Πως ο Μάντζιος «πληγώνει» τον Λεβαδειακό! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Πως ο Μάντζιος «πληγώνει» τον Λεβαδειακό! (vids)

bet365

Τα προβλήματα τραυματισμών και ετοιμότητας του Βαγγέλη Μάντζιου έχουν στοιχίσει φέτος στον Λεβαδειακό. Διαβάστε το γιατί.

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια όμως στην περίπτωση του Λεβαδειακού μαρτυρούν μία σκληρή πραγματικότητα. Με 5 γκολ επιθετική συγκομιδή των Βοιωτών έναντι 9 των αντιπάλων στις 5 πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας και χωρίς να έχει βρει κανένας φορ του δίχτυα.

Δηλαδή ο Λεβαδειακός βάζει 1 γκολ μέσο όρο και δέχεται 1.8. Με τον Κονέ να αποτελεί μέχρι στιγμής το βαρύ του... πυροβολικό, έχοντας σκοράρει τρεις φορές και τους Βούκσεβιτς και Κώτσιο από μία. Κανένα τέρμα δηλαδή από στράικερ.

Ποιός είναι λοιπόν ο μεγάλος... απών από το σκοράρισμα; Μα αναμφίβολα και δίχως πολλές σκέψεις ο Βαγγέλης Μάντζιος. Ο έμπειρος φορ έχοντας παίξει σε 4 αγώνες και 332 λεπτά έχει κάνει μόλις 6 τελικές και ενώ δεν έχει σκοράρει καμία φορά φέτος με τους Βοιωτούς.

Τα προβλήματα τραυματισμών που είχε αλλά και το γεγονός πως δεν ήταν από το ξεκίνημα της σεζόν στον απαιτούμενο βαθμό της ετοιμότητας «λαβώνουν» επιθετικά τον Λεβαδειακό. Και εάν κάποιος αναζητά το γιατί συμβαίνει αυτό δεν χρειάζεται να ψάξει και πολύ.

Αρκεί να δει τους περσινούς αριθμούς του Μάντζιου και την εν γένει καθοριστική του συμβολή. Πρώτος σκόρερ του Λεβαδειακού με 12 γκολ σε 29 αγώνες, 52 τελικές και 2.444 λεπτά συμμετοχής. Συνολικά μία πολύ καλή χρονιά. Ελάχιστοι παίκτες είναι αυτοί που τον ξεπέρασαν την περασμένη σεζόν σε χρόνο συμμετοχής.

Υπήρξε για παράδειγμα ο Κονέ με 2.557 λεπτά συμμετοχής, 7 γκολ σε 29 ματς και 38 τελικές και ο Μουλόπουλος με 2.843 λεπτά και 1 γκολ σε 30 αγώνες. Ουδείς άλλος... Κανένας εκ των δύο προαναφερθέντων βέβαια δεν είναι φορ και φυσικά κανένας άλλος επιθετικογενής ποδοσφαιριστής δεν είχε τέτοιες επιδόσεις.

Ο Μάντζιος είχε πέρυσι τα 12 από τα συνολικά 42 τέρματα των Βοιωτών. Δηλαδή ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό όπως φαίνεται από τον τελικό απολογισμό. Ο Κονέ ήταν ο δεύτερος σκόρερ του συλλόγου (με 7 όπως προαναφέραμε) και ενώ ο Μάρτινς πλασαρίστηκε στην 3η θέση με 5 τέρματα. Μετά το... χάος, με τον μάξιμουμ αριθμό να είναι τα 2 γκολ για παίκτη.

Φέτος ο Λεβαδειακός δείχνει -παρά την αρκετά σημαντική ενίσχυση που έχει κάνει με βάση τα δεδομένα του- να... πονάει και στον επιθετικό τομέα. Τα προβλήματα του Μάντζιου καθώς και άλλων επιθετικογενών παικτών καθώς και η έλλειψη χημείας στους μεσοεπιθετικούς έχουν επηρεάσει ως προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Η ουσία όμως είναι πως με βάση τα σημερινά δεδομένα ο Λεβαδειακός έχει μεγάλη ανάγκη από έναν πολύ καλό Μάντζιο. Τον... περσινό Μάντζιο για την ακρίβεια. Του λείπει αισθητά. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε πως είναι και αρχηγός της ομάδας και ένας παίκτης-κλειδί, πάνω στον οποίο ποντάρει πολλά.

Γιατί εκτός των άλλων η έως τώρα συγκομιδή του Λεβαδειακού είναι εξαιρετικά... φτωχή. Με μία ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα, ήττα από τον Αστέρα στην 2η αγωνιστική, ισοπαλία με τον Πανθρακικό στην 3η αγωνιστική, νέα ήττα μετά από την Ξάνθη στην 4η και φυσικά το πρόσφατο οδυνηρό αποτέλεσμα με την Κέρκυρα στην έδρα του (σ.σ. άλλη μία ήττα).

Στον Λεβαδειακό πάντως δεν χάνουν την πίστη τους στο ρόστερ και την ποιότητα της ομάδας. Θεωρούν πως όλοι θα βρουν τον ρυθμό τους, ότι ο Μάντζιος και άλλοι σημαντικοί παίκτες του συλλόγου θα... ρολάρουν και πως οι πιο πολλές μεταγραφές θα τους βγουν. Όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να φανούν και να αποδειχθούν στην πορεία.

* Στο εκτός έδρας ματς Κυπέλλου με τον Ηρακλή που έληξε ισόπαλο, ο Μάντζιος είχε μείνει εκτός αποστολής για τον Λεβαδειακό. Το γκολ των Βοιωτών έβαλε ο Μπορνταγκαράϊ. Ο έμπειρος φορ είχε τεθεί εκτός αποστολής και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

** Δείτε στην Gallery ορισμένα από τα περσινά γκολ του Μάντζιου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα