Μάλμε - Ολυμπιακός 2-0 (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Μάλμε - Ολυμπιακός 2-0 (vids)

bet365

Η λανθασμένη αμυντική συμπεριφορά του και το πέναλτι που δεν έδωσε ο Καράσεφ, στοίχισαν στον Ολυμπιακό την ήττα από Μάλμε (2-0) και πλέον τον κάνουν να... τρέχει για την υπόθεση πρόκριση (στους 16 ή στο Europa League)!

Στο 100ό του ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε ποτέ να βρει τον δρόμο μιας ακόμα μεγάλης επιτυχίας. Πολύ κακός ανασταλτικά, έκανε... δώρα στους Σουηδούς, οι οποίοι δεν τα άφησαν ανεκμετάλλευτα για το τελικό 2-0. Ο Ρόζενμπεργκ είχε τις λύσεις στην επίθεση, ο... Καράσεφ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς με πέναλτι που δεν έδωσε στους Πειραιώτες και ο όμιλος πήρε... φωτιά. Τέσσερις ομάδες με τρεις βαθμούς και το ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» με την Γιουβέντους είναι δίχως αύριο για τον Ολυμπιακό.

Έκπληξη με Τσόρι!

Ο Μίτσελ θέλησε να θωρακίσει ακόμα περισσότερο τον άξονα παρουσιάζοντας τρεις αμυντικούς μέσους και τον Τσόρι να μένει εκτός ενδεκάδας. Ειδικότερα, ο Ρομπέρτο κάτω από τα γκολπόστ, δεξιά ο Ομάρ, αριστερά ο Μαζουάκου, στόπερ οι Μποτία και Αμπιντάλ. Αμυντικό χαφ ο Ντινγκά, μπροστά του στον άξονα ως εσωτερικά χαφ οι Μανιάτης και Μιλιβόγιεβιτς, στα δύο άκρα οι Κασάμι και Αφελάι και στην κορυφή ο Μήτρογλου. Ουσιαστικά η διάταξη έγινε 4-3-3 από ένα σημείο και μετά με τον Ντινγκά να παίζει στην ίδια ευθεία στον άξονα με Μανιάτη και Μιλιβόγιεβιτς ενώ ο Κονγκολέζος στις επιθέσεις της Μάλμε ήταν το τρίτο στόπερ.

Έλεγχος στο 20λεπτο, αλλά...

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε δυνατά στο ματς, πήρε τον έλεγχο με το καλημέρα και άρχισε να απειλεί για τα καλά. Μάλιστα, είχε δυο καλά σουτ στο πεντάλεπτο με Κασάμι και Μήτρογλου. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν την πίεση ψηλά, κρατούσαν τη μπάλα και είχαν την υπεροχή. Μάλιστα, στο 15' ο Μιλιβόγιεβιτς βρήκε ελεύθερο χώρο και το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Οι Σουηδοί προσπαθούσαν με σκληρό παιχνίδι να πάρουν τα πάνω τους, ο Ολυμπιακός δεν «τσίμπαγε», αλλά δεν μπορούσε να βάλει και την μπάλα στα δίχτυα. Στο δίλεπτο (21',22') έχασε δυο καλές ευκαιρίες, αφού τόσο ο Σέρβος Μιλιβόγιεβιτς όσο και ο Μανιάτης δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον 'Ολσεν. Η Μάλμε ανέβασε ρυθμό μετά το 20λεπτο, με πρωταγωνιστή τον Έρικσον, ο οποίος στο 25' με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Ρόζενμπεργκ που όμως νικήθηκε από τον Ρομπέρτο. Η κατοχή ήταν για τον Ολυμπιακό, χωρίς όμως να υπάρχουν οι ανοιχτοί διάδρομοι για να απειλήσει.

Δεν μέτρησε γκολ του Μήτρογλου, σοκ με... Μποτία και 1-0!

Ο Ολυμπιακός λίγο πριν το 1-0 της Μάλμε σημείωσε ένα γκολ με τον Μήτρογλου το οποίο... ακυρώθηκε ως οφσάιντ και ενώ υπήρχαν φωνές για επιθετικό φάουλ. Ήταν μία φάση πάντως που ο Μητρογκόλ δεν ήταν σε θέση οφσάιντ και ενώ την ώρα που σηκώθηκε το σημαιάκι του οφσάιντ δεν υπήρχε παράβαση, καθώς κανένας ερυθρόλευκος δεν ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν τον έλεγχο, όχι όμως και το δημιουργικό παιχνίδι που θα τον βοηθούσε να ισοφαρίσει. Ο Μιλιβόγιεβιτς ήταν ο κινητήριος μοχλός, ο Κασάμι το πάλευε, ενώ ο Αφελάι έδειχνε εκτός ρυθμού.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην είχε τις επιθετικές λύσεις, όμως δεν είχε και το παραμικρό πρόβλημα στα μετόπισθεν. Όλα αυτά πάντως μέχρι το 42', με τον Μποτία να κάνει απίστευτο δώρο στους Σουηδούς. Ο Ισπανός δεν καθάρισε ποτέ μια πολύ εύκολη φάση, ο Ρομπέρτο δεν μπόρεσε να κόψει και ο Ρόζενμπεργκ δεν αρνήθηκε την ερυθρόλευκη... ασίστ.

Δεν είδε ποτέ το πέναλτι...

Όλα αυτά μέχρι το 56', με τον Καράσεφ να γίνεται ο... αρνητικός πρωταγωνιστής. Ο Μανιάτης ανατράπηκε από τον Τίνερχολμ και αντί για την άσπρη βούλα για πεντακάθαρο πέναλτι, ο αρχηγός του Ολυμπιακού αντίκρισε την κίτρινη κάρτα. Έτσι ο Ολυμπιακός δεν ισοφάρισε ποτέ. Αντίθετα ο εκνευρισμός ήταν ορατός σε κάθε ενέργεια των ερυθρόλευκων. Βέβαια, στην επόμενη φάση ο Μήτρογλου βρέθηκε και αυτός στο έδαφος ζητώντας πέναλτι και τον Μανιάτη να... χτυπιέται στον Ρώσο διαιτητή. Ο Μίτσελ πέρασε εκτός τον Ντινγκά, έβαλε τον Τσόρι, αλλά οι Πειραιώτες... έχασαν περισσότερο στο ανασταλτικό κομμάτι. Στο 59' η Μάλμε έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει κι ένα δεύτερο γκολ. Ο Έρικσον έβγαλε στον Θέλιν, αλλά σε διπλή απίστευτη φάση ο φορ των γηπεδούχων δεν σκόραρε. Ο Ρομπέρτο κρατούσε πίσω, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 68' οι Πειραιώτες έχασαν νέα κλασική ευκαιρία, αφού Μήτρογλου και Μανιάτης νικήθηκαν από τον εξαιρετικό Όλσεν.

Ακόμα ένα λάθος και άλλο ένα γκολ...

Ο Ντουρμάζ δεν έδωσε την ώθηση που ήθελε η ομάδα του, ενώ τα αμυντικά λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. Στο 73' ο Ρομπέρτο... κάλυψε τον Ομάρ και νίκησε τον Ρόζενμπεργκ, αλλά δεν έκανε το ίδιο και στο 82'. Ο Αμπιντάλ έχασε τον Τσιμπίτσκι και ο Ρόζενμπεργκ σε κενή εστία δεν μπορούσε να... αστοχήσει, διαμορφώνοντας το 2-0. Στο υπόλοιπο του ματς, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να σκοράρει, αλλά και να δεχθεί τρίτο τέρμα... Το 100ό ματς δεν έφερε ποτέ αυτό που ήθελαν οι Πειραιώτες που έχασαν τεράστια ευκαιρία για ένα μεγάλο βήμα πρόκρισης.

ΜΑΝ OF THE MATCH: Σούπερ ο Έρικσον οργανωτικά όμως ο Ρόζενμπεργκ ήταν εξαιρετικός εκτελεστικά, με τον Σουηδό φορ να πετυχαίνει δυο γκολ, από... δώρα των Πειραιωτών. Ο διεθνής επιθετικός ήταν σε όλες τις φάσεις και είχε την ουσία, κάτι που δεν είχαν οι Πειραιώτες.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Εξαιρετικός ο Όλσεν κράτησε το μηδέν στην άμυνα της Μάλμε. Ο Δανός γκολκίπερ ήταν άψογος στις τοποθετήσεις του και όποτε χρειάστηκε τα κατάφερε περίφημα, με αποκορύφωμα τη διπλή ευκαιρία των Μήτρογλου, Μανιάτη. Πολύ καλός ο Ερικσον, αλλά και ο Φόρσμπεργκ, που τα πήγαν πολύ καλά οργανωτικά. Από τον Ολυμπιακό το πιο θετικό πρόσημο το είχαν οι Μιλιβόγιεβιτς και Ντινγκά.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κυρίως ο Μποτία από τον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός σέντερ μπακ έχει μεγάλη ευθύνη στο πρώτο γκολ και γενικότερα δεν στάθηκε καθόλου καλά. Σε αυτήν την κατηγορία και ο Αμπιντάλ που έχει μερίδιο συμμετοχής στο 2ο γκολ των Σουηδών αλλά και τα δύο ακραία μπακ ως προς τις αμυντικές τους επιδόσεις. H αμυντική κατάσταση παρέσυρε ως ένα σημείο και τον Ρομπέρτο ιδίως στην φάση του δεύτερου τέρματος, παρότι έκανε αρκετές και καλές επεμβάσεις. Την καθοριστική συμβολή βέβαια στις φάσεις των γκολ τις έχουν οι αμυντικοί. Το κυρίως βάρος και η βασική ευθύνη πέφτει εκεί. Από ένα σημείο και έπειτα πάντως αρκετοί ερυθρόλευκοι δεν... τράβηξαν.

ΓΚΑΦΑ: Ανήκει σίγουρα στον Μποτία στην φάση του πρώτου γκολ της Μάλμε. Εντελώς λανθασμένη αντιμετώπιση της φάσης και ενώ μπερδεύει και τον Ρομπέρτο με το το πως χάνει τον Ρόζενμπεργκ. Γκάφα γίνεται και στο 2ο γκολ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με λάθη η διαιτησία του Καράσεφ και των βοηθών του. Και σε επίπεδο πειθαρχικού ελέγχου και σε κάρτες για τις δύο ομάδες (σ.σ. ιδίως για την Μάλμε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις με τον Χάλστι και σκληρά μαρκαρίσματά του που θα μπορούσαν να είχαν βγει κάρτες) και ενώ φυσικά υπάρχει η φάση που αδικεί ξεκάθαρα τον Ολυμπιακό. Το πέναλτι που δεν δίνεται πάνω στον Μανιάτη από τον Τίνερχολμ στο 56'. Αντ' αυτού ο Ρώσος έδωσε κίτρινη στον αρχηγό του Ολυμπιακού για θέατρο! Είναι μία φάση που σίγουρα επηρέασε την ροή του αγώνα. Εάν είχε δοθεί τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Ελέγχεται επίσης για την φάση που έχει σκοράρει ο Μήτρογλου και πριν έχει δοθεί οφσάιντ. Μία φάση που είναι τουλάχιστον αμφισβητούμενη καθώς την ώρα που σηκώνεται το σημαιάκι δεν φαίνεται να υπάρχει κανείς ερυθρόλευκος σε θέση οφσάιντ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σε ένα τόσο μεγάλο ματς τέτοια λάθη είναι μόνο... μοιραία. Ο Ρόζενμπεργκ είδε τον Μποτία και τον Αμπιντάλ να κάνουν σοβαρά λάθη και η Μάλμε πήρε τρίποντο που την έβαλε στο κόλπο της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός -που έως ένα σημείο του αγώνα στεκόταν καλά- θα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερα, είχε φάσεις, όχι όμως καθαρό μυαλό, αλλά και μια εχθρική διαιτησία απέναντί του. Ο άπειρος Ρώσος Καράσεφ δεν έδωσε ποτέ το πεντακάθαρο πέναλτι στον Μανιάτη, κάτι που στέρησε την ευκαιρία στους Πειραιώτες να μπουν στο ματς. Είχε βέβαια και άλλα λάθη στο ενεργητικό του. Επόμενος αντίπαλος η Γιουβέντους εντός έδρας, σε ματς δίχως αύριο...

ΜΑΛΜΕ: Όλσεν, Τίνερχολμ, Ελάντερ, Άλστι, Έρικσον (75' Τσιμπίτσκι), Αντού, Ρόζενμπεργκ, Ρικαρντίνιο, Γιόχανσον, Κίσε Θελίν και Φόρσμπεργκ (92' Ράκιπ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Μποτία, Αμπιντάλ, Μιλιβόγιεβιτς, Ντινγκά (57' Τσόρι), Μανιάτης, Κασάμι (69' Ντουρμάζ), Αφελάι (79' Διαμαντάκος) και Μήτρογλου.

Η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική

Α' Όμιλος

1. Ατλέτικο 3 (3-3)
2. Γιουβέντους 3 (2-1)
3. Μάλμε 3 (2-2)
4. Ολυμπιακός 3 (3-4)

Επόμενη αγωνιστική 22/10

Ολυμπιακός - Γιουβέντους
Ατλέτικο Μάλμε

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα