπε (66' Φλορέντσι), Τότι (74' Ντέστρο), Ζερβίνιο.

 

SERIE A Τελευταία Νέα