Σύνθημα «επανόρθωσης» στο λιμάνι

Σύνθημα «επανόρθωσης» στο λιμάνι

Διονύσης Δελλής
Σύνθημα «επανόρθωσης» στο λιμάνι

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τον... συναγερμό στον Ολυμπιακό και τη σκληρή γλώσσα με την οποία μίλησε ο Μίτσελ στους παίκτες.

Ήταν αναμενόμενο. Με όσα είπε το βράδυ του Σαββάτου ο Μίτσελ μπροστά στα ανοιχτά μικρόφωνα, σιγά μην... σταματούσε στα «ιδιαίτερα» του Ρέντη. Ο κόουτς του Ολυμπιακού λοιπόν, απομόνωσε τους «βασικούς» μετά το τέλος της προπόνησης της Κυριακής, και για περίπου 10 λεπτά έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις. Σε ατομικό, αλλά κυρίως σε ομαδικό επίπεδο. Η «δεν ήμασταν ομάδα» άποψη που εξέφρασε από την πρώτη στιγμή, μετά το σφύριγμα της λήξης στο Περιστέρι μεταφέρθηκε αυτούσια στους ποδοσφαιριστές του.

Και αυτή η «επιθετική» ομιλία του κόουτς ήταν μόνο η αρχή για τον... συναγερμό που σήμανε στο στρατόπεδο των Πειραιωτών έπειτα από την εμφάνιση κόντρα στον Ατρόμητο. Ναι, την εμφάνιση πρωτίστως όχι το αποτέλεσμα. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε στην διάθεση του περισσότερα από 65 λεπτά προκειμένου να αντιδράσει, από το γκολ του «δανεικού» Τάσου Καραμάνου και δεν κατάφερε έστω να γίνει απειλητικός. Να βγάλει τον «εγωισμό» και τον «χαρακτήρα» που απαιτούσε η περίσταση. Όλοι δικαιούνται ένα κακό βράδυ. Ένα άσχημο αποτέλεσμα. Κανείς όμως δεν δικαιούται πάνω στο χορτάρι να το αντιμετωπίζει αυτό λες και δεν... τρέχει τίποτα. Αυτό είναι που ενόχλησε τον Ισπανό τεχνικό. Και αυτό είναι που έχει προκαλέσει το μεγαλύτερο θέμα συζήτησης.

Ξαναλέμε ότι η κίνηση του Μίτσελ το πρωί της Κυριακής ήταν μόνο η αρχή. Υπάρχει η αίσθηση ότι σήμερα Δευτέρα, μπορεί την πύλη του Ρέντη να την περάσει και ο ίδιος ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης. Για να μιλήσει στους παίκτες. Για την εικόνα τους στο Περιστέρι. Και βέβαια για να δώσει το σύνθημα της άμεσης «επανόρθωσης». Το πρόγραμμα είναι δύσκολο αλλά προσφέρει αυτή την ευκαιρία. Ξεκινά μια πολύ ιδιαίτερη εβδομάδα για τους πρωταθλητές. Εάν και εφόσον όμως πρόκειται για διάστημα όπου μπορεί να αλλάξουν οι όροι της κουβέντας σε σχέση με την σημερινή ημέρα. Και το ματς με τη Μάλμε την Τετάρτη στη Σουηδία είναι ένα τέτοιο 90άλεπτο και βέβαια το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ, στο Φάληρο. Μπορεί ο Ολυμπιακός αυτή την εβδομάδα να κάνει ένα ακόμη βήμα για το «παραπάνω» στην Ευρώπη, και ταυτόχρονα να επανέλθει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έστω συγκατοικώντας με τον Δικέφαλο (σ.σ εκτός αν έχει διαφορετική γνώμη η Βέροια που αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι).

Άρα μπορεί μέσα σε λίγα 24ώρα η ομάδα του Μίτσελ, να πάει στη «δεύτερη» διακοπή της σεζόν, έχοντας και την κορυφή της Σούπερ Λιγκ, αλλά και την κατάσταση στα χέρια της σε ότι αφορά στην τύχη της, στον πρώτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Προφανώς μπορεί να συμβεί. Αρκεί ο Ολυμπιακός να μην επαναλάβει άλλη εμφάνιση σαν αυτή του Σαββάτου στο Περιστέρι. Η 11άδα που νίκησε την Ατλέτικο και αναδείχθηκε «ομάδα» της πρεμιέρας στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν μπόρεσε ούτε να αντιδράσει στα Δυτικά Προάστια. Και όλα αυτά σε λιγότερο από 15 ημέρες. Δεν είναι λοιπόν θέμα ικανότητας. Είναι να κατανοήσεις τα λάθη σου, να τα διορθώσεις όσο αυτό είναι εφικτό και να προχωρήσεις.

Για την Τετάρτη το κίνητρο είναι ξεκάθαρα μεγάλο, μιας και ο παρανομαστής είναι τα... αστέρια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Και εκεί δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να μην δίνει το 101%. Στη Σουηδία το μυαλό θα είναι στο... Μάλμε έτσι για να εναρμονιστούμε με το γνωστό κλισέ. Έχει την ευκαιρία ο Ολυμπιακός με έναν βαθμό να εξασφαλίσει από την 1η Οκτώβρη την τρίτη θέση και να κοιτάξει ψηλότερα. Και βέβαια έχει την πρόκληση με μια νίκη να γίνει από πολύ νωρίς πολύ «σημαντικός» στη μάχη για την μια ακόμη πρόκριση στις «16» καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Η νίκη επί της Ατλέτικο του προσφέρει αυτό το «δικαίωμα». Θα είναι κρίμα να μην το αξιοποιήσει.

Και για την Κυριακή; Μιλάμε για το πρώτο «ελληνικό» ντέρμπι της χρονιάς, μέσα στο Φάληρο. Απέναντι στον ΠΑΟΚ που έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά στη Σούπερ Λιγκ έχοντας ήδη συν τέσσερις βαθμούς σε σχέση με πέρσι (νίκες εκτός με Πλατανιά, Παναιτωλικό που πέρσι έχασε, ισοπαλία εντός με Καλλονή που πέρσι επικράτησε). Το «πεδίο» λοιπόν είναι ανοιχτό και ο Ολυμπιακός έχει άμεσα την ευκαιρία να αλλάξει την κατάσταση. Να κάνει το Περιστέρι σε μια εβδομάδα από τώρα απλά μια... παρένθεση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα