Αστέρας Τρίπολης - Παρτιζάν 2-0

Νίκος Τσιώκος
Αστέρας Τρίπολης - Παρτιζάν 2-0

bet365

Το ευρωπαϊκό έπος του Αστέρα Τρίπολης συνεχίζεται! Νέο θύμα του η Παρτιζάν, την οποία νίκησε 2-0 και σε συνδυασμό με το 1-1 στο άλλο ματς είναι μόνος πρώτος στον όμιλό του!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Στάικος Βεργέτης. Ο Κοσίτσκι έκανε ντεμπούτο σε ευρωπαϊκό ματς κάτω από τα δοκάρια, ο Λούι ήταν δεξιά στην άμυνα, ο Παντελιάδης αριστερά και οι Σανκαρέ, Γκοϊάν στα στόπερ. Αμυντικό χαφ ο Ζησόπουλος, δεξιά του ο Ουσέρο και αριστερά του ο Ρόλε. Στα... φτερά ο Μάσα δεξιά και ο Γιαννιώτας αριστερά, με τον Πάρα να είναι στην κορυφή.

Από τη μεριά του, ο Μάρκο Νίκολιτς προτίμησε το 4-2-3-1. Θέση στα γκολπόστ πήρε ο Λούκατς, με τον Βουλίτσεβιτς να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Βολκόφ το αριστερό και τους Τσίρκοβιτς, Στάνκοβιτς να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Μπράνκο και Σάσα Ίλιτς και μπροστά τους ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς δεξιά, ο Γκρμπιτς αριστερά και ο Πάντιτς στον άξονα. Μοναδικός προωθημένος ο Λάζοβιτς.

Έκρυψαν την μπάλα και 1-0

Η Παρτιζάν φαινόταν καλύτερη στα πρώτα λεπτά, όμως δεν μπορούσε να απειλήσε σε κανένα σημείο, με τον Αστέρα να είναι πολύ καλά στημένος αμυντικά. Μάλιστα, εκμεταλλεύτηκε και την ταχύτητα στην επίθεση για να ανοίξει το σκορ στη δεύτερη προσπάθειά του. Οι Αρκάδες απείλησαν για πρώτη φορά στο 6' με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρόλε, που μπλόκαρε ο Λούκατς, και στο 22' άνοιξαν το σκορ.

Οι γηπεδούχοι συνεργάστηκαν άψογα και γρήγορα... κρύβοντας την μπάλα, ο Πάρα έδωσε ωραία με το τακουνάκι στον Ουσέρο, που στο πρώτο σουτ νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ, αλλά στο δεύτερο τον πλάσαρε ιδανικό για να ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί στην Τρίπολη. Ένα τέρμα που φάνηκε να δίνει άλλον αέρα στους παίκτες του Βεργέτη, που στο 25' θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο.

Ο Μάσα έκλεψε την μπάλα και βγήκε μόνος του απέναντι στον Λούκατς, ο οποίος αυτή τη φορά «έβγαλε» το πλασέ του Αργεντινού. Στη συνέχεια, η Παρτιζάν πήρε την κατοχή, αλλά η εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Αστέρα δεν επέτρεψε στους Σέρβους να απειλήσουν, ενώ στο 40' είχε μία ακόμα καλή στιγμή, με το σουτ του Ρόλε να καταλήγει στα χέρια του Λούκατς.

Δυνατά ο Αστέρας, σκόραρε ξανά ο Πάρα

Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα της Τρίπολης πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα και στην επανάληψη ο Αστέρας μπήκε πολύ δυνατά και είχε από νωρίς έχασε τρεις καλές ευκαιρίες για να σημειώσει δεύτερο γκολ. Τα σουτ του Γιαννιώτα στο 46' και στο 48' σταμάτησαν στον Λούκατς, αυτό του Γκοϊάν στο ίδιο λεπτό κόντραρε, ενώ του Πάρα στο 49' πέρασε λίγο πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια.

Τελικά, το 2-0 ήρθε στο 52', με τον Αργεντινό να βρίσκει και πάλι δίχτυα, όπως είχε πράξει και στην Πόλη, όπου χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του. Ο Λούι έκανε το σουτ από δεξιά, ο Μάσε δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα, κάτι που έκανε ο Πάρα, ο οποίος με κοντινό πλασέ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στον Αστέρα.

Παρά ταύτα, οι γηπεδούχοι δε σταμάτησαν εκεί και συνέχισαν τις ευκαιρίες. Το σουτ του Ρόλε έξω από την περιοχή στο 55' μπλόκαρε ο Λούκατς, ενώ αυτό του Ουσέρο δύο λεπτά αργότερα, μετά από ωραία πάσα με τακουνάκι από τον Αργεντινό κόντραρε στον Μάσα, που ήταν μέσα στην περιοχή και στην πορεία της μπάλας.

Στο 63' σημειώθηκε η μοναδική καλή στιγμή των φιλοξενούμενων, με τον Γκρμπιτς να δίνει δεξιά στον Βουλίτσεβιτς, που έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Ακυρώθηκε κανονικό γκολ

Βέβαια, ο Αστέρας έφτασε στην επίτευξη και τρίτου γκολ με τον Μπαράλες, που πήρε τη θέση του Πάρα, στο 69', όμως αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με την απόφαση να φαίνεται πως ήταν λανθασμένη, καθώς φάνηκε ο Αργεντινός να καλύπτεται από τους αμυντικούς της Παρτιζάν.

Δύο σουτ του Λούι στο 74' και στο 75' σταμάτησαν επίσης στον Λούκατς, το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους και με το 1-1 της Μπεσίκτας στο Λονδίνο ο Αστέρας είναι μόνος πρώτος στη βαθμολογία με 4 βαθμούς.

Man of the match: Με μία ασίστ και ένα γκολ, ενώ θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα, ο Φακούντο Πάρα ήταν ο πρωταγωνιστής του Αστέρα σε δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό ματς.

Αδύναμος κρίκος: Κάκιστη η Παρτιζάν. Πολλά τα προβλήματα στην άμυνα και... άχρωμη επιθετικά, με τις 4 τελικές να είναι πολλές για τους Σέρβους.

Στο ύψος του: Ο Ουσέρο έκανε καλή δουλειά στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του Αστέρα. Πολλή δουλειά στο χόρτο και από τους Μάσα, Ρόλε, Λούι, ενώ αξίζει να σημειωθεί η εξαιρετική αμυντική λειτουργία των Αρκάδων.

Η γκάφα: Έκανε πολλές η Παρτιζάν και πλήρωσε το τίμημα δύο φορές.

Το στραγάλι: Ο πρώτος βοηθός φαίνεται πως είχε κάποια προβλήματα, καθώς στο πρώτο μέρος υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Λάζοβιτς, ενώ έπραξε το ίδιο στο δεύτερο με τον Μπαράλες ακυρώνοντας κανονικό γκολ. Από εκεί και πέρα, ο Μακέλι δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα και έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα.

Το ταμείο του Gazzetta: Τρελαίνει κόσμο ο Αστέρας! Μετά τον αποκλεισμό της Μάιντς και τον πρώτο βαθμό σε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ, ήρθε και η πρώτη νίκη σε ομίλους της διοργάνωσης.

Εξαιρετικοί οι Αρκάδες σε όλες τις γραμμές, εκμεταλλεύτηκαν τα προβλήματα της Παρτιζάν και την ταχύτητά τους στην επίθεση. 2-0 το τελικό σκορ στην Τρίπολη, με την ομάδα του Στάικου Βεργέτη να είναι μόνη πρώτη στην κορυφή του 3ου ομίλου, μετά το 1-1 στο Λονδίνο μεταξύ Τότεναμ και Μπεσίκτας.

Συνθέσεις ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ρόλε (89' Μουνάφο), Ζησόπουλος, Ουσέρο, Γιαννιώτας (73' Κιτοκό), Μάτσα, Πάρα (59' Μπαράλες).

Παρτιζάν (Νίκολιτς): Λούκατς, Βολκόβ, Στάνκοβιτς, Τσίρκοβιτς, Βουλίτσεβιτς, Μπράνκο Ίλιτς, Σάσα Ίλιτς (77' Κόιτς), Πάντιτς, Γκρμπιτς (63' Νίνκοβιτς), Άντρια Ζίβκοβιτς (46' Φοφανά), Λάζοβιτς.

Βαθμολογία 3ου ομίλου

Αστέρας Τρίπολης 4

Τότεναμ 2

Μπεσίκτας 2

Παρτιζάν 1

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα