Τα δύο «ερυθρόλευκα» πολυεργαλεία! (pic & vids)

Τα δύο «ερυθρόλευκα» πολυεργαλεία! (pic & vids)

Δημήτρης Τομαράς
Τα δύο «ερυθρόλευκα» πολυεργαλεία! (pic & vids)

bet365

Οι Τσόρι Ντομίνγκες και Παϊτίμ Κασάμι αποδεικνύουν και βάσει αριθμών το πόσο απαραίτητοι είναι για τον φετινό Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Τσόρι Ντομίνγκες είναι ο... παλιός. Η ηγετική προσωπικότητα εντός και εκτός γηπέδου του Ολυμπιακού και ουσιαστικά ο μόνος παίκτης που μπορεί να παίξει στον καλύτερο δυνατό βαθμό τον ρόλο του οργανωτή στον άξονα. Ένας ποδοσφαιριστής-κλειδί και πέρυσι και φέτος με τον Μίτσελ να τον χρησιμοποιεί ανάλογα με τις ανάγκες του. Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει όμως η αξία του και η ποιότητά του δεν αμφισβητείται. Επίσης η γκολάρα του φέτος με τον ΟΦΗ δεν ξεχνιέται.

Είναι η επιτομή της ποδοσφαιρικής... μαγείας και ποιότητας μέσα σε μία φάση. Όλη η κίνηση και το σουτ και το πως καταλήγει στο... παραθυράκι της εστίας. Βέβαια δεν είναι η μόνη φορά που ο Αργεντίνος ξεσηκώνει τα πλήθη με μία εξαιρετική και ξεχωριστή του ενέργεια. Με 403 λεπτά συμμετοχής φέτος σε 5 αγώνες στην Λίγκα, 1 γκολ σε 11 τελικές και 3 κλεψίματα. Έχει επίσης 12 στα 28 γεμίσματα και 54 πάσες.

Και φυσικά υπάρχει το Τσάμπιονς Λιγκ. Στην πρεμιέρα με την Ατλέτικο στο Καραϊσκάκη έχει συμμετοχή στα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας. Η φάση με το γκολ του Μαζουάκου ξεκινάει από την δική του μεταβίβαση στον Αφελάι και ενώ έχει συμβολή και στο γκολ του Ολλανδού για το 2-0 καθώς εκείνος γύρισε την μπάλα στον Μήτρογλου που την άφησε για τον Αφελάι. Από κοντά στον Τσόρι ο Παϊτίμ Κασάμι. Ένας μεσοεπιθετικός με πολύ καλά αγωνιστικά χαρακτηριστικά, τρομερή δύναμη και πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Ο Ελβετός που μπορεί να παίξει και στον άξονα και στα άκρα αλλά και πίσω από τον φορ, έχει δείξει έως τώρα πως μπορεί να αποδώσει καλύτερα ως εσωτερικός χαφ. Σημαντική βοήθεια μπορεί να δώσει και ως επιτελικός όμως στα... φτερά χάνεται. Ο διεθνής άσος από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στο Ζέεφελντ έδειξε το πόσο ικανός είναι. Το ότι πρόκειται ξεκάθαρα για έναν παίκτη ικανό να κάνει την διαφορά. Δεν είναι φυσικά μόνο η γκολάρα του με τη Νίκη Βόλου.

Σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ έχει καλύτερους αριθμούς από τον Τσόρι καθώς και από τους φορ της ομάδας σε επίπεδο σκοραρίσματος. Σε 5 αναμετρήσεις και έχοντας 404 λεπτά συμμετοχής έχει 3 γκολ σε 15 τελικές. Έχει 4/8 γεμίσματα, 35 πάσες και 8 κλεψίματα. Στο κομμάτι των λαθών ο Τσόρι έχει 17 και ο Κασάμι 31. Συμβαίνει βέβαια αυτό με παίκτες που παίρνουν διαρκώς πρωτοβουλίες και έχουν την μπάλα στα πόδια τους είτε για να δημιουργήσουν και να κάνουν παιχνίδι και είτε για να σκοράρουν.

Ως προς το Τσάμπιονς Λιγκ από τον Κασάμι έχει βγει το γκολ του Μήτρογλου στο ματς της 1ης αγωνιστικής με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Καραϊσκάκη. Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει πάρει 4 γκολ από Τσόρι και Κασάμι και ενώ είχαν συμμετοχή και στα τρία γκολ κόντρα στην Ατλέτικο σε μία σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά. Παρακάτω στο πινακάκι της Σούπερ Λίγκας μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά στατιστικά των Τσόρι και Κασάμι έως τώρα στο πρωτάθλημα. Φυσικά σε όλα αυτά δεν υπολογίζεται το Κύπελλο όπου οι βασικοί σε πρώτη φάση πήραν ανάσες με την Παναχαϊκή.

To συμπέρασμα είναι πως πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές-βαρόμετρα. Όταν ο Τσόρι με τον Κασάμι παίζουν καλά... γκαζώνει όλη η ομάδα και δεν φαίνονται και τόσο τα προβλήματά της. Όταν δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα τότε οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν... ζητήματα, κάτι που ίσχυσε σε Περιστέρι με τον Ατρόμητο αλλά και σε Σουηδία με αντίπαλο την Μάλμε.

Το τέρμα του Τσόρι με Ολυμπιακού την φετινή σεζόν:

13/09 με ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη (54' - τελικό σκορ 3-0)

Τα γκολ του Κασάμι με Ολυμπιακό φέτος:

23/08 με Νίκη Βόλου στο Καραϊσκάκη (11ο λεπτό - τελικό σκορ 3-1)

30/08 με Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (47' - τελικό σκορ 1-1)

20/09 με Βέροια στο Φάληρο (92' - τελικό σκορ 3-0)

* Στην Gallery δείτε δύο από τα γκολ του Κασάμι και θυμηθείτε και τα τέρματα της μαγικής βραδιάς με την Ατλέτικο όπου είχαν συμβολή οι δύο παίκτες. Δείτε εδώ το εξαιρετικό γκολ του Τσόρι με τον ΟΦΗ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα