Περί προσωπικών λόγων και Ανδριανού

Περί προσωπικών λόγων και Ανδριανού

Σταύρος Κόλκας Σταύρος Κόλκας
Περί προσωπικών λόγων και Ανδριανού

bet365

Ο Σταύρος Κόλκας σχολιάζει τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ στέκεται και στο καλό μομέντουμ του ΠΑΟΚ ενόψει Γκινγκάμπ.

Την ώρα που βρίσκομαι στη Γαλλία για να διαδώσω τον ελληνικό πολιτισμό, αναλύω στο μυαλό μου τα όσα γίνονται στη χώρα μου. Μετά από δεύτερη σκέψη κατάλαβα πως δεν πρέπει να διαδώσω κανέναν πολιτισμό μας γιατί αυτός ξέμεινε κάπου στην αρχαιότητα με τις όποιες αδυναμίες του τότε.

Πολιτισμός δεν είναι σίγουρα ο τρόπος που κινήθηκε ο Γιάννης Ανδριανός. Ανέβαλε όλα τα πρωταθλήματα λόγω του θανάτου του Κώστα Κατσούλη ο οποίος εδώ και δύο εβδομάδες ήταν στην εντατική. Αν γλίτωνε, προφανώς και δεν συνέτρεχε κανένας λόγος για τον κύριο Ανδριανό να κάνει το οτιδήποτε. Ο τόπος αυτός δεν έχει σωτηρία με όλους αυτούς τους ευθυνόφοβους λαϊκιστές που δεν ξέρουν τι εκφράζει ο ρόλος τους. Δεν είναι και το μοναδικό παράδειγμα ο κ. Ανδριανός. Υπάρχουν και άλλοι σαν και αυτόν, μάλλον λειτουργεί κάποιο εργοστάσιο που τους βγάζει.

Εννοείται πως ο κ. Ανδριανός ούτε που ακούστηκε όταν αποκαλύφθηκαν διάφορα γύρω από την εγκληματική οργάνωση που ελέγχει το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν λέω να υποκαταστήσει τη δικαιοσύνη και ούτε που να σκεφτεί αυτός και οι όμοιοί του να αγγίξουν τον Κορέα. Λέω πως όταν υπάρχουν πλέον όχι απλά ενδείξεις αλλά αποδείξεις, η Πολιτεία έχει την ευκαιρία να παρέμβει κόντρα στο σκανδαλώδες αυτοδιοίκητο που έχει σκλαβώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ο Ανδριανός, που είχε ενημερωθεί πολύ πριν τις αποκαλύψεις για τα όσα συμβαίνουν, προτίμησε να σφυρίξει αδιάφορα. Η υπόθεση κάνει τζιζ άλλωστε και οι πολιτικοί αυτής της χώρας δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη πως το χειρότερο για αυτούς είναι να αδιαφορούν όταν υπάρχει σημαντικό θέμα Το πολιτικό κόστος είναι μεγαλύτερο όταν αδιαφορούν από το όταν παρεμβαίνουν.

Δεν είναι βέβαια και ο πρώτος ανίκανος – επικίνδυνος Υφυπουργός Αθλητισμού ο συγκεκριμένος. Υπήρξαν και πολλοί ακόμη στο παρελθόν. Όμως πλέον το νερό έχει μπει στο αυλάκι και σύντομα ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του.

Παραιτήθηκε λέει το ρεπορτάζ ο ταμίας της ΕΠΟ κ. Δημητρίου, που ανέλαβε το καλοκαίρι για να ελεγχθούν τα οικονομικά της ΕΠΟ. Προσωπικοί λόγοι λέει η διαρροή της ΕΠΟ. Πάντα αυτοί οι προσωπικοί λόγοι εμφανίζονται σε τέτοια θέματα που καίνε. Το τι γίνεται στην ΕΠΟ πάντως δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να καταλάβεις. Μόνο και μόνο που από μία επιτροπή της πέρασε 67 πλαστές φορολογικές ενημερότητες σε οδηγεί σε χρήσιμα συμπεράσματα. Και πραγματικά γελάω με αυτούς που λένε πως δεν θα γίνει τίποτα στο τέλος, αφού πραγματικά προσπαθώ να σκεφτώ τι μπορεί να ειπωθεί σε ένα δικαστήριο που θα αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν να περάσουν από έλεγχο τόσα πλαστά έγγραφα. Η υπεράσπιση θα πει «οι άνθρωποι ήταν ντεφορμέ» ή «η κακιά η στιγμή». Μία στιγμή που κράτησε κάτι χρόνια αν δεν κάνω λάθος.

Μετά τα όργια του Υφυπουργού και της ΕΠΟ, πρέπει να ασχοληθώ με τον αγώνα που παίζουμε εδώ, στο εξωτικό Γκινγκάμπ, το οποίο λέγεται και Γκανγκάν με την τοπική προφορά.

Μου αρέσει που έχουμε ένα τουπέ ως έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι που λέμε πως ο ΠΑΟΚ που είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα παίζει με την ουραγό του Σαμπιονά και είναι το ακλόνητο φαβορί.

Προφανώς και το Σαμπιονά δεν περνά και τις καλύτερες στιγμές του, όμως οι Γάλλοι στο ποδόσφαιρο θα είναι πάντα μπροστά από εμάς, έχοντας δυνατές ακαδημίες, πολύ σωστή τακτική συμπεριφορά στα παιχνίδια τους και ένα οργανωμένο πρωτάθλημα που δεν αφήνει περιθώρια για μουρμούρα.

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι φαβορί αύριο και δεν είναι αουτσάιντερ. Είναι σε ένα καλό μομέντουμ σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι που πρώτο σημείο και κυρίαρχο σε μεγάλο βαθμό είναι η ισοπαλία. Δεν χρειάζεται ο ΠΑΟΚ να βγάζει γλώσσα γιατί ναι μεν πάει εξαιρετικά αλλά ακόμη είναι νωρίς. Στο ποδόσφαιρο η διάρκεια είναι αυτή που μετράει. Τα υπόλοιπα όλα είναι για καφενειακές κουβέντες.

Το ότι έχει βρεθεί μία χημεία, το ότι η ομάδα βγάζει ένα εξαιρετικό επιθετικό πνεύμα στον αγωνιστικό χώρο, το ότι δεν υπάρχουν ντεφορμέ παίκτες στον βασικό κορμό, αυτά έχουν καταγραφεί και είναι δεδομένα. Όμως ο ΠΑΟΚ έχει δρόμο μπροστά του. Και η Ευρώπη είναι δύσκολο έργο.

Σίγουρα το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είναι η νούμερο ένα ομάδα στην Ευρώπη με αήττητο σερί εκτός έδρας σε φάση ομίλων κάτι λέει. Είμαστε στη κορυφή της λίστας έχοντας εννέα αγώνες αήττητοι. Είναι μία απόδειξη μετάλλου, είναι ένα στοιχείο που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας. Όμως στο ποδόσφαιρο όταν χτίζεις πράγματα, στατιστικά, στοιχεία, είσαι υποχρεωμένος σε κάθε φάση να τα υποστηρίζεις. Αλλιώς γκρεμίζονται.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Κόλκας
Σταύρος Κόλκας

O Σταύρος Κόλκας γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1975 στην Φωκίωνος Νέγρη όπου και έζησε με τους γονείς του μέχρι και το 1980 όταν και η μητέρα του Βούλα Σαββίδη αποφάσισε να δώσει βάρος στο παιδί της αφήνοντας στην άκρη την καριέρα της δίπλα στον Μάνο Χατζηδάκη του οποίου ήταν μία εκ των μουσών της (του) τραγουδώντας τα περίφημα Πέριξ, τη νομιμοποίηση ουσιαστικά του ρεμπέτικου τραγουδιού στην Ελλάδα.

Ο πατέρας του Βαγγέλης οπαδός του ΠΑΟΚ, ο θείος του Αχιλλέας παίκτης του ΠΑΟΚ, στην οικογένεια δεν υπήρχαν περιθώρια να γίνει κάτι άλλο παρά την γέννησή του στην Αθήνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν μία από τις πρώτες λέξεις της ζωής του.
Ο πατέρας του πρώην ποδοσφαιριστής τον έπαιρνε στο γήπεδο από μικρός. Έπαιξε στον Παύλο Μελά της Σταυρούπολης από 6 χρονών και μέχρι τα 14 ήταν αρχηγός στο προπαιδικό και το παιδικό. Μετακόμισε ξανά στον Χολαργό, όπου και αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στον τοπικό ΟΦΧ φτάνοντας μέχρι και την αντρική ομάδα. Όμως τον κέρδισε ο χουλιγκανισμός.

Με όνειρό του να γίνει παίκτης ή δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ, τα όσα έπρεπε να στερηθεί για να γίνει το πρώτο δεν ήταν μέσα στις δυνατότητές του. Ακόμη και όταν οι φίλοι του είχαν το μυαλό του στο κοπροσκύλιασμα αυτός πήγε στη σχολή δημοσιογραφίας. Ακολούθησε ο στρατός και μετά επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί βοήθησε για να βγει η εφημερίδα της Θύρα 4 της οποίας ήταν μέλος όμως μετά ήρθε η πρώτη ευκαιρία να ασχοληθεί επαγγελματικά. Άνοιξε η εφημερίδα Μέτροσπορτ. Για δύο χρόνια κάθισε σε αυτή όμως ήρθε σε ρήξη με τον διευθυντή της. Ακολούθησε η αθλητική Βορείου Ελλάδος, τα Σπορ του Βορρά, όπως και όλα τα ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μέχρι που εμφανίστηκε η SportDay και το ραδιόφωνό της όπου και ανέδειξε τη δυναμική του.
Του ανήκει ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας που είχε η εφημερίδα Εξέδρα με διευθυντή τον Βασίλη Σαμπράκο, ενώ ήταν και από τους πρώτους ΠΑΟΚτσήδες ρεπόρτερ που ξέφυγαν από τη γραμμή της …συμπρωτεύουσας, της μιζέρια και του παθητικού ρεπορτάζ.
Σήμερα, έχει εμπλοκή στην ιστοσελίδα PAOK24, και συνεργάζεται με τον ραδιοφωνικό σταθμό Libero107,4 της Θεσσαλονίκης στον οποίο έχει ενημερωτική εκπομπή για θέματα του ΠΑΟΚ με συμπαρουσιαστή τον Δημήτρη Τσορμπατζόγλου. Η εκπομπή ξεκινά στις 13.00 για να καταφέρει να ξυπνήσει και ολοκληρώνεται στις 15.00