Αναστασιάδης: «Μοναδικός στόχος η εύκολη παραμονή»

Νίκος Τσιώκος
Αναστασιάδης: «Μοναδικός στόχος η εύκολη παραμονή»

bet365

Ο Ανέστης Αναστασιάδης μίλησε στο gazzetta.gr για το «3 στα 3» της Καλλονής και τόνισε πως άπαντες στον σύλλογο της Μυτιλήνης έχουν στόχο μόνο την εύκολη παραμονή.

Η Καλλονή έκανε το «3 στα 3», με τη νίκη επί του Πανθρακικού, και σκαρφάλωσε στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Ωστόσο, στη Μυτιλήνη κρατάνε χαμηλά το κεφάλι, με τον Ανέστη Αναστασιάδη να τονίζει, μιλώντας στο gazzetta.gr, ότι μοναδικός στόχος είναι η εύκολη παραμονή και τίποτα περαιτέρω.

Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος της ομάδας της Λέσβου απέναντι στους ακρίτες αναφέρθηκε στην αναβολή και το μεγάλο χρονικό διάστημα δίχως δράση λόγω της αναβολής και της Εθνικής ομάδας, το επόμενο ματς με τη Ξάνθη στα Πηγάδια, ενώ ξεκαθάρισε πως όλοι οφείλουν να σεβαστούν την απόφαση της αναβολής, αν και αυτή δε θα φέρει πίσω καμία ζωή.

Ανέστη κατ' αρχήν συγχαρητήρια για τη νίκη. «3 στα 3» εντός έδρας για την Καλλονή και μάλιστα χωρίς να έχει δεχτεί κάποιο γκολ. Ποια είναι τα στοιχεία που έχουν οδηγήσει σε αυτό το επίτευγμα;

Νομίζω είναι το ότι εδώ στη Μυτιλήνη όλα τα παιδιά δουλεύουμε γι' αυτό, να προστατέψουμε την ομάδα, να μη δεχτούμε κάποιο γκολ. Όλα τα παιδια τρέχουν γι' αυτόν το σκοπό. Από εκεί και πέρα, η έδρα μας δίνει δύναμη και πάθος, αν την εκμεταλλευτούμε, συνεχίσουμε έτσι και έχουμε τα ίδια χαρακτηριστικά, τότε θα βρεθούμε πολύ κοντά στον στόχο μας.

Στο πρώτο γκολ η λύση δόθηκε από την άμυνα και παρά τις ευκαιρίες οι επιθετικοί δεν μπορούσαν να σκοράρουν. Σκέφτηκες ότι ίσως χρειάζονται κάποια βοήθεια, ώστε να προωθηθείς και να πετύχει το γκολ;

Κάθε φορά που γίνεται ένα στημένο οι αμυντικοί προωθούμαστε για να πετύχουμε κάποιο γκολ. Θα μπορούσε βέβαια αυτό να μπει πιο πριν από τους συμπαίκτες μου, αλλά όλες οι ευκαιρίες χάνονται. Έγινε ένα στημένο, μια απόκρουση, ένα γέμισμα και έτυχε να είμαι εγώ αυτός που πέτυχε το γκολ. Όμως το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα και όχι ποιος θα σημειώσει τέρμα γιατί μέσα από αυτή μπορούν να διακριθούν και τα άτομα.

Ακολουθεί μια απρόσμενη διακοπή λόγω της απόφασης για αναβολή της αγωνιστικής, ενώ στα... καπάκια υπάρχει και η διακοπή λόγω Εθνικής. Πιστεύει ότι αυτό θα κάνει κακό σ' εσάς;

Θα είναι πολύ μεγάλο το κενό, αλλά μπροστά στην ανθρώπινη ζωή, όταν αυτή χάνεται μέσα στα γήπεδα, ως ένδειξη σεβασμού εμείς οφείλουμε να τη σεβαστούμε αυτή την απόφαση. Βέβαια, με τέτοιες αποφάσεις δεν μπορείς να φέρεις καμία ζωή πίσω. Ευχόμαστε να μη γίνονται τέτοια πράγματα στα γήπεδα γιατί μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω.

Από εκεί πέρα, επόμενο παιχνίδι είναι με τη Ξάνθη στα Πηγάδια. Πώς θα προσεγγίσετε το ματς αυτό;

Είναι πολύ νωρίς ακόμα, έχουμε τρεις βδομάδες για το παιχνίδι αυτό. Η Ξάνθη είναι πολύ δυνατή στην έδρα της, διαθέτει καλή ομάδα και καλούς παίκτες, ειδικά μεσοεπιθετικά. Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε ένα αποτέλεσμα, που θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά, ώστε να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί στη συνέχεια, καθώς και να βρεθούμε πιο ψηλά στη βαθμολογία.

Στη βαθμολογία είστε ήδη ψηλά. Σαφώς και πρώτος στόχος είναι η παραμονή, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού σας υπάρχει το κάτι παραπάνω;

Όχι, γιατί μπορεί να μπερδευτούμε στη συνέχεια. Το κάτι παραπάνω είναι η εύκολη παραμονή για να μην μπλέξουμε. Είναι πολλές οι ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους μ' εμάς, πάμε βήμα-βήμα, κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, να πάρουμε όσο γίνεται περισσότερο βαθμούς και να καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, τον οποίο έχουμε θέσει από την αρχή. Μετά, απλά θα είναι πιο εύκολο για μας να παίξουμε ελεύθερο ποδόσφαιρο.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

Προσωπικοί στόχοι είναι να είμαστε γεροί και δυνατοί κι εγώ να βοηθάω όσο μπορώ την ομάδα για να φτάσει πιο κοντά στο στόχο που έχει θέσει. Θέλω να έχω υγεία, που είναι το βασικότερο και το πιο σημαντικό για έναν αθλητή.

Πέρυσι η Καλλονή έδειξε ένα καλό πρόσωπο χωρίς να έχει την έδρα, φέτος που την έχει τι να περιμένουμε;

Καταλαβαίνουν όλοι ότι η περσινή σεζόν ήταν πολύ δύσκολη και είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Φέτος η έδρα θα μας δώσει αυτή τη σταθερότητα, το μετάλλο που χρειάζεται μια επαρχιακής ομάδα και με μεγάλη δύναμη και πάθος να το παλέψουμε, ώστε να μην έχουμε καθόλου απώλειες βαθμών μέσα σε αυτή.

Υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί να μείνει απόρθητη η έδρα;

Τώρα είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για απόρθητες έδρες. Υπάρχει αισιοδοξία, έχοντας στην έδρα έναν μεγάλο βαθμό συγκομιδής, υπάρχει απ' όλους. Η περσινή ήταν μία δύσκολη σεζόν και στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ότι πολλές ομάδες που έχουν εκμεταλλευτεί την έδρα και έχουν πετύχει μεγάλα πράγματα, ακόμα και σωτηρίες. Άμα κάνουμε το ίδιο κι εμείς, μπορεί αυτό να μας οδηγήσει στο να πετύχουμε τον στόχο μας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα