ΑΠΟΕΛ - Αγιαξ 1-1 (vid)

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
ΑΠΟΕΛ - Αγιαξ 1-1 (vid)

bet365

Ο ΑΠΟΕΛ είχε πάθος, ευκαιρίες, όχι όμως και καθαρό μυαλό να νικήσει τον Αγιαξ. Πάντως το 1-1 στο ΓΣΠ κρατάει τους Κύπριους στη μάχη της... 3ης θέσης!

Τον πρώτο του βαθμό στον 6ο όμιλο πήρε ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Αγιαξ. Οι Κύπριοι είχαν πολλές χαμένες ευκαιρίες, είχαν και... τύχη, ενώ διαμαρτύρονται σωστά για τη φάση του 56' όταν ο Σίλεσεν σε ανατροπή στον Σέρινταν έξω από την περιοχή δεν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Στην 3η στροφή η ομάδα του Δώνη υποδεχεται την Παρί.

Με ενδεκάδα... Καμπυ Νου άρχισε το ματς ο Δώνης και μοναδική αλλαγή ο Μαντούκα στη θέση του Ντε Βινσέντι. Ο Αγιαξ πάντως ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά και στο 2' ο Σίγκθορσον βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν βρήκε στόχο. Οι Ολλανδοί είχαν την υπεροχή και ο Ισλανδός στο 8' έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να βρουν λύση, ο Αγιαξ είχε τον τρόπο και στο 28' ήρθε το γκολ. Ο Πάρντο απέκρουσε το πρώτο τετ-α-τετ με τον Σιόνε, αλλά δεν μπόρεσε να αντιδράσει και στο σουτ του Άντερσεν στο ριμπάουντ που πήρε.

Η αντίδραση του ΑΠΟΕΛ ήρθε άμεσα, αφού δυο λεπτά αργότερα ισοφάρισε. Στη σέντρα του Αλωνεύτη, ο Φαν Ράιν έκανε χέρι και ο Μαντούκα στο 31' από την άσπρη βούλα ισοφάρισε 1-1. Μπορεί η εικόνα να μην άλλαξε, αλλά οι παίκτες του Δώνη προσπάθησαν να ισορροπήσουν. Μάλιστα, στο 45' είχαν τεράστια ευκαιρία, αφού στη σέντρα του Μαντούκα ο Σέρινταν σε κενό τέρμα δεν μπόρεσε να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Διαφορετική εικόνα στο β' μέρος, ο ΑΠΟΕΛ είχε πάθος, μπήκε δυνατά και σε 10 λεπτά είχε τρεις ευκαιρίες. Ωστόσο, τόσο στο 47' όσο στο 54' και στο 56' ο Σέρινταν δεν μπόρεσε να σκοράρει. Μάλιστα, στην τελευταία φάση ανατράπηκε εκτός από τον Σίλεσεν, όμως αντί για κόκκινη, ο Ολλανδός γκολκίπερ δέχθηκε την κίτρινη. Ο Ντε Βινσέντι μπήκε στο ματς για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και στο 61' ο ΑΠΟΕΛ είχε ακόμα μια καλή ευκαιρία, αλλά το σουτ του Σέρτζιο έδιωξε ο Σίλεσεν. Βέβαια, στην εξέλιξή της θα μπορούσε και ο Σίγκθορσον να σκοράρει, αλλά ο Πάρντο έσωσε την εστία του. Τρελός ρυθμός μέχρι το τέλος και στις καθυστερήσεις οι δυο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει, όμως τόσο ο Αλωνεύτης όσο και ο Σερέρο αστόχησαν...

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Γκιλιέρμε, Καρλάο, Αντωνιάδης, Μοράις, Βινίσιους, Γκόμες (71’ Ντε Βινσέντι), Αλωνεύτης, Μαντούκα (79’ Εφραίμ), Σέρινταν (82’ Τζεμπούρ)
Αγιαξ: Σίλεσεν, Φαν Ράιν, Φέλτμαν, Μοϊσάντερ, Μπόιλεσεν, Βιργκέβερ, Κλάσεν, Σιόνε (74΄ Ελ Γκάζι), Σερέρο, Σίγκουρτσον, Άντερσεν (74’ Κίσνα)

Βαθμολογία
1. Παρί Σεν Ζερμέν 4 (4-3)
2. Μπαρτσελόνα 3 (3-3)
3. Αγιαξ 2 (2-2)
4. ΑΠΟΕΛ 1 (1-2)


Επόμενη αγωνιστική (21/10)
ΑΠΟΕΛ - Παρί Σεν Ζερμέν
Μπαρτσελόνα - Αγιαξ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα