Καλλονή - Πανθρακικός 2-0

Νίκος Τσιώκος
Καλλονή - Πανθρακικός 2-0

bet365

Με ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο (Αναστασιάδης και Μανούσος), η Καλλονή κέρδισε με 2-0 τον Πανθρακικό, έκανε το «3 στα 3» στην Μυτιλήνη και ακόμη δεν έχει δεχθεί γκολ (5-0)!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Γιάννης Ματζουράκης. Ο Χογκ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Αντέγιο δεξιά στην άμυνα, ο Γιορέντε αριστερά και οι Αναστασιάδης, Βαλιός στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Καλτσάς, Κεϊτά και μπροστά τους οι Μανούσος, Λοεζίνιο, Ναβάρο από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στην κορυφή ο Χουάνμα.

Από τη μεριά του, ο Άκης Μάντζιος προτίμησε το 4-1-4-1. Ο Πασχαλάκης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Παπαγεωργίου να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Ποτουρίδη το αριστερό και τους Σερφά, Εμπό να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μοναδικό αμυντικό χαφ ο Λαδάκης και μπροστά του οι Τζάνης, Ντιγκινί, Μπαϊκαρά, Κάσες. Μοναδικός προωθημένος ο Ιγκόρ.

Σημαντικές ευκαιρίες για Καλλονή

Ο Πανθρακικός απείλησε πρώτος στο 5', όταν το σουτ του Τζάνη από δεξιά μέσα στην περιοχή έφυγε άουτ, όμως η Καλλονή ανέβασε στροφές στη συνέχεια και έχασε σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ.

Στο 11' ο Καλτσάς άφησε ωραία στον Μανούσο, που έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει δίπλα από την εστία του Πασχαλάκη, ο οποίος χρειάστηκε να προβεί σε κάποιες εξαιρετικές αποκρούσεις.

Η προβολή του Χουάνμα πέρασε άουτ στο 20', ύστερα από σέντρα του Μανούσου από τα δεξιά, ενώ ο γκολκίπερ των ακριτών... έβγαλε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο και το σουτ του Καλτσά έξω από την περιοχή στο 25' και στο 27', αντίστοιχα, ενώ ο Μπαϊκαρά απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή, μετά την προβολή του Αντέγιο.

Ο Πασχαλάκης είπε «όχι» ξανά στον Λεοζίνιο στο 36', όταν σταμάτησε το πλασέ του Βραζιλιάνου στην κίνηση από γύρισμα του Ναβάρο.

Γκολ από τους στόπερ

Ό,τι δεν κατάφερε μέχρι το 37', όμως, η ομάδα της Μυτιλήνης το πέτυχε σ' εκείνο το χρονικό σημείο, με τη λύση να έρχεται από τους δύο στόπερ. Ο Βαλιός έβγαλε ωραία μπαλιά από τη σέντρα του γηπέδου για τον Αναστασιάδη κι αυτός με ωραία προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ και να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Προσπάθησε ο Πανθρακικός, δεύτερο η Καλλονή

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την ΑΕΛΚ να έχει το προβάδισμα και 11 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 8 στην εστία και στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως οι γηπεδούχοι είχαν στηθεί καλά αμυντικά, ενώ ο σύλλογος της Κομοτηνής δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις.

Έτσι, ήρθε το 2-0 για την Καλλονή στο 65', όταν ο Μανούσος πήρε την μπάλα από λάθος του Σερφά, διένυσε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και με άψογο τελείωμα από το ύψος αυτής νίκησε τον Πασχαλάκη. Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα της Λέσβου... κλείδωσε το «τρίποντο» και έκανε το «3 στα 3» διατηρώντας απόρθητη την έδρα της και μάλιστα δίχως να έχει δεχτεί γκολ.

Man of the match: Ο Αναστασιάδης έκανε πολλή δουλειά στην άμυνα μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, ενώ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ και συνέβαλε στη νίκη της Καλλονής.

Αδύναμος κρίκος: Σε κακή ημέρα ο Πανθρακικός. Ειδικά στην άμυνα τα λάθη ήταν πολλά, ενώ υπήρχε πρόβλημα και στη δημιουργία.

Στο ύψος του: Ο Μανούσος είχε κάποιες ευκαιρίες και στο 65' εξασφάλισε τη νίκη για την ομάδα του. Καλό παιχνίδι και από τον Βαλιό, που ήταν εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα και έβγαλε την ωραία μπαλιά για τον Αναστασιάδη στο πρώτο γκολ.

Η γκάφα: Την έκανε η άμυνα του Πανθρακικού σε δύο περιπτώσεις και το πλήρωσε με δύο τέρματα. Κακή αντίδραση των αμυντικών σε αμφότερα τα τέρματα της Καλλονής.

Το στραγάλι: Δεν είχε προβλήματα ο Σιδηρόπουλος. Έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα, ενώ καλή δουλειά έκαναν και οι βοηθοί του.

Το ταμείο του Gazzetta: Τρίτη σερί νίκη της Καλλονή σε ισάριθμα ματς εντός έδρας και μάλιστα δίχως να έχει δεχτεί κάποιο τέρμα, ενώ έχει πετύχει 5 (2 με Εργοτέλη, 1 με Παναθηναϊκό και 2 σήμερα με Πανθρακικό). Η ομάδα της Μυτιλήνης έχει κάνει καλό ξεκίνημα, ισοβαθμεί στην τρίτη θέση με Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, Κέρκυρα και Ολυμπιακό και αν συνεχίσει έτσι θα έχει βρει ένα πολύ δυνατό... όπλο για μια εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα.

Συνθέσεις ομάδων

Καλλονή (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντέγιο, Γιορέντε, Καλτσάς, Κεϊτά, Λεοζίνιο (76' Μπαρέρα), Μανούσος, Ναβάρο (82' Πιπίνης), Χουάνμα (84' Κύπρου).

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Ντιγκινί (82' Αράμπα), Λαδάκης, Τζάνης, Κάσες (58' Χασομέρης), Σερφά, Εμπό, Μπαϊκαρά (51' Καθάριος), Ποτουρίδης, Ιγκόρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα