Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα 3-2

Γιώργος Καραμάνος
Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα 3-2

bet365

Ο μέγας Ζλάταν ήταν στην εξέδρα, αλλά η Παρί έκανε την υπέρβαση και εκδικήθηκε τη Μπαρτσελόνα για χάρη του, φτάνοντας στο εκπληκτικό 3-2 σε ένα σούπερ ματς.

Τα πλάνα εστίαζαν διαρκώς στον μεγάλο απόντα. Ο Ζλάταν κοιτούσε από την εξέδρα ανήμπορος να βοηθήσει. «Θα μας λείψει, αλλά θα βρούμε τον τρόπο να παίξουμε όπως πρέπει», δήλωνε παραμονή του αγώνα ο Λοράν Μπλαν. Και η Παρί τον βρήκε. Σε ένα πολύ δυνατό ματς, οι Παριζιάνοι έκαναν τεράστια εμφάνιση και κατάφεραν να φτάσουν στην τεράστια νίκη με 3-2 επί της Μπαρτσελόνα, αφιερώνοντας τη στον Ιμπρα που ήθελε τόσο πολύ να παίξει κόντρα στην πρώην ομάδα του, με την οποία έχει... απωθημένα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ φουριόζοι και άνοιξαν το σκορ στο 10', όταν ο Νταβίντ Λουίζ έκανε το κοντρόλ και το πλασέ μέσα από την περιοχή έπειτα από φάουλ του Μοουρα. Η απάντηση των φιλοξενούμενων όμως ήταν άμεση. Επειτα από δύο λεπτά Νεϊμάρ, Ινιέστα και Μέσι έκρυψαν το τόπι και ο τελευταίος με πλασέ στην κίνηση το εμφάνισε στην εστία του Σιρίγκου (το 68ο γκολ του στο σεντόνι, όπου έχει και 20 ασίστ). Ηταν το γκολ Νο500 της Μπάρτσα στο Champions League.

Από εκείνη τη στιγμή οι Καταλανοί ανέβασαν στροφές και έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Μέσι έβγαλε μαγική λόμπα πάρε βάλε στον Νεϊμάρ που όμως δεν τσίμπησε καλά τη μπάλα. Και αφού δεν το έβαλε εκείνος, το έκανε ο Βεράτι. Το απίθανο με τον βραχύσωμο Ιταλό ήταν ότι το έβαλε στο πίσω δοκάρι με κεφαλιά. Ας όψεται όμως ο Τερ Στέγκεν που παρίστανε τον τροχονόμο. Θα ακολουθούσαν ένα καλό σουτ του Ινιέστα (29') και ένα φάουλ του Μέσι (45') και θα έκλεινε το ημίχρονο.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε και πάλι φορτσάτη στην επανάληψη, μα και πάλι εκείνη ήταν που μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα της. Ηταν η σειρά των γηπεδούχων να κρύψουν το τόπι από δεξιά, με τον Φαν ντερ Βιλ να στέλνει συστημένη χαμηλή σέντρα στο πίσω δοκάρι και τον Ματουιντί να βάζει το 100ό τέρμα της ομάδας του στο Champions League (σ.σ.: το πρώτο το είχε σημειώσει το 1994 ο Ζορζ Γουεά). Για κάποιο απίθανο λόγο ωστόσο, οι Παριζιάνοι μετά τη σέντρα ξαναδέχτηκαν γκολ με τη σειρά τους. Ο Ντάνι Αλβες έκανε τη σέντρα και ο Νεϊμάρ εντός περιοχής κατέβασε και πλάσαρε στην αριστερή γωνία.

Σταδιακά η πίεση της Μπάρτσα γινόταν όλο και πιο ασφυκτική και αυτό οφειλόταν και στην κούραση των Βεράτι, Μόουρα, Παστόρε που μαζί με τον Ματουιντί έκαναν σούπερ παιχνίδι. Στο 71' ο Ινιέστα είχε καλό σουτ, στο 82' ο Μαρκίνιος σταμάτησε με σωτήρια προβολή τον Ζόρντι Αλμπα και στο 85' ο Μουνίρ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι! Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και η Παρί απογειώθηκε στην κορυφή του 6ου ομίλου.

* Η Μπαρτσελόνα έχει ηττηθεί και στα 6 τελευταία ματς που έχει βρεθεί να χάνει στο ημίχρονο!

* Ο Τσάβι έφτασε τις 143 παρουσίες στο Champions League και έγινε ο all time Νο1 (Ραούλ 142)!

* Η Μπάρτσα είχε να δεχτεί 3 γκολ σε εκτός έδρας ματς σε φάση ομίλων από ένα 3-3 με τη Μίλαν πριν από 14 χρόνια!

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Μαρκίνιος, Νταβίντ Λουίζ, Μάξουελ, Βαν ντερ Βιλ, Τιάγκο Μότα, Ματουιντί, Βεράτι (71' Καμπάιγ), Μόουρα (90' Μπαεμπέκ), Παστόρε (86' Σαντόμ), Καβάνι

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ματιέ, Μασεράνο, Ντάνι Αλβες (83' Σάντρο), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (69' Τσάβι), Ινιέστα, Πέδρο (62' Μουνίρ), Νεϊμάρ, Μέσι

Βαθμολογία
1. Παρί Σεν Ζερμέν 4 (4-3)
2. Μπαρτσελόνα 3 (3-3)
3. Αγιαξ 2 (2-2)
4. ΑΠΟΕΛ 1 (1-2)

Επόμενη αγωνιστική (21/10)
ΑΠΟΕΛ - Παρί Σεν Ζερμέν
Μπαρτσελόνα - Αγιαξ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα