Και να τον έβαζαν, δεν θα τα έκανε αυτά!

Και να τον έβαζαν, δεν θα τα έκανε αυτά!

Και να τον έβαζαν, δεν θα τα έκανε αυτά!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναρωτιέται στο blog του στο gazzzetta σε ποια χώρα θα έπρεπε να πάει να κρυφτεί, αν έπαιζε έτσι Έλληνας διαιτητής, όπως έπαιξε χθες ο Ρώσος.

Τα λάθη που έγιναν από πλευράς όλης της ομάδας του Ολυμπιακού χθες ήταν πολύ μεγάλα-και θα τα αναλύσουμε βέβαια κι αυτά. Όπως, όμως, ήταν πολύ μεγάλη κι η προσπάθεια που έγινε. Με το τελικό σκορ να αδικεί την προσπάθεια και να…δικαιώνει τα πολλά λάθη...

Πιο πολλά λάθη κι από τους ερυθρόλευκους έκανε μόνο η διαιτησία χθες! Κι ειλικρινά παρακολουθώ δεκαετίες τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού και μου είναι δύσκολο να θυμηθώ τόσο κακή διαιτησία, ενορχηστρωμένα εις βάρος του. Και ήρθε παίζοντας με την πρωταθλήτρια Σουηδίας κι όχι με κανένα θηρίο των κυπέλλων Ευρώπης.

Ούτε στο Μπερναμπέου, στο Ρεάλ-Ολυμπιακός 4-2 δε νομίζω να είχε τόσο κακή διαιτησία ο Ολυμπιακός. Τότε που ένας Νορβηγός έπαιζε 100-0 Ρεάλ, με αποβολή του Τοροσίδη από το 10ο λεπτό κλπ, κλπ. Οκέϊ, έχουμε δει και το Ρομπέρτο Κάρλος να κάνει πλονζόν και να διώχνει δίκην γκολκίπερ την μπάλα επί της γραμμής της εστίας και να μην δίνεται το πέναλτι κι η αποβολή στο Ρεάλ-Ολυμπιακός 3-0, αλλά στο Μάλμε υπήρξε ολόκληρος…πίνακας λαθών από τον Καράσεφ και τον δεύτερο βοηθό του.

Αν ήταν μόνο το πέναλτι εκ μέρους του διαιτητή η, μόνο το οφσαϊντ στο γκολ του Μήτρογλου εκ μέρους του δεύτερου επόπτη, θα μπορούσες να το δεις αλλιώς. Εδώ, όμως, μιλάμε για μία διαιτησία που σε πήγαινε «καροτσάκι» από τις "λεπτομέρειες". Κι από την αρχή του ματς. Σε κάθε αμφισβητούμενη φάση, όλα πήγαιναν για τη Μάλμε. Ξεκάθαρες περιπτώσεις κίτρινων, αλλά και κόκκινων καρτών «περνούσαν» χωρίς καν να δίνονται φάουλ υπέρ του Ομάρ, του Αφελάϊ και του Μιλιβόγεβιτς. Και μιλάμε ότι αυτό ξεκίνησε από το 4ο μόλις λεπτό. Έβγαλε μία κάρτα στους Σουηδούς κι αυτή στο 70’! Πραγματικά δεν πίστευες στα μάτια σου. Αν έπαιζε έτσι Έλληνας διαιτητής, μετά έπρεπε να αλλάξει χώρα!

Πραγματικά δεν μπορώ να ξέρω γιατί έπαιξε έτσι ο Ρώσος. Να είναι τόσο επικίνδυνα ανίκανος; Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δεν υπονοώ τίποτα, ειλικρινά, γιατί δεν ξέρω. Κι ούτε θέλω να πιστέψω τίποτα. Προφανώς είναι τόσο κακός διαιτητής όσο τον είδαμε. Αλλά είναι από αυτές τις περιπτώσεις που ταιριάζει αυτό το, τρόπος του λέγειν, «και να τον έβαζαν, δεν θα τα έκανε αυτά τα πράγματα!»-χωρίς να εννοώ ότι τον έβαλαν, για να μην παρεξηγηθώ κιόλας. Άλλωστε, και δεν ειρωνεύομαι, στην ΟΥΕΦΑ ποτέ δεν κάνουν τέτοια πράγματα κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι όσοι βλέπουμε χρόνια τα κύπελλα Ευρώπης.

Διάβαζα, πάντως, μπαίνοντας στο Ίντερνετ, ότι πέρσι στο τέλος του ντέρμπι της Μόσχας μεταξύ Σπαρτάκ και ΤΣΣΚΑ, ο τότε προπονητής της Σπαρτάκ, Βαλερί Κάρπιν, είχε ορμήσει στο τέλος του παιχνιδιού στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθει στον διαιτητή-ναι ο Καράσεφ ήταν…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.